Стъкла за странични огледала - откъде?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Стъкла за странични огледала - откъде?

Мнение от dzvonko » 21 Юни 2012, 16:15

Колеги, откъде мога да си купя само стъклата на страчните огледала на е46 преди фейса (320д)? Интересува ме да с подгрев, а също така ако някой може да сподели опит как точно се сменят.

Използвах търсачката и нямах успех в търсенето само на стъклата. Всичко живо предлага пълния комплект.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Re: Стъкла за странични огледала - откъде?

Мнение от Spawn » 21 Юни 2012, 20:28

Преди около 2 месеца имах подобен проблем, някой ми беше счупил огледалото , но реално механизма със самото огледало беше здраво.Само огледалото беше счупено.Оказа се, че не се продава само стъклото. (има логика)

Какво направих аз - отидох при стъклар , който прави стъкла за коли и ми направи същото за 6 лв , като имах късмет и нагревателя да не беше прекъснат, та ми сложи и него.Цяло огледало трудно се намира.
Това е временен добър вариант ;)

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 22 Юни 2012, 8:57

Добре, а има ли някакъв номер при махането на самото стъкло от огледалото? И аз имах същия проблем, намерих цяло огледало на старо и като отидох на сервиз да ми го поставят го счупиха. И пак съм в изходно положение. Има ли някакъв трик самото сваляне на стъклото от огледалото?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 22 Юни 2012, 21:09

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?2/09/46
Според това тука трябва да го хванеш с нещо голямо посредата. Аз преди няколко месеца заради една тъпа пластмаса реших да си вадя стъклото и го хванах отначало така и то се надигна от едната страна и с какъв акъл го хванах точно там и се чу ПУК :lol: :lol: :lol:
Та сега имам две цепнатини ама си карам така.
Инак ново стъкло го намерих за 25лв с подгрев и синкаво оцветяване. Но ивицата за мъртво петно се падаше от вътрешна страна и реших да изчакам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 22 Юни 2012, 21:18

Бъркай със стъргалка за лед отдолу и го вади. Или го насочи макс навътре и с пръсти, ако са тънки от външната страна. А за стъклата заповядай:
http://www.avto.bim.bg/tursene/%D0%A1%D ... 02002_m41/
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: X3 F25 2.8i
Мечтае да кара: Слон

Мнение от nigery » 22 Юни 2012, 22:10

Миналата година си купих комплект стъкла с подгрев за 30лв. от едно магазинче на Вишеградска.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 22 Юни 2012, 22:24

dzvonko написа:Колеги, откъде мога да си купя само стъклата на страчните огледала на е46 преди фейса (320д)? Интересува ме да с подгрев, а също така ако някой може да сподели опит как точно се сменят.

Използвах търсачката и нямах успех в търсенето само на стъклата. Всичко живо предлага пълния комплект.

Незнам дали имат значение, но имам едно стъкло, всъщност цяло огледало на което съм взел само черната пластмаса, моето е дясно с подозрение че е от десничарка. Не знам със сигурност имали занчение дясно/ляво.

Но ако ти вътши работа звънни ми утре по някое време ще ти го подаря, с подгрев е и всичко си му е ОК.

0884 99 09 24 - Крис

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Юни 2012, 22:36

Става от англичанка!Стъклото е същото,ел.машинка отзад е под различен ъгъл и затова UK никога не може да се нагласи удобно!По-добре оригинално,но 30 лв. с подгрев си е далавера,а за подарък :bowdown: !
p.s.носи 1 бира на колегата! :bchug:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46