DSC
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
DSC
Здравейте. След като близо 1 месец не се бях качвал на моята 320д 150 к.с., снощи я паля и тръгвам. Видях, че DSC-то свети и не мога да го изключа. Спрях загасих я, проверих бушоните и смених един от тези отговарящи за DSC. Всички лампи угаснаха и тръгнах, но ми направи впечатление, че като натисна спирачката се чува звук наподобяващ звук от изядена/неравна гума. Една тупкане, което е само докато е натисната спирачката и колкото е по-голяма скоростта толкова е по-бързо и то. Спрях оглеждах гуми, джанти и каквото ми дойде на ум да проверя, но така и не открих каква е причината. Днес тук няма къде да проверя колата, нито къде да й направят диагностика. ABS-а си работи, също така и DSC-то. Не мисля, че проблемът е в датчик на ABS или в датчик за странично ускорение. Каква може да е причината за това тупкане?!
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Re: DSC
До последно, преди да я паркирам нямаше крив диск, а никой друг не кара колата освен аз. Изключвам кривите дискове, но наистина са ръждиви и е седяла на открито!!! Какво е решението ако е от ръждата?
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
А друго какво мога да проверя?
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
И аз залагам на корозия по дисковете,имах същия проблем и освен,че имаше дразнещ звук,спирачния педал "пулсираше".Купих спрей за почистване на корозия и всичко си е на място.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Утре ще взема такъв спрей против корозия. WD40 ще върши ли работа или трябва някакъв специално за тази цел?
sannikolaus написа:Утре ще взема такъв спрей против корозия. WD40 ще върши ли работа или трябва някакъв специално за тази цел?
Само специален за дискове, да не се окаже че си намазал с нещо и после няма спитане.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
При мен колата, когато я взех от автосалона накладките бяха залепнали .. съответно корозия по дисковете и от напрежението на накладките, дисковете бяха леко кривнали. Един вятър от страна на стругаря и станаха перфектни 

- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5
Колега забрави за WD40 това е само за смазване карай си така и с времето ще се оправят от самосебиси, а акоте дразнят много има рагдепреобразовател който след като намажеш(напръскаш) диска до минути е отстранил корозията и след няколко пати по спиране по светофари всичко ще е ОК.Успех 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Kris написа:sannikolaus написа:Утре ще взема такъв спрей против корозия. WD40 ще върши ли работа или трябва някакъв специално за тази цел?
Само специален за дискове, да не се окаже че си намазал с нещо и после няма спитане.

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Kris написа:sannikolaus написа:Утре ще взема такъв спрей против корозия. WD40 ще върши ли работа или трябва някакъв специално за тази цел?
Един ден за проба наклепах предните дискове на един Кадет с грес - ама мазах като за свой човек. За 1 спиране всичко се изчисти и опада, така че споко
То едно неспиране, или спитане не където си мислиш, е достатъчно!!! (най-малкото прекалено скъпо)
13 мнения
• Страница 1 от 1