Специален инструмент за съединител
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Специален инструмент за съединител
Здравейте,
Колеги, искам да попитам дали някой от вас разполага със специалния инструмент за натискане на пружината на притискателния диск с цел коригиране на завъртането на реглажния диск. Също така дали го дава под наем за една сутрин/следобед.
Изпаднах в ситуация, в която очевидно ще трябва да свалям отново предавателната кутия и да оправя това дребно недоразумение.
Веднъж го направих, но махнах притискателния диск, сложих го на преса, натиснах го и завъртях реглажния диск. След това го монтирах в това състояние върху маховика - завъртян докрай вляво, но не натиснат.
Защо, според вас, не става по този начин?
Благодаря ви предварително!
Колеги, искам да попитам дали някой от вас разполага със специалния инструмент за натискане на пружината на притискателния диск с цел коригиране на завъртането на реглажния диск. Също така дали го дава под наем за една сутрин/следобед.
Изпаднах в ситуация, в която очевидно ще трябва да свалям отново предавателната кутия и да оправя това дребно недоразумение.
Веднъж го направих, но махнах притискателния диск, сложих го на преса, натиснах го и завъртях реглажния диск. След това го монтирах в това състояние върху маховика - завъртян докрай вляво, но не натиснат.
Защо, според вас, не става по този начин?
Благодаря ви предварително!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Специален инструмент за съединител
Не ти трябва инструмент. По този начин и аз съм натягал пружината. Пробвай пак, важното е като отпуснеш, пружината на реглажния диск да остане натегната докрай, а тя после ще си се нагласи колкото трябва. А когато монтираш притискателя, не е задължително да е натиснат, просто го натягаш и това е.
Ако не можеш да се справиш така /което не ми се вярва/, тогава търси инструмент ама надали ще намериш освен от някой сервиз.
Ако не можеш да се справиш така /което не ми се вярва/, тогава търси инструмент ама надали ще намериш освен от някой сервиз.

Колега да не те плаша ама и аз известно време търсех такава преса с въртящ се механизъм ( спец инструмент) но не можах да открия никъде .
Варианта остава да се натисне притисквателя на голяма преса заедно с монтажната звезда и да се завърти така 4е да се натегнат пружинките докрай .
Това е варианта и да се свали накрая звездата 4ак след затягането на болтовете на притисквателя .
Успех
Варианта остава да се натисне притисквателя на голяма преса заедно с монтажната звезда и да се завърти така 4е да се натегнат пружинките докрай .
Това е варианта и да се свали накрая звездата 4ак след затягането на болтовете на притисквателя .
Успех
...а сега въпросът е... на някой останала ли му е такава звезда, защото аз моята я изхвърлих още тогава....
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз си пазя моята. 
Ако искаш пиши откъде си и как мога да ти услужа с нея.

Ако искаш пиши откъде си и как мога да ти услужа с нея.

5 мнения
• Страница 1 от 1