Странно тракане помгнете колеги !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Странно тракане помгнете колеги !!!
Здравейте колеги!Възникна проблем при моята англичанка
!И тои се проявява след като е загряла вече.А всъщност се чува странно причукванеот кам картер/скоростна кутия(колата е Е46 318и М43 99г.)Като се изфорсира лекото притракване утихва.Но като изгася се чува из под колата едно притропване.Когато е студена притракват за секуда повдигачите но не е от тях на 100% съм сигурен!Маслото го сменявам редовно(0W40) и карам все с хубави масла.Веригата я смених преди месец както и всички банани и оптегача по нея.Диса клапата и тя е сменена с нова че и тя тропкаше по точно притракваше.Тампоните и на двигателя и на скоростната ктия ги гледахме и те са здрави.Карах я уж на разбирачи но всеки ми казва така си работят тези модели!(значи толкова и разбират но това е друг въпрос)Да не е свързано нещо с компенсационните валове,ако мога така да ги нарека при коляновият вал дето са.
Моля помогнете с някакви идеи!Мерси предварително на всички отзовали се с каквито и да е мнения и савети.
П.П Ще направя клипче до колкото може да се чуе звука от него!Може и да помогне!!!

Моля помогнете с някакви идеи!Мерси предварително на всички отзовали се с каквито и да е мнения и савети.
П.П Ще направя клипче до колкото може да се чуе звука от него!Може и да помогне!!!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Странно тракане помгнете колеги !!!
Така тракаше и при мене маховика само че мойта е печка и е демферен при тебе не знам как е.
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
И тоз мотор е с демпферен маховик и наистина е вероятно да притраква от него!
- toyo_bg
- Потребител
-
Извинявам се предварително за глупавият вапрос но имали някакав начин да се разбере дали е от демферният маховик без да се разкача скоростната кутия.И има ли опасност ако карам така.
Ето и клипче направих!Но на него като за кусмет не се чува силно!Повреме на работата на двигателя потраква и точно в края като я гася притропва за секунда.Интересното е че като покарам повече колата и позагрее добре се чува по силно!
Клипа не е кои знае какав но може и да помогне за мнение
Мерси.
http://www.youtube.com/watch?v=qaZkGQ0ByQY
Ето и клипче направих!Но на него като за кусмет не се чува силно!Повреме на работата на двигателя потраква и точно в края като я гася притропва за секунда.Интересното е че като покарам повече колата и позагрее добре се чува по силно!

http://www.youtube.com/watch?v=qaZkGQ0ByQY
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Здравей колега, имам същия мотор и същия проблем. Това е от маховика,убеден съм на 100%. Скоро ще я карам на майстор!
- toyo_bg
- Потребител
-
Мерси колега!Пиши като я откараш за ремонт!Ако наистина си прав нов маховик ли ще взимаш или втора употреба?И незная до колко е добре да се кара така колата(аз моята не я тормозя грам)
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Колеги аз съм със същия мотор. Такъв проблем нямам за щастие. Но съм имал кола, на която съм правил маховик и не ми се струват симптоми като на маховик. Все пак пишете какво се е оказало след оглед в сервиз. Маховика удря в кожуха на скоростите когато колата е на тихи обороти, не като се форсира. Поне моя беше така.
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
И аз мисля че не е маховика той ако почне да чука някъде по кожуха както казва колегата шума ще е съвсем друг
аз ви предлагам да се насочите към балансьора на коляновия вал той често се предава може да чука после да спре после пак да почне на етапи, а за маслото 5в30 кастрол ще му дойде по добре според мен 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
при бензинките маховика не е проблем и то често срещан, той при дизелите заминава на едно 200-300 хиляди а при бензиновите може и доста повече.
- toyo_bg
- Потребител
-
Здравейте колеги.Може в действителност да е балансьора на коляновия вал! И при следващтата смяна на маслото ще му сложа 5/30 че в деиствителност с това масло дето сам е добре когато колата излиза от завода а моята не е пурва младост има ги 280000 км. а карам с Castrol Edge 0/40.А във връзка с балансьора на коляновия вал някои може ли да каже като отворя картера защото сам го свалял вече балансьора за да сменя биелните лагери,как мога да разбера в деистителност дали е от него и има ли начин да се тества като се свали или на място(или по видими белези по самият балансьор).
Мерси.

Мерси.
10 мнения
• Страница 1 от 1