Проблем с паленето, dsc + ръчна спирачка светят
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте колеги, дайте малко акъл, не знам дали всичко има връзка, но ми се случи следното:
С е46 съм, след фейслифта.
Монтирах си аудио адаптор за музиката, покарах си колата - всичко ОК. Паркирам и след час тръгвам да се прибирам, при завъртане на ключа при паленте всичко угасна, все едно ми спряха тока. Въртя ключа и нищо, никякъв ток. Слад малко отварям врата да изляза и всичко си светна. Тръгвам да се прибирам и след 15 мин. светнаха лампата на ръчната в жълто, при свалена ръчна и лампата за DSC-то едновременно. Като цяло акумулатора ми не е добър, той е едното ми предположение... но знам ли?! Дайте съвет!
С е46 съм, след фейслифта.
Монтирах си аудио адаптор за музиката, покарах си колата - всичко ОК. Паркирам и след час тръгвам да се прибирам, при завъртане на ключа при паленте всичко угасна, все едно ми спряха тока. Въртя ключа и нищо, никякъв ток. Слад малко отварям врата да изляза и всичко си светна. Тръгвам да се прибирам и след 15 мин. светнаха лампата на ръчната в жълто, при свалена ръчна и лампата за DSC-то едновременно. Като цяло акумулатора ми не е добър, той е едното ми предположение... но знам ли?! Дайте съвет!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Проблем с паленето, dsc + ръчна спирачка светят
като за начало може клемореда да ти прави мизерийки и за това да не иска да върти и да гаснат лампи, принципно лампите за ръчна и ДСЦ говори за заминал датчик на АБСа, диагностиката ще ти каже най-добре
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
iv4o9999 написа:като за начало може клемореда да ти прави мизерийки и за това да не иска да върти и да гаснат лампи, принципно лампите за ръчна и ДСЦ говори за заминал датчик на АБСа, диагностиката ще ти каже най-добре
НЕ е датчик на АБС,а датчика за ъгъл на завиване,който е точно във волана и като е слагал адаптера,може да е размърдал кабела...ДСЦ + Ръчна = ъгъл завиване, ДСЦ+АБС - абс датчик и ако работи километража - по скоро преден

Колега,хубаво си прегледай кабелите във волана,и ако не изгасне - диагностика да калибрирате датчика (ако не е проблем със самия кабел или ако не прави добър контакт някъде )

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аааа пропуснал съм че не свети лампата за АБСа, мерси за корекцията 

Днес запалих колата и 2те лампи си светеха, отидох до работа (20мин. каране), изгасих я и пак я запалих - лампите вече не светят.
Това дето ми изгасна всичко се случи само веднъж, все едно някой ми иключи бушона и след малко пак го включи. Сега уж е наред, предполагам че някой датчик е откачил нещо, при тия токови проблеми или при някое занасяне датчика за ъгъл се е въодушевил... но повече ме притеснява това изгасване на целия ток. Да повторя, случи се като завъртях контактния ключ, после се оправи.
Това дето ми изгасна всичко се случи само веднъж, все едно някой ми иключи бушона и след малко пак го включи. Сега уж е наред, предполагам че някой датчик е откачил нещо, при тия токови проблеми или при някое занасяне датчика за ъгъл се е въодушевил... но повече ме притеснява това изгасване на целия ток. Да повторя, случи се като завъртях контактния ключ, после се оправи.
iv4o9999 написа:аааа пропуснал съм че не свети лампата за АБСа, мерси за корекцията
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Това са грешките които колата дава в ABS и в LEW модула.
ABS* -> 5D97/A0 - Sensor cluster Supply voltage out of range.
5DF4/20 - Vehicle power < 9 Volt.
5DF7/A0 - Vehicle power > 18 Volt.
5E24/A0 - Pressure sensor 1/2 not plausible.
5E20/A0 - Pressure sensor 1 electrical faulty.
LEW -> 09/69 - No CAN message (ASC)
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Акумолаторен ист капутен сигурно.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Да споделя нещо.Значи ако дадесх на контакт и всички лампи изгаснат и завъртиш да палиш и чак тогава светнат (само във момента във който палиш) и след това изгаснат си за акумулатор.А ако палиш и си светят трябва да ти се калибрира датчика на кормилния ъгал.Имал съм ги и двата проблема.Датчика се калибрира със ДИС,Малко зор ще е докато намериш точно каде е.Успех колега 

Някой знае ли какво означават тези грешки?
Nedialkov написа:Това са грешките които колата дава в ABS и в LEW модула.
9 мнения
• Страница 1 от 1