Проблем с климатика????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатика????

Мнение от inferno » 26 Юни 2012, 15:53

Колеги възможно ли е да ми е заминала перката на климатика да не тръгва компресора!??? Мисалта ми е: има си фреон в системата вентилатора си работи идеално но като натисна копчето за климатика(снежинката) нищо не се случва! Възможно ли е да е от управлението на перката? Понеже видях че е доста сериозно! Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Проблем с климатика????

Мнение от iv4o9999 » 26 Юни 2012, 16:15

запали колата на място, пусни климатика на максимално ниска температура на максимална сила на вентилатора (времето трябва да е топло) отваряш капака и гледаш дали компресора върти(ако не значи не ти зацепва и там е проблема) до няколко минути перката трябва да се включи на висока скорост. Съмняваме да е перката защото нейния симптом е нормална работа на климатика и спиране да духа студено в един момент, защото не може да охлади радиатора от пред. Има опция и управлението да е заминало.

Най-добре колегата OCI да се включи или да му пишеш на лични

Потребител
Аватар

Мнение от inferno » 26 Юни 2012, 16:39

Компресора не се включва на 100%

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 26 Юни 2012, 17:43

То или компресора или е от управлението,ей така на едно бмв се чудехме що не работи климата ама кой да погледне че го няма ремъка на компресора :D

Потребител
Аватар

Мнение от inferno » 26 Юни 2012, 19:43

Понеже четох че може да се накъси една букса и да излъжеш компресора че има достатъчно ниво на фреон да тръгне! Някой може ли да ми каже коя е точно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Юни 2012, 21:01

inferno написа:Понеже четох че може да се накъси една букса и да излъжеш компресора че има достатъчно ниво на фреон да тръгне! Някой може ли да ми каже коя е точно?

Ми това е буксата на компресора откачи я и и подай само 12 волта от акумулатора само от плюсовата клема то компресора си е целия на маса и виж тогава дали ще тръгне ако и тогава не стане значи бубината е заминала на компресора ако пък тръгне се връщаш обратно по веригата пресостат, кабел, бушон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Юни 2012, 21:01

oci написа:
inferno написа:Понеже четох че може да се накъси една букса и да излъжеш компресора че има достатъчно ниво на фреон да тръгне! Някой може ли да ми каже коя е точно?

Ми това е буксата на компресора откачи я и и подай само 12 волта от акумулатора само от плюсовата клема то компресора си е целия на маса и виж тогава дали ще тръгне ако и тогава не стане значи бубината е заминала на компресора ако пък тръгне се връщаш обратно по веригата пресостат, кабел, бушон.

Не е от перката тя дори и да не работи компресора ще се включи и ще се изключи от пресостата по налягане.

Назад към E46