BMW 320 e46 - Проблем Двигател,тресене на място
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 320 e46 - Проблем Двигател,тресене на място
Здравейте.Бих искал помощ за BMW 320 e46 2003г.
Вчера се прибрах от Испания,колата до Словения си вървеше перфектно докато не спрях на една бензиностанция да заредя. Напълних е до горе и след 500km колата както си вървеше започна да се тресе...в последствие спрях ,и когато е на място мотора прескача и вътре в купето тресе много. Прибрах се до Пловдив така без никакъв проблем,но на ниски обороти до 2500 се усеща колата как тресе и след 130км/h също . Колата е поддържана перфектно , преди 5 месеца са сменени 4 дюзи, пеперудите са премахнати също.... днес бях да ми направят диагностика и ми отчете че 3ти цилиндър не работи или по точно прави по малка компресия .... от сервиза ми предложиха първо да сложа добавки и да е покарам ,можело да се оправи .... вече 50км навъртях и все същото тресене, кога се осееща разлика ако подействат добавките??? ако не стане ляга под ножа да се види дали е цилиндър или дюза.
Каква мислите че може да е причината освен тази която вече знам ? И ако на някои му се е случвало моля споделете как се разминахте или по точно с колко...
Вчера се прибрах от Испания,колата до Словения си вървеше перфектно докато не спрях на една бензиностанция да заредя. Напълних е до горе и след 500km колата както си вървеше започна да се тресе...в последствие спрях ,и когато е на място мотора прескача и вътре в купето тресе много. Прибрах се до Пловдив така без никакъв проблем,но на ниски обороти до 2500 се усеща колата как тресе и след 130км/h също . Колата е поддържана перфектно , преди 5 месеца са сменени 4 дюзи, пеперудите са премахнати също.... днес бях да ми направят диагностика и ми отчете че 3ти цилиндър не работи или по точно прави по малка компресия .... от сервиза ми предложиха първо да сложа добавки и да е покарам ,можело да се оправи .... вече 50км навъртях и все същото тресене, кога се осееща разлика ако подействат добавките??? ако не стане ляга под ножа да се види дали е цилиндър или дюза.
Каква мислите че може да е причината освен тази която вече знам ? И ако на някои му се е случвало моля споделете как се разминахте или по точно с колко...
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: BMW 320 e46 - Проблем Двигател,тресене на място
Ок де на диагностика неизлезе ли как са новите дюзи? Защо си сменял дюзи преди 5 месеца? Тогава дюзата на 3-ти цилиндър в какво състояние е била? ...Намалена компресия незнам как би се излекувала с добавка в горивото ...Има ли вариант в следствие пикаеща дюза на 3-ти цилиндър да си сготвил буталото и просто сега да си го довършил...дано се окаже нещо дребно де ,успех 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
а не се ли допуска варианта лошо гориво, самите дъзи които си сложил нови ли са или втора употреба
дюзите са сменени с чисто нови,съмнява ме да е някое бутало ,колата е на 105.000км и почти не е карана, имали вероятност да е отишла просто дюзата 3ти цилиндър?
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
iv4o9999 написа:а не се ли допуска варианта лошо гориво, самите дъзи които си сложил нови ли са или втора употреба
Ми странно е от лошо гориво да прави по малка компресия...
Днес ми казаха че е дюза, когато е качих на компютъра стойностите бяха около 0 на всички освен на 3ти цилиндър показваше някъде около 4-5 . При положение че дюзите са сменяни с нови преди половин година , кое е по добре да е сменя или да ми е свалят и да ремонтират ???
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Какви са тези "чисто нови дюзи" които си заминават за 5 месеца,нещо много те ебават пич..
Колега,момчето е заредило догоре,и чак след 500 КМ,се е появил проблема,това е разстояние от София до Варна,около 5-6 часа каране..едва ли е от горивото
По добре е да смениш сервиза.

iv4o9999 написа:а не се ли допуска варианта лошо гориво, самите дъзи които си сложил нови ли са или втора употреба
Колега,момчето е заредило догоре,и чак след 500 КМ,се е появил проблема,това е разстояние от София до Варна,около 5-6 часа каране..едва ли е от горивото

tanev.e46 написа: кое е по добре да е сменя или да ми е свалят и да ремонтират ???
По добре е да смениш сервиза.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
оригинална дюза няма как да замине за 5 месеца, те карат по 10 години и повече, вариантите са според мен менте части, под лошо гориво имам предвид лошо гориво съсипало дюзите с боклуци отлагания и т.н. Ясно че след 500 км няма как да се прояви, въпроса е дали преди това не е наливал нещо скапано, което обаче пак не е достатъчно да скапе чисто нови дюзи, ако са били такива
Няма от какво друго да е освен от дюза.... а дюзите са още в гаранция, но няма как да е изпратя до Испания да е сменят. Утре ще ми е отворят да видим в какво положение е дюзата , но явно нова ще иска защото колата много тресе, когато е на място работи на 750 оборота.
9 мнения
• Страница 1 от 1