Проблем. вероятно дебитометър 330Д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Проблем. вероятно дебитометър 330Д

Мнение от gazibarev » 27 Юли 2012, 18:14

Здравейте. Нов съм във форума. Скоро купих 330Д но колата е доста мудна след 1500 оборота. Иначе си пали добре не светят чекове или друго. Когато я закачихме на инпа показа късо съединение във дебитомера (mass air flow short circuit) свалихме му буксата нямаше промяна във вървенето. напръскахме го със спрей за дебитомери и колата леко потръгна но не е изобщо 180 коня . При стойности в реално време скалата на дебитомера на свободна без газ е на 2/3 (две трети) пълна и когато натоварим двигателя стойностите отиват към в края и се появява (!) Поръчал съм нов на HOFFER но не знам ще му е нужна ли някаква адаптация и ако да как се прави. Възможно ли е проблема да е някъде друга де.. Забравих да спомена че когато се движа моментния разход дори със съвсем малко газ отива на 20 след това се връща на 8. когато колата се движи по инерция без газ моментния разход някой път отива сам към 8 без да съм докосвал газта. За завишен разход не мога да кажа но определено си пуши когато натисна газта. Мисля че мощност се появява някаква чак към 4000 об.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Проблем. вероятно дебитометър 330Д

Мнение от mitaka7 » 27 Юли 2012, 18:48

Прегледай си всички турбо пътища. Ако е проблем дебитомера, този Хофер не е от най-надеждните. Ориентирай се към Бош, ще трябва и да се препрограмира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 27 Юли 2012, 23:25

Въобще не го взимай тоя на HOFFER,че няма да има разлика или ако въобще има ще е за много кратко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 28 Юли 2012, 0:30

Как се програмира това чудо? Какво му има на тоя HOFFER ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 28 Юли 2012, 11:47

С лапИтопи, колега....
А Хофера и други колеги ти го казват въобще да не го пробваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 09 Авг 2012, 13:33

Здравейте.... купих чисто нов бош дебитомер но ефекта е нулев... койато го закача реалните му данни излизат извън нормата и се появява (!) На празен ход показва 2/3 пълна скала. Трябва да се препрограмира но тук в Габрово няма кой. Моля Ви насочете ме къде могат да ми оправят колата. на сто места ходих и всеки разбирач казва че дебитомер не се адаптира. не знам какво да правя вече колата върви като бабичка. разни полота ме минават. Всичко друго е в нормални граници само тоя дебитомер. Кой може да ми препрограмира компа. Плащам си за услугата

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Авг 2012, 16:23

Защо на първо време не направиш една читава диагностика?
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 09 Авг 2012, 18:33

Днес пръснах турбо пътищата. Оказа се че до турбото има едно цилиндрично тяло със вход и изход за шлауки и едниния край беше прегънат. Свалих го залепих го сложих пак вакуумчетата и колата полетя... Да но когато я настъпя докарай след няколко теста светва DDE и колата променя корено звука и няма помен от вървеж. Спирам гася паля и проблема изчезва...докато пак не я натоваря някъде повече.. Какво може да е... да свалям ли пак вакуумите да гледам? Това всичкото става със стария дебитомер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 10 Авг 2012, 21:54

Пренадува ти турбото по всяка вероятност и колата влиза в авариен режим, но това диагностика ще го докаже. Ориентирай се към вакуум пътища или по-вероятното управляващия клапан на турбото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 12 Авг 2012, 14:04

Проблемът за сега е решен. Грешката която даваше е некоректно нялягане на горивото в рейла... Свалих датчика на рейла както и този на помпата ... бяха позацапани...със спрей за дебитомери ги окъпах хубаво.. забелязах че вакуумите се бяха понацепили и смених и тях. За беля при монтажа на колектора съм извадил тръгичката за щеката на маслото и ефекта беше 2-3 литра на земята. Както и да е... монтирахме всичко. Занулихме и вече 2 дена як думан и не светва нищо.. За сега:D

Назад към E46