Датчик за маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Датчик за маслото
Вземах си от Германия на собствен ход 318i.Момчето което ми помагаше там с покупката на колата уж провери маслото, но нищо не каза.Етикета беше за последна смяна 25март.
На връщане около Пловдив лампичката за маслото светна в жълто.Изчаках около 30 мин и долях 500гр. масло, беше останало от предишния собственик.
Тогава лампичката спря да свети.Пробката беше на половина от тогава.Проблема е обаче, че от тогава същата тази лампичка светва за 10ина секунди всеки път като тръгвам.
От майсторите при които ходих никой не ми каза че горя масло, всички ми казаха да го сменя със 10/40.Досега беше карано на 5/40 Кастрол.Казаха да го сменя и да видя тогава.
Смених го с 10/40, но пустия датчик продължава да свети за 10-20 сек, като потеглям.След това изгасва и не свети, но се чудя дали да се притеснявам?
На връщане около Пловдив лампичката за маслото светна в жълто.Изчаках около 30 мин и долях 500гр. масло, беше останало от предишния собственик.
Тогава лампичката спря да свети.Пробката беше на половина от тогава.Проблема е обаче, че от тогава същата тази лампичка светва за 10ина секунди всеки път като тръгвам.
От майсторите при които ходих никой не ми каза че горя масло, всички ми казаха да го сменя със 10/40.Досега беше карано на 5/40 Кастрол.Казаха да го сменя и да видя тогава.
Смених го с 10/40, но пустия датчик продължава да свети за 10-20 сек, като потеглям.След това изгасва и не свети, но се чудя дали да се притеснявам?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Датчик за маслото
Колега, ползвай търсачката и ще намериш куп теми с твоя въпрос. Това си е май детска болест при е46.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Датчик за маслото
най-вероятно заминал датчик за нивото на маслото ... на диагностика ще ти излезе. Принципно няма проблем да си караш и така, но трябва сам от време на време да си проверяваш нивото на маслото. Датчика е около 250лв по спомен. Не си купувай неоригинален датчик (да, има такива ... за по 130-150лв).
3 мнения
• Страница 1 от 1