преден капак !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
преден капак !
Здравейте, преди няколко месеца си сменях предния капак с нов, но още в сервиза като си я получих забелязах, че не са се постарали да го изцентрят и леко стой встрани, можете ли да дадете правилни инструкции как да го наглася, за да застане перфектно, щото нещо ми убягва, колкото и да се опитвам... След малко ще кача и снимка, за да Ви покажа как точно стой, а искам вече да си я наглася както си му е реда : ))) Даже ако знаете някое ''про'', което ги прави - пишете на лс
, почерпката е от мене !
философията е, че трябва да се измести леко вдясно и леко назад

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: преден капак !
adko001 написа:Здравейте, преди няколко месеца си сменях предния капак с нов, но още в сервиза като си я получих забелязах, че не са се постарали да го изцентрят и леко стой встрани, можете ли да дадете правилни инструкции как да го наглася, за да застане перфектно, щото нещо ми убягва, колкото и да се опитвам... След малко ще кача и снимка, за да Ви покажа как точно стой, а искам вече да си я наглася както си му е реда : ))) Даже ако знаете някое ''про'', което ги прави - пишете на лс, почерпката е от мене !
Колега колата удряна ли е отпред ? Ако е удряна геометрията провери ли ? Диагоналите как са? Ако не ти е правелно направена и 10 капака да смениш пак ще бие на една страна
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Ето тук може да погледнеш какви са хлабините, и как се наглася капака:
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/55/07
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/69/74
Но да знаеш, че не е лесно, едната фуга като дойде, другата ще избяга, зависи и какви интервенции има правени по колата, може проблема да не е в капака, а в калниците.
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/55/07
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/69/74
Но да знаеш, че не е лесно, едната фуга като дойде, другата ще избяга, зависи и какви интервенции има правени по колата, може проблема да не е в капака, а в калниците.
- adko001
- младши ентусиаст
-
Ами един джип връщайки назад ми удари капака с резервната си задна гума, но го огъна доста, даже направи цепка в стария капак и се принудих да си сложа нов, за геометрията дали всичко е наред нямам идея, но това, което сте ми дали като информация дано помогне

П.С. джипа да е карал назад максимум с 10км/ч, когато ме фрасна и хубавото е, че не беше от големите, а някакво малко Сузуки

П.С. джипа да е карал назад максимум с 10км/ч, когато ме фрасна и хубавото е, че не беше от големите, а някакво малко Сузуки

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
доста пипкава работа, но на мен от снимките ми се струва че трябва само една идея в дясно да се премести, напред пасва добре по линията над фаровете.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
За назад не виждам смисъл да се мести.От снимките личи ,че луфта от лявата страна е по голям от дясната и следователно като бутнете капака на дясно ще затвори още.Може и да не съм прав
Също така от дясно капака е по ниско от калника.Просто някой го е сложил без да отдели десетина минути за напасване.При такъв удар не е нужно да се споменава за геометрия.

- adko001
- младши ентусиаст
-
koleto_78 написа:За назад не виждам смисъл да се мести.От снимките личи ,че луфта от лявата страна е по голям от дясната и следователно като бутнете капака на дясно ще затвори още.Може и да не съм правСъщо така от дясно капака е по ниско от калника.Просто някой го е сложил без да отдели десетина минути за напасване.При такъв удар не е нужно да се споменава за геометрия.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз пък се питам, как може в сервиз да си оставиш колата за смяна на капак и да ти я дадат в тоя вид и пари да вземат.....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- adko001
- младши ентусиаст
-
makaveli316 написа:Аз пък се питам, как може в сервиз да си оставиш колата за смяна на капак и да ти я дадат в тоя вид и пари да вземат.....
толкова са ''били'' кадърни

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
adko001 написа:толкова са ''били'' кадърниОправданието беше - ''ема то това изисква време, а ние не разполагаме с такова''
Що не им каза тогава 30% отстъпка

По темата отхлаби съвсем леко болтовете и натисни капака в посоката към шоф.страна. Може да пробваш без да го натискаш да го пуснеш, може като закопчее да се понамести

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
dido0o``` написа:adko001 написа:толкова са ''били'' кадърниОправданието беше - ''ема то това изисква време, а ние не разполагаме с такова''
Що не им каза тогава 30% отстъпка![]()
По темата отхлаби съвсем леко болтовете и натисни капака в посоката към шоф.страна. Може да пробваш без да го натискаш да го пуснеш, може като закопчее да се понаместиама може и по-зле да стане.
Мдаа може и по-зле да стане

11 мнения
• Страница 1 от 1