проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- lalyo
- Потребител
-
- Кара: 320 d :)
проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан
Добър вечер колеги ! От половин година съм щастлив притежател на 320д 150хп и за съжаление все още съм невеж технически
и поради тази причина майсторите ме взимат за мезе...Имам няколко проблема .. първия е че ми се прецака десния преден прозорец и днеска ходих да ми го оправят ! Майстора каза че ми се е скъсало жилото прецакал се е носача и колелцето на машинката .. жилцето и носача били към 40лв обаче заради това колелце ми се е била прецакала машинката..която не можело да се орпави ами ми трябвало нова ! И после заяви няква сума от сорта на над 230 лева само за прозореца
Направо го усетих че ме мотае тоя нещо (че той прозореца можа да се вдига не мжое да се сваля и чувам машинкагта как върти) и казах че така ще си карам..та да ме посъветвате какво да правя ..втора ръка ли да търся машинка ..при друг майстор ли да я водя да видя какво ще каже .. няма ли някъде около Пловдив място дето ги оправят да ми излезе по тънко и така...Втория ми проблем е че се чува странен шум сякаш идва от багажника .. и не е постоянен изчезва и примерно след няколко часа пак го чувам ..верно е че съм параноик по природа но този път не си втълпявам чувам го само като карам бавно и наподобява все едно нещо ми се търкаля из багажника а той е празен притраква такова..от какво може да е ? Третото което е още от както я взех волана е втърден..на завои ми се налага да го хващам с две ръце !Мислех си че така си е нормално до момента в който не се качих на същата тройка като моята и нейния си се въртеше айляшката лесно почти без усилия..дори и през ум не ти минава да го хванеш с две ръце .. Та да ме насочите това нормално ли е ? от какво може да е и така ... понеже утре отивам да ми махнат пепедудите да им кажа и за другите си проблеми но поне да знам от какво може да е че майсторите ме гледат като кръводарител дошъл с мисията да им напълни джобовете 

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: проблем с машинка на ел стъкло ..странен шум .. и волан
Относно машинката на прозореца - сменя се само стъклоповдигача, обикновено се чупят едни пластмасови планки и прозореца работи с прекъсвания и ако не си му обърнал внимание навреме, накрая целия механизъм с ролки и въжета сдава багажа.
Точно при теб в Пловдив има фирма която предлага целия стъклоповдигач за 60лв
(имаш ЛС), аз от там си поръчах с куриер и вече 1г. нямам проблеми. Смяната не е сложна, ето една добра тема със снимки - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847 .
Точно при теб в Пловдив има фирма която предлага целия стъклоповдигач за 60лв

- paulo_320 d
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
колега смяната е доста лесна можеш и сам да го направиш,щом прозореца се вдига значи машинката ти е здрава,трабва ти само механизма има вариант и за втора употреба,оригинален вървят около 30-40лв,но най-добре да е на врата да може да се пробва преди закупуването,относно твърдия волан има значение с какви джанти си-ако си с 17" или 18" е нормално да е малко по твърд.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Смени си маслото на хидравличната помпа и ще се оправи, ако тя самата не е сдала багажа, моята беше така и на пълен ляв се чуваше едно виене.
А за това в багажника
Дигни му пода и виж при резервната гума да нямаш нещо да се търкаля
А за това в багажника

Дигни му пода и виж при резервната гума да нямаш нещо да се търкаля

4 мнения
• Страница 1 от 1