Проблем с мотора?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с мотора?
Привет, колеги. Вчера при каране с 100-120, колата изгасна без никакви индикации по таблото или да почуствам че се държи странно на пътя. След като слязох и отворих капака, видях лек пушек и мирис на пластмаса, след броени секунди буквално разширителния съд се пръсна, и всичко изтече. Едва ли съм я прегрял, предполагам има защита и затова е изгаснала колата? Монтирах си казанчето днес и след палене, мотора започна да тропа адски силно, направо си "чукаше" нещо след което веднага го изгасих.. Скоро сменях турбо и имаше проблем при студен мотор, тресеше и пушеше отзад докато не позагрее.. и до последно си беше така. Колата е 2003, 320Д 150 кс.. Ако имате идеи или съвети, препоръки и какво да очаквам...... всичко е добре дошло. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем с мотора?
Щом разширителния съд се е пръснал - много е вероятно да си я прегрял. Колата няма защита от прегряване. Колкото до тропането на мотора - дай повече детайли - какъв е звука - на метал, на пластмаса, силно, слабо, откъде се чува....
Si non confectus, non reficiat.
Как да съм го прегрял, съда беше пълен. а колкото до темп. беше в нормите, чукането е силно и не дочаках да видя от къде е, веднага я изгасих. Силно тропане на желязо. Другото което е не искаше да пали, все едно е паднал акумулатора и само цъкаше. Другото което ми направи впечатление е, че в дясно от маркуча за водата двете показани се бяха напекли адски много след няколко завъртания на стартера.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Прегрял си я,но дано шума да идва от водната помпа и да няма по-сериозни последици! 
Някакви спомени за време на загряване и отклонение на стрелката от средата?!

Някакви спомени за време на загряване и отклонение на стрелката от средата?!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това със силното чукане на желязо не ми харесва... интуицията ми подсказва, че може мотора да е глътнал пеперудка... спомняш ли си дали си ги махал?
Si non confectus, non reficiat.
Не, не съм. Уж бяха изолирани да не действат. Сетих се и друго, като вдигнах пръчката на маслото ми направи впечатление, че беше омаслена направо до пръстена за издърпване?! може ли да е вода след като ми гръмна казанчето и пак казвам, температурата си беше в норми. 

6 мнения
• Страница 1 от 1