бучене в таблото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
бучене в таблото
Здравейте.Имам е46д 2003г. исе чува едно буц(чене в таблото пред шофьора като вентилатор но не е вентилатора на парното.Ако някой може да помогне.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Re: бучене в таблото
Не знам за таралеж, но и аз имам вентилатор в инструмент клъстъра или някъде там.
Да уточня, че се чува някъде около суич центъра и не мога да го определя от къде е.
Аз го отдавам на това, че някъде там има вентилатор за охлаждане.
Чувам го само на контакт и когато колата е в гаража. Иначе нормално отвън не може да се чуе.
Да уточня, че се чува някъде около суич центъра и не мога да го определя от къде е.
Аз го отдавам на това, че някъде там има вентилатор за охлаждане.
Чувам го само на контакт и когато колата е в гаража. Иначе нормално отвън не може да се чуе.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Малък вентилатор има зад лявата решетка на таблото на климатроника. Обикновено шуми, ако чак ,,бучи'' трябва да се смаже. Ползвайте търсачката, описано е всичко.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
и на мен се чува някакво бучене ли е незнам как да го опиша, като пукане на пласмаса го разбирам аз
чува се при спиране и пускане на парното...много е дразнещо незнам дали е заводско така или с времето се е получило..

NikVanov написа:Малък вентилатор има зад лявата решетка на таблото на климатроника. Обикновено шуми, ако чак ,,бучи'' трябва да се смаже. Ползвайте търсачката, описано е всичко.
Ако отговорът ти е към моя пост, то не е така.
Много добре знам за вентилаторчето за вътрешната температура, но то не се намира в сучи центъра или някъде наоколо, нали

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Да не би да чувате вентилатора в кутията на ЕКУ-то.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS11&mospid=47645&btnr=12_0899&hg=12&fg=35&lang=ru
№5 на схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS11&mospid=47645&btnr=12_0899&hg=12&fg=35&lang=ru
№5 на схемата
- NikVanov
- ентусиаст
-
Общо-взето всички вентилатори с течение на времето започват да шумят, смазването на оста или на лагера има временен ефект и е най-добре да се сменят. При смяната най-важното е да се взема маркова стока, проверена, иначе има невероятни /макар и лъскави външно/ китайски боклуци. И естествено маркова значи- скъпа.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Здравейте,
И аз да добавя въпрос към темата - сутрин, когато е студено и тръгна да паля се чува едно леко бучене някъде откъм двигателя - пред таблото.
Значи давам на контакт и се чува бученето - запалвам и край - вече го няма. Има го само докато не е запалена - ако стоя 10 секунди на контакт - 10 секунди бучи.
Чува се само когато навън е по-студено - ако е под 4-5 градуса.
Някакви идеи?
Мерси
Ники
И аз да добавя въпрос към темата - сутрин, когато е студено и тръгна да паля се чува едно леко бучене някъде откъм двигателя - пред таблото.
Значи давам на контакт и се чува бученето - запалвам и край - вече го няма. Има го само докато не е запалена - ако стоя 10 секунди на контакт - 10 секунди бучи.
Чува се само когато навън е по-студено - ако е под 4-5 градуса.
Някакви идеи?
Мерси
Ники
IKN написа:Да не би да чувате вентилатора в кутията на ЕКУ-то.
№5 на схемата

Това за мен е единствения отговор в моя случай.
Просто си звучи на истински вентилатор, а не знаех, че на тази кутия има такъв.
п.п. А и сега си обяснявам въпроса, който ми се въртеше из главата, когато търсих релето за подгрева, как са ги наблъскали тези ЕКУ-та там, в някаква кутия и как не ги е било шубе от прегряване. Ама явно някой го е мислил това.
Но това ме навежда сега на други въпроси - като въпросния вентилатор се счупи ще почнат масово да ни горят ЕКУ-тата. Ще почне едно вайкане, а този ден несъмнено ще дойде. Въпроса е само кога

- NikVanov
- ентусиаст
-
Затова като остареят вентилаторите почват да шумят все повече. Значи трябва да се вслушваме във всички шумове на колата, да идентифицираме всички вентилатори- при нужда смазване и накрая подмяна. Ако някой има опит с хубава смазка да казва. Аз съм пробвал доста, не мога да избера нещо най-добро.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Ако може да се вмъкна в темата с малко по странен проблем...
При мен се чува странен звук от таблото нещо като зззззззз и в същото време ми изключват уредите на таблото.Проблема става само когато включа дълги които са с ксенон.Четох някъде в темите,че можело да бъде от хлабава връзка на ксенона,но така и не намерих подобно нещо.Даже си смених баластите профилактично и пак си го има проблема...
Ще съм благодарен ако някой даде акъл...
При мен се чува странен звук от таблото нещо като зззззззз и в същото време ми изключват уредите на таблото.Проблема става само когато включа дълги които са с ксенон.Четох някъде в темите,че можело да бъде от хлабава връзка на ксенона,но така и не намерих подобно нещо.Даже си смених баластите профилактично и пак си го има проблема...
Ще съм благодарен ако някой даде акъл...

12 мнения
• Страница 1 от 1