Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ferrarista
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320td compact 150hp
- Мечтае да кара: някое ферари
Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите
Здравейте, колеги. Дълго време търсих информация или ръководство за моя компакт. Прмирих се, че колата е по-рядка и конкретна информация е трудно да се намери. Но проблема заради който пиша е, че скоро смених зимните гуми с летни и имах чувството , че карам с пластмасови гуми т.е усещах всяка малка неравност. Реших, че са прекалено напомпани. На OMV ги проверих и установих, че всичките са ми 2.2 ( знам че може би не мерят правилно). Та в момента съм с 2 отпред и 2.1 отзад ( пак според машинката на OMV). И возията стана по-приемлива. Въпроса е - някой знае ли колко точно трябва да са ми според спецификацията на автомобила, тъй като както казах по-горе нямям ръководство? Търсих стикери по колата също не намерих. Моля колеги със същия модел да помагат
Благодаря предварително.
P.S Ако някой даде и линк откъдето мога да си изтегля ръководство, цена няма да има

Благодаря предварително.
P.S Ако някой даде и линк откъдето мога да си изтегля ръководство, цена няма да има

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите
Колега...несериозно е да пуснеш тема свързана с налягането на гумите ти... 

Вярно, че е малко несериозно да се пускат тези теми както се спомена ама, за да пита, явно се интересува човека и въобще не е технически ориентиран.
За това е ценен всеки форум, за да се помага.
Та според мен (поне така мисля) всички БМВ-та имат стикер около пантата на Б колонката, където се описват наляганията на гумите.
А да вярваш на тия уреди по бензиностанциите е малко несериозно. Поне виж как е на някоя гумаджийница, да свериш показанията.
И все пак не е чак такава разликата между 2.0 и 2.1 бара. Общо взето дори самия уред ще сгреши, че чак да се притесняваш.
Лично за моя автомобил си пише на колонката при ненатоварен автомобил - 2.4 отпред и 2.9 отзад.
Ама сам съм си го избрал, ще се возя в каручката, какво да правим
За това е ценен всеки форум, за да се помага.
Та според мен (поне така мисля) всички БМВ-та имат стикер около пантата на Б колонката, където се описват наляганията на гумите.
А да вярваш на тия уреди по бензиностанциите е малко несериозно. Поне виж как е на някоя гумаджийница, да свериш показанията.
И все пак не е чак такава разликата между 2.0 и 2.1 бара. Общо взето дори самия уред ще сгреши, че чак да се притесняваш.
Лично за моя автомобил си пише на колонката при ненатоварен автомобил - 2.4 отпред и 2.9 отзад.
Ама сам съм си го избрал, ще се возя в каручката, какво да правим

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Колега аз съм с компакт също, возията си е твърда в сравение със седана определено има разлика, иначе аз съм с 2-2.2 средно , карай да не ти пука
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.
Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.
Аз лично не бих карал колата си с подобни атмосфери ,за магистрала и околовръстното южната дъга да - но останалта част от града - абсурд на 2.4 и 2.7

Колегата да ги кара на 2.2 и 2.3 и тва е - тва ще кажеш ,че е самолет да му се невиди...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
2,2 атмосфери и тази модел не е за претоварване. Компакт Е46 е за двама.
И Е46 CI e с 4 седалки, но си е купе. Верно, че на колонката пише атмосфери при различно натоварване,но е по- добре да се има предвид, че колата е с по-къса база като голф. Тя е замислена като конкуренция на Голф.
Т.е. по-добре го разглеждай като кола за двама и в този ред на мисли е по- добре 2,2атмосфери, като за двама трима души според теглото им.
И Е46 CI e с 4 седалки, но си е купе. Верно, че на колонката пише атмосфери при различно натоварване,но е по- добре да се има предвид, че колата е с по-къса база като голф. Тя е замислена като конкуренция на Голф.
Т.е. по-добре го разглеждай като кола за двама и в този ред на мисли е по- добре 2,2атмосфери, като за двама трима души според теглото им.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Gqbriel написа:Zagy написа:На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.
Аз лично не бих карал колата си с подобни атмосфери ,за магистрала и околовръстното южната дъга да - но останалта част от града - абсурд на 2.4 и 2.7![]()
Колегата да ги кара на 2.2 и 2.3 и тва е - тва ще кажеш ,че е самолет да му се невиди...
Е 2.4 и 2.7 са за 5 човека и багаж все пак... иначе аз карам всичките на 2.2

Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
2.2 си е напълно ок, Компакта си е със същия размер като седан, купе вътре и т.н , разликата е в дължината на багажника който меко казано е никакъв. Теглото на самата кола е малко по-малко от останалите - поне така се води и дефакто е около 1.4 тона
ето и малко технически данни за седан и компакт http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html и http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html
Има разлики в просвета и външните размери, но междуосието е същото, за разлика от е36 при е46 компакта е коренно различен автомобил от седана, но само външно от вътре е същия. Самия компакт е основоположника на 1серия която вече минава в голф класа, което звучи леко обидно, зашото колата е на светлинни години напред.
ето и малко технически данни за седан и компакт http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html и http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html
Има разлики в просвета и външните размери, но междуосието е същото, за разлика от е36 при е46 компакта е коренно различен автомобил от седана, но само външно от вътре е същия. Самия компакт е основоположника на 1серия която вече минава в голф класа, което звучи леко обидно, зашото колата е на светлинни години напред.
9 мнения
• Страница 1 от 1