проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d :)

проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан

Мнение от lalyo » 27 Апр 2012, 1:24

Добър вечер колеги ! От половин година съм щастлив притежател на 320д 150хп и за съжаление все още съм невеж технически :( и поради тази причина майсторите ме взимат за мезе...Имам няколко проблема .. първия е че ми се прецака десния преден прозорец и днеска ходих да ми го оправят ! Майстора каза че ми се е скъсало жилото прецакал се е носача и колелцето на машинката .. жилцето и носача били към 40лв обаче заради това колелце ми се е била прецакала машинката..която не можело да се орпави ами ми трябвало нова ! И после заяви няква сума от сорта на над 230 лева само за прозореца :kuku: Направо го усетих че ме мотае тоя нещо (че той прозореца можа да се вдига не мжое да се сваля и чувам машинкагта как върти) и казах че така ще си карам..та да ме посъветвате какво да правя ..втора ръка ли да търся машинка ..при друг майстор ли да я водя да видя какво ще каже .. няма ли някъде около Пловдив място дето ги оправят да ми излезе по тънко и така...Втория ми проблем е че се чува странен шум сякаш идва от багажника .. и не е постоянен изчезва и примерно след няколко часа пак го чувам ..верно е че съм параноик по природа но този път не си втълпявам чувам го само като карам бавно и наподобява все едно нещо ми се търкаля из багажника а той е празен притраква такова..от какво може да е ? Третото което е още от както я взех волана е втърден..на завои ми се налага да го хващам с две ръце !Мислех си че така си е нормално до момента в който не се качих на същата тройка като моята и нейния си се въртеше айляшката лесно почти без усилия..дори и през ум не ти минава да го хванеш с две ръце .. Та да ме насочите това нормално ли е ? от какво може да е и така ... понеже утре отивам да ми махнат пепедудите да им кажа и за другите си проблеми но поне да знам от какво може да е че майсторите ме гледат като кръводарител дошъл с мисията да им напълни джобовете :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Re: проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан

Мнение от landolin » 27 Апр 2012, 9:01

Относно машинката на прозореца - сменя се само стъклоповдигача, обикновено се чупят едни пластмасови планки и прозореца работи с прекъсвания и ако не си му обърнал внимание навреме, накрая целия механизъм с ролки и въжета сдава багажа.
Точно при теб в Пловдив има фирма която предлага целия стъклоповдигач за 60лв :yes: (имаш ЛС), аз от там си поръчах с куриер и вече 1г. нямам проблеми. Смяната не е сложна, ето една добра тема със снимки - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847 .

Потребител
Аватар
Кара: е46 330д

Мнение от paulo_320 d » 27 Апр 2012, 11:21

колега смяната е доста лесна можеш и сам да го направиш,щом прозореца се вдига значи машинката ти е здрава,трабва ти само механизма има вариант и за втора употреба,оригинален вървят около 30-40лв,но най-добре да е на врата да може да се пробва преди закупуването,относно твърдия волан има значение с какви джанти си-ако си с 17" или 18" е нормално да е малко по твърд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 27 Апр 2012, 12:35

Смени си маслото на хидравличната помпа и ще се оправи, ако тя самата не е сдала багажа, моята беше така и на пълен ляв се чуваше едно виене.
А за това в багажника :mhihi:
Дигни му пода и виж при резервната гума да нямаш нещо да се търкаля :dunno:
Изображение

Назад към E46