Захабени фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Re: Захабени фарове

Мнение от TRR » 19 Юни 2012, 21:33

Може с една отвертка да бръкнеш и да издърпаш напред пръскалките, но не е много лесно и има опасност да счупиш нешо ... не е най-добрия вариант. Далеч по-добре е някой да дърпа лостчето на пръскалките в кола, а ти в подходящия момент да ги хванеш.
Да не пропусна най-важното - след като си отвориш фаровете (и автора на темата също) измий ги само с дейонизирана вода, от чешмяна или минерална остават капки след като изсъхнат.
Успех на всички които са планирали тази манипулация!
И аз ще отварям фаровете скоро, но направо ще сменям стъклата. Моите са шлайфани вече и ефекта е доста добър, но са мръсни и вътре, а единия е спукан и реших че след като ще ги отварям направо ще сменям.

Achkata_ci написа:
TRR написа:Тук може да видиш как се инсталират angel eyes ... на фарове с пръскалки ;)
Може и рингове да си сложиш, ако нямаш.

имам абс всичко , просто фаровете седят като мръсни ..

Убеден съм, че е така. Дадох линк за инсталиране на angel eyes, защото там е обяснено как се отварят фаровете с пръскалки ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 E30 M5 F90
Детайли за колата: e46 320ci 2001
e46 320d 1999
e30 318 coupe 1987
e60 535d lci 2009

Мнение от plamen_318 » 19 Юни 2012, 22:37

http://www.youtube.com/watch?v=pQ2ZugVT ... re=related дано ти е от полза колега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 20 Юни 2012, 17:52

Здравейте, днес изчистих фаровете. Както написах, бяха доста мръсни вътре. Стъклото беше почерняло и като опушено. Измих ги с вода и мек сапун. От външната страна имаше само начукано от камъчета, иначе пластмасата е нормална, не е изгоряла и матова. Според мен се получи повече от добре. Не мога да кача снимки, нещо ми се окуци. Не съм свалял целия фар. Само издърпах лайсната с пръскалката и свалих стъклото. Не можах да счупя или прее.. нещо. :lalala: Благодарности за колегата, който ми изпрати клипа, иначе щеше да ме е страх да дръпна лайсната напред.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Мнение от Achkata_ci » 22 Юни 2012, 18:31

съдейки от това клипче изглежда елементарно .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 22 Юни 2012, 21:29

Като е толкова елементарно, опитай да откачиш маркуча от пръскалката. Особено като не е пипано откакто е кола. Успех! :lalala:
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 25 Юни 2012, 9:31

на мен и рефлекторите са потънали в мърсотия и искам да ги измия . Проблема е , че не можах да сваля рефлектора , а фара е с ксенон и баласта е на самия фар от долу. Ако не го "разчастя" изцяло не мога да го измия като подобава защото трябва да намокря баласта заедно с още някаква джаджа която седи вътре във фара. Отвих до край двете шпилки които реголират височината на светене на рефлектора , но не мога да откача ябълката на моторчето от самия рефлектор. Не сваля ли рефлектора нищо не правя с тая електроника по фара .
Рефлекторите ще се изчистят и без да се разглоби до край фара , но и лупата има мизерии от вътре :conf:
някой стигал ли е до край :mhihi: :?:
п.с.
а въпросната щипка която не мога да разкача от Но13 - моторчето и ми спъва разглобяването , въобще не я намирам като резервна част :conf:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/T ... headlight/
Изображение

Предишна

Назад към E46