Настройка кормилен сензор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Настройка кормилен сензор
Уточни какъв е този кормилен сензор 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Калибрира се с диагностична апаратура, DIS, INPA, KTS.
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Освен с диагностичен 'апарат' и да платиш пробвай преди това следното.
Палиш колата с волан напред- пълен ляв, пълен десен - ако се получи честито спестени 30 лв.
Палиш колата с волан напред- пълен ляв, пълен десен - ако се получи честито спестени 30 лв.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, един съвет за този сензор, калиброва се след реглаж на геометрията на колата, когато е още на стенда. Целта е по точно да се определи праволинейното положение на предните колела, за целта каква апаратура се ползава колегата Retrofit го е казал.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
На ръка няма да стане значи
... а добре де, ако не се изисква реглаж на геометрията а само калибровка на кормилния сензор... става въпрос за ето това упражнение... http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/43/85, че ми е заминал единiя маншон...

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ангелски написа:Здравейте колеги, един съвет за този сензор, калиброва се след реглаж на геометрията на колата, когато е още на стенда. Целта е по точно да се определи праволинейното положение на предните колела, за целта каква апаратура се ползава колегата Retrofit го е казал.
Успех на всички.
Чакай да се разберем,реглаж на преден /заден мост или на геометрия ,че има огромна разлика в 2-те процедури...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, под геомерия имам предвит реглаж на заден и преден мост, просто при мен geomertrie означава това.
Колега MonsteR при смяна на тази част ще се сваля накрайника, маншона няма как да мине през него, а след това задължително реглаж / заден и преден мост / и калибровка на сензора.
Успех на всички.
от MonsteR » 02 Юли 2012, 7:20
На ръка няма да стане значи ... а добре де, ако не се изисква реглаж на геометрията а само калибровка на кормилния сензор... става въпрос за ето това упражнение... http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/43/85, че ми е заминал единiя маншон...
Колега MonsteR при смяна на тази част ще се сваля накрайника, маншона няма как да мине през него, а след това задължително реглаж / заден и преден мост / и калибровка на сензора.
Успех на всички.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
E.... точно врътката е че май се сваля накрайника.... ама линка не е описано така... за това трябва да го направя да видя как е точно...
ето едно показателно филмче как става...
http://www.youtube.com/watch?v=5MJOtr-vj6M
ето едно показателно филмче как става...
http://www.youtube.com/watch?v=5MJOtr-vj6M

- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравей колега MonsteR, на клипчето е показано как се прави, но не и усложненията, с които може да се сблъскаш. Човека има всички инструменти и условия, а това е много важно. Ще си позволя да дам един съвет, ако се наемаш сам да го правиш извикай, някой който разбира да дава акъл ако се закучи нещо или попитай гаража, в който ще си правиш реглаж ,дали могат да ти сменят маншона.
Успех на всички.
Успех на всички.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Nedialkov написа:Освен с диагностичен 'апарат' и да платиш пробвай преди това следното.
Би ли обяснил как точно ще се калибрира LEW сензора с това упражнение ?
Тук говорим за датчик за ъгъл на завиване, а не за АБС датчик

Светльо...нямаш ли ми телефона ?!
Обади се - ще го калибрираме

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
Ванка, той Васко и без това трябва да ми го сменя този маншон, заедно с накрайника, но мен теоретично ме интересуваше може ли сам човек или не... а обаче докато се вредя до Васко може и сам да го сменя
, обаче без теб не мога...
П.С. откачих дебиторера и имам чуството че тази кола тръгна още повече.. направо мистика, не мога да установя все още, но мисля че разхода ако не същия, то май леко намаля... какво ни говори това Ванка?

П.С. откачих дебиторера и имам чуството че тази кола тръгна още повече.. направо мистика, не мога да установя все още, но мисля че разхода ако не същия, то май леко намаля... какво ни говори това Ванка?

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
13 мнения
• Страница 1 от 1