Сваляне и качване на кардан = вибрации ??? Проблема е решен!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
Сваляне и качване на кардан = вибрации ??? Проблема е решен!
320 д 136 коня.
Пред история:
Колата е чипосна и нямаше проблеми освен тупкане на трета в ниските обороти при ускорение. Оказа се скъсана гума на задния висящ лагер - смених и двата. Стана друг проблем - при ускорение вече го няма тупкането, а направо си е бучене/ вибрации яки. Н свободна при същата скорост пак същите вибрации!?
Проблема стана когато свалихме кардана за смяна на висящи лагери и след това стана ужаса. Получват се страхотни вибрации на 100 - 120 км/ч направо бучене в купето. Пробвахме на подемник с гумите във въздуха - пак същата работа. Н свободна пак същата работа при 100 - 120 км/ч.
Още при разглобяването на кардана направихме белязки и всико е събрано както си е било. От към гуменото каре и дифа пак белязки на същите места. Гуменото каре е здраво.
Идеи някакви, че съм полудял ???
Пред история:
Колата е чипосна и нямаше проблеми освен тупкане на трета в ниските обороти при ускорение. Оказа се скъсана гума на задния висящ лагер - смених и двата. Стана друг проблем - при ускорение вече го няма тупкането, а направо си е бучене/ вибрации яки. Н свободна при същата скорост пак същите вибрации!?
Проблема стана когато свалихме кардана за смяна на висящи лагери и след това стана ужаса. Получват се страхотни вибрации на 100 - 120 км/ч направо бучене в купето. Пробвахме на подемник с гумите във въздуха - пак същата работа. Н свободна пак същата работа при 100 - 120 км/ч.
Още при разглобяването на кардана направихме белязки и всико е събрано както си е било. От към гуменото каре и дифа пак белязки на същите места. Гуменото каре е здраво.
Идеи някакви, че съм полудял ???
Последна промяна GTI driver на 04 Авг 2012, 15:15, променена общо 1 път
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Re: Сваляне и качване на кардан = вибрации ???
колега и аз имам подобен проблем...сменях мотора и всичко останало и след това се получи и при мене от 120 нагоре имам яки вибрации идващи от дифа ми се струва.. над 150км се поизгубват но пак си ги има
при 150 - 190 км даже почва да мирише на гума но така и немога да разбера от каде идва проблема,решил съм да копувам диф на сляпо и да се надявам да е било наистина от диф-а. Ако разрешиш проблема сподели го 

- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
Ситуацията е следната:
Днес свалих кардана отново да се убедя, че всичко е на белязките които бях направил още преди да го сваля първия път. Всичко си е ОК.
Смених и задния тампон дифа с подсилен гумен /мислех да е полиуретан, но се отказах/
Тампони на ск. кутия - ОК
Тампони на мотора - ОК
Проверихме гумите. - ОК
Видях и опашката на ск. кутия да няма луфтове - всико е ОК.
Гледах гуменото каре - здраво е.
Единственето което открих е минимален луфт в крайното каре към дифа, но почти незабележим този луфт.
...нооо вибрациите са си същите - започват от 100 км/ч и се позагубват леко към 140. По силни са като давам газ, но и по инерсия ги има докато не падне скоростта под 100 км./ч
Всичко съм сменил с изключение на гуменото каре, но то е здраво и направо не знам какво да правя, не е много евтино а само за проба да дам толкова пара не знам.....
Днес свалих кардана отново да се убедя, че всичко е на белязките които бях направил още преди да го сваля първия път. Всичко си е ОК.
Смених и задния тампон дифа с подсилен гумен /мислех да е полиуретан, но се отказах/
Тампони на ск. кутия - ОК
Тампони на мотора - ОК
Проверихме гумите. - ОК
Видях и опашката на ск. кутия да няма луфтове - всико е ОК.
Гледах гуменото каре - здраво е.
Единственето което открих е минимален луфт в крайното каре към дифа, но почти незабележим този луфт.
...нооо вибрациите са си същите - започват от 100 км/ч и се позагубват леко към 140. По силни са като давам газ, но и по инерсия ги има докато не падне скоростта под 100 км./ч
Всичко съм сменил с изключение на гуменото каре, но то е здраво и направо не знам какво да правя, не е много евтино а само за проба да дам толкова пара не знам.....
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега,получил се някакъв дебаланс но защо не знам.Защо не пробваш с едно балансиране на кардана... 

- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
Преди около седмица имах същото преживяване с моя висящ лагер и се оказа, че при монтаж се е изместил леко и не сме го набили абселютно равно след второто сваляне и слагане нещата паснаха. Сега има съвсем леко бучене при 20-30 км но може и да е от другаде понеже преди с разбит лагер беше доста по шумно в купето. Прегледайте внимателно като завартите лагера докато е свален кардана дали не е на криво най-добре проверете с прав ъгъл дали няма кривини това може и да реши проблема 

- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
Утре мисля да купувам и гуменото каре и да го сменям. Ако не се оправи, тогава вече ще сменя дифа с друг за проба и тогава ако не се оправи ще търся кардан да пробвам и с него.
Баси чудото с тая барака, взе да ме дразни много.
Баси чудото с тая барака, взе да ме дразни много.
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
BMW дизайн написа:Преди около седмица имах същото преживяване с моя висящ лагер и се оказа, че при монтаж се е изместил леко и не сме го набили абселютно равно след второто сваляне и слагане нещата паснаха. Сега има съвсем леко бучене при 20-30 км но може и да е от другаде понеже преди с разбит лагер беше доста по шумно в купето. Прегледайте внимателно като завартите лагера докато е свален кардана дали не е на криво най-добре проверете с прав ъгъл дали няма кривини това може и да реши проблема
Въртях го , няма замятания и т.н. А и той нали тая тъпа гума около лагера трябва да обира евентоално вибрации при въртенето на кардана.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега.. това ми мирише чисто на кардан.. не се занимавай с дифове.. като го разцепвахте на шлиците точно по точките ли го напаснахте?

Оригинално колата трябва да има тези белите точки...
При мен се получи същото - от 70 до 80 лека вибрация... много е дразнеща гррр.. след смяна на висящ лагер, уж всичко е точно, но явно не е... сега се чудя и аз какво да правя.. има тук едни момци много добри по карданите и се чудя дали да не им го пратя за баланс... ммм още размишлявам http://www.tehnokardan.wm-bg.com/kop7.php... за тях само добри препоръки съм чувал...

При мен се получи същото - от 70 до 80 лека вибрация... много е дразнеща гррр.. след смяна на висящ лагер, уж всичко е точно, но явно не е... сега се чудя и аз какво да правя.. има тук едни момци много добри по карданите и се чудя дали да не им го пратя за баланс... ммм още размишлявам http://www.tehnokardan.wm-bg.com/kop7.php... за тях само добри препоръки съм чувал...

- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
MonsteR написа:Колега.. това ми мирише чисто на кардан.. не се занимавай с дифове.. като го разцепвахте на шлиците точно по точките ли го напаснахте?
Да, точно на точките е. Аз дори го белязах навсякъде преди да го сваля и разглобя.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, кофти ситуация според мен проблема идва от лагера, колегата BMW дизайн го каза
Успех на всички.
Погледнете лагера дали се монтира свободно или има посока и страна, това е лично мнение породено и базирано от думите на колегата GTI driver, че всичко е белязано и зглбено както си е било.Преди около седмица имах същото преживяване с моя висящ лагер и се оказа, че при монтаж се е изместил леко и не сме го набили абселютно равно след второто сваляне и слагане нещата паснаха.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
Днес свалих лагера и видях, че му е изкочила греста. Смених го с чисто нов FAG /само лагерчето смених, гумата си остана същата - тя си е чисто нова на 3 дена/ - ОТНОВО СЪЩАТА РАБОТА

Смених и гуменото каре - никакъв ефект.
Вибрациите/бученето започват от 100 км/ч и към 140 понамалява значително. Пробвахме я пак на подемника с гумите във въздуха - без промяна. По-силно е като е под напрежение - като давам газ.

Смених и гуменото каре - никакъв ефект.

Вибрациите/бученето започват от 100 км/ч и към 140 понамалява значително. Пробвахме я пак на подемника с гумите във въздуха - без промяна. По-силно е като е под напрежение - като давам газ.
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен!!!!!!!
Всичките ядове са идвали от задното каре към дифа. Имаше малък луфт, който си мислех че не е проблем но се оказа точно той. След смяна на карето с ново вече няма следа от тресене, бучене, вибрации и т.н.
Равносметката е сменени 2 висящи лагера, голям тампон на дифа и крайно каре на кардана и колата е супер.

Всичките ядове са идвали от задното каре към дифа. Имаше малък луфт, който си мислех че не е проблем но се оказа точно той. След смяна на карето с ново вече няма следа от тресене, бучене, вибрации и т.н.
Равносметката е сменени 2 висящи лагера, голям тампон на дифа и крайно каре на кардана и колата е супер.

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Re: Сваляне и качване на кардан = вибрации ??? Проблема е ре
Значи и моя проблем се реши! Много съм доволен, проблема при мен е бил, че майстора който ми сменя висящия лагер не е върнал кардана по начина по който е бил. Т.е. разминал е шлиците и това го е дебалансирало (а го питах 3 пъти). Ходих в един сервиз Еврован на ломско, и хората бяха много коректни за 50 минути разцепиха и зацепиха кардана както си трябва, резултата е блаженна тишина и мазно движение. Беше ми така гадно влязло под кожата това вибриране та след 70 не исках да я карам по бързо. Та ако сте от софия и имате проблем с кардана, това са точните хора, съвсем отговорно го казвам.

13 мнения
• Страница 1 от 1