Помощ!Обороти...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ!Обороти...
Значи имам следния проблем,като запаля колата и на ниски обороти(на празен ход) тресе много неприятно,просто се усеща,че нещо не е в ред!Гасне като я запаля а след като я запаля пак ,все едно не и стига въздух и не може да поеме да задържи обортите.Става въпрос за 318и М43 ,сменен разпределителен вал,електроника при Ники Златков(на Диното),спортен филтър...доста неща ми дойдаха на главата от какво може да е,но изведнъж както си нямах проблеми и си *** май**та. Та чудя се дали не е нещо по въздуха(филтъра,дебитомер и т.н.) или да е от свещите(ама пък те са на 1000 км!)...хора,дайте идеи от какво може да е това нещо.....Благодаря Ви предварително......
Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
като дадеш газ дига ли нормално обороти? без да прекъсва или да има гръмове? ако е дебитомера тогава трябва да има проблеми и в обороти ... Иначе трябва да провериш следните неща:
- датчик на коляновия вал (ако изведнъж ти се е появил феномена)
- регулатора на празен ход - стъпковото моторче
- ламбда сонда
а най-добре да я закачиш на компютърче
- датчик на коляновия вал (ако изведнъж ти се е появил феномена)
- регулатора на празен ход - стъпковото моторче
- ламбда сонда
а най-добре да я закачиш на компютърче

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
CheGevara - Значи оборотите ги качва малко странно,като че ли насича,а детонации има,особено на високите на празен ход,даже вчера като карах и ми се стори,че и на 3-та към 5000 оборота пак има детонации(мисля че има,защото в движение малко по-различно се чува!Викате на комп да я закача...а при това положение с детонациите какво да правя,нещо голям shit стана...
Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
виж сега, може и дебитомер да е, но и ламбда да е ... това ще ти го уточни компютъра ... казвам ти го от опит при такива проблеми няма смисъл да гадаеш, при условие че в РС-то пише "fehlfunktion Lambda" 

7 мнения
• Страница 1 от 1