Монтиране на хромирани лайсни на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Монтиране на хромирани лайсни на прозорците

Мнение от IvanchoM65 » 04 Апр 2012, 15:44

Привет колеги!
Първо желая да се извиня ако има вече такава тема, но аз поне не успях да я открия.
Става въпрос за Е46 Sedan Намерих материали за свалянето на тези лайсни, но не открих подробно описание за монтажа на нови такива (да се разбира чисто нови, не втора употреба).
Ето TIS какво казва - http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/44/78
Значи по това ръководсто намокрих новата лайсна преди монтаж, но въпреки това тя е адски упорита и не желае да влезне. Извадих я и сравних каналът вътре в гуменото уплътнение със старата лайсна и се оказа, че на новата е по-тесен и то значително. Една от лайсните успях да монтирам като си помагах с гумено чукче като помежду него и лайсната подложих чист памучен парцал с цел да не наряна лайсната и с леки почуквания успях да я монтирам. Но при по внимателно вглеждане в лайсната си личи на 2 места където съм чукнал с чукчето и не е приятно все пак е нова.
Въпроса ми е някой колега монтирал ли е нови такива и как , старите нямат проблем с монтажа и само с притискане с ръка влизат, но новите са доста упорити. Да се сложи някаква смазка вътре в канала който трябва да влезне или има някакъв друг начин. Моля ако някой знае как е правилният монтаж да сподели.

Поздрави на всички съфорумници.

Аватар

Re: Монтиране на хромирани лайсни на прозорците

Мнение от s_max » 10 Апр 2012, 22:46

Може да пробваш смазка и в канала на лайсната и на вратата и другото е да гледаш онези клипчета където сглобяват БМВ-та в завода ако успееш там да видиш как ги монтират, или да идеш при официалните дилъри да ти ги монтират.
За тези варианти се сещам :roll:

Назад към E46