Търси се - неработещ дебитомер с работещ IAT
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- ind3x
- Потребител
-
- Кара: e46/318i
Търси се - неработещ дебитомер с работещ IAT
Здравейте колеги,
Първо да започна с това, че кола без диагностика с компютър просто не трябва да се купува!
За проблема: оказа се че датчикът за входящ въздух /IAT/ не отговаря при диагностиката и реших да отворя MAF-а за да видя проблемът и ... няма термистор - има проблем. Явно е дебитомерът е сменян и сега "новият" няма термистор. За съжаление в интернет или където и да било не намерих информация какъв трябва да е - материал и стойности ... с изключение на AutoData - при 30C - 1678 ohm. Но пък в магазините не продават такива.
Ще съм много задължен, ако някой от вас ми даде по-подробна информация и/или снимки на джаджата и от къде мога да си я купя.
p.s. Малка промяна в заглавието...
Първо да започна с това, че кола без диагностика с компютър просто не трябва да се купува!
За проблема: оказа се че датчикът за входящ въздух /IAT/ не отговаря при диагностиката и реших да отворя MAF-а за да видя проблемът и ... няма термистор - има проблем. Явно е дебитомерът е сменян и сега "новият" няма термистор. За съжаление в интернет или където и да било не намерих информация какъв трябва да е - материал и стойности ... с изключение на AutoData - при 30C - 1678 ohm. Но пък в магазините не продават такива.
Ще съм много задължен, ако някой от вас ми даде по-подробна информация и/или снимки на джаджата и от къде мога да си я купя.
p.s. Малка промяна в заглавието...
Последна промяна ind3x на 22 Юли 2012, 18:27, променена общо 1 път
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Липсващ термистор = шах с пешката
Най-добре някой да ти даде неговия стар неработещ дебитомер 

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- ind3x
- Потребител
-
- Кара: e46/318i
Да, идеята е доста добра!
Колеги ако някой има неработещ дебитомер с работещ IAT нека ми пише ЛС и ще направим сделката
Колеги ако някой има неработещ дебитомер с работещ IAT нека ми пише ЛС и ще направим сделката

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
overclock написа:Най-добре някой да ти даде неговия стар неработещ дебитомер

4 мнения
• Страница 1 от 1