Въпрос за монтаж на парктроник на предната броня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за монтаж на парктроник на предната броня
Здравейте колеги! Имам едно питане - купих си парктроник с 8 сензора. Монтирах задните 4 сензора на задната броня, но незнам на кой места да монтирам останалите 4 сензора, които трябва да са на предната броня ? Махнах лайсната на предната броня, но точно оттам минава гредата и няма как да се сложат. Моля ако някой е слагал или знае къде трябва да се пробие предната броня да помогне. Колата е Е46 седан, фейслифта. Благодаря предварително! 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Въпрос за монтаж на парктроник на предната броня
При мен предните 4 сензора са слагани допълнително и са монтирани на пластмасовата лайстна. По мое мнение не си заслужава да си слагаш парктроник отпред. Имам в предвид, че на мен специално не ми върши работа. При паркиране никога не ми е вършил работа, понеже си знам габаритите на колата. Като недостатък бих допълнил, че не "хваща" бордюрите и при мен работи постоянно. Често се случва да пищи при преминаване на пешеходци в близост до колата. Най-гадно е като завали дъжд - тогава усилвам музиката, за да не ме дразни.
- Jerk
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: E60 535d
@gromovich
Колега, току-що ме отказа да слагам парктроник, честно. Бях се навил тия дни го направя, но ако наистина пищи от щяло и нещяло определено ще пропусна.
Колега, току-що ме отказа да слагам парктроник, честно. Бях се навил тия дни го направя, но ако наистина пищи от щяло и нещяло определено ще пропусна.

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Хаха, баси
Не трябва ли да работи само на 1-ва предавка отпред, то направо щи бръмне главата

Не трябва ли да работи само на 1-ва предавка отпред, то направо щи бръмне главата

gromovich написа:При мен предните 4 сензора са слагани допълнително и са монтирани на пластмасовата лайстна. По мое мнение не си заслужава да си слагаш парктроник отпред. Имам в предвид, че на мен специално не ми върши работа. При паркиране никога не ми е вършил работа, понеже си знам габаритите на колата. Като недостатък бих допълнил, че не "хваща" бордюрите и при мен работи постоянно. Често се случва да пищи при преминаване на пешеходци в близост до колата. Най-гадно е като завали дъжд - тогава усилвам музиката, за да не ме дразни.
Колега, а като са сложени на лайсната, гредата, за която се държи бронята и тя ли е пробита ? Защото гредата минава много плътно до бронята и трябва да се пробива, за да се сложи на лайсната!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Wolfeye написа:Хаха, баси![]()
Конструктивно добре ще е. Не виждам обаче начин това да стана, особено при ръчната кутия. Друго решение на въпроса (виждал съм го фабрично при един Ленд Круизър) е да се сложи някъде ON/OFF бутон на предния модул на парктроника.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
ОЕМ решението на BMW e четири сензора отпред на рамката на номера - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=95
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
При петиците съм забелязал има PDC парк дистънс контрол, това не е ли точно за предния практроник и съответно си има копче
zlati79 написа:ОЕМ решението на BMW e четири сензора отпред на рамката на номера - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=95
Колега, а този Retrofit kit PDC от къде може да се купи и колко струва ?

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
В Дару сигурно, но едва ли ще ги имат налични..но като го гледам това ще е доста кофти само на номера, това едва ли хваща добре в страни на бронята както са разположени така сензорите 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
проблема няма да е в сензорите а в този, който те подпре на паркинга и потроши цялата рамка барабар с парктроника, аз като го гледам направо ми седи смешно. Предполагам също че се продава целия ретрофит с окабеляване и цената не ми се мисли каква е.
Добре а някой знае ли дали ако разпробия лайсната на бронята и гредата дали ще има проблем ? Защото ме съмнява да не би там да са сензорите за airbag-a.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
joro91 написа:zlati79 написа:ОЕМ решението на BMW e четири сензора отпред на рамката на номера - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=95
Колега, а този Retrofit kit PDC от къде може да се купи и колко струва ?
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
Номенклатурен номер : 66210303094
Описание : NACHR?STSATZ PDC-LOW VORNE
Ед.цена (с ДДС) : 298.67 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
В e-bay нищо не излиза
но пък бие към американско нещо.......
13 мнения
• Страница 1 от 1