Проблем с запалването на Е46 !!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Проблем с запалването на Е46 !!!!

Мнение от slitter » 02 Фев 2012, 21:01

Кажи къде се намираш, ще дойда да ти я закача!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 318 1.9

Мнение от M_POWERR » 03 Фев 2012, 17:48

slitter написа:Кажи къде се намираш, ще дойда да ти я закача!

колега от каде си ти?Вапроса е че сам студент и несам в моя край иначе щях да я оправя!

Потребител
Аватар

Мнение от M_POWERR » 04 Фев 2012, 15:50

Колеги запалих я явно е била замразнала от студа и неска свалих акумолатора и го сложих на колата и от парвия пат запали но запали на 2 цилиндара сякаш и след 1 2 минути като поработи двигатела се оправи но явно като сам проверявал бушоните несам сложил някои бушон правилно и ел стаклата ми не работят!хахахах кажете каде се намира бушона за да го сменя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 04 Фев 2012, 17:28

....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 04 Фев 2012, 20:19

Ако се окаже, че не е бушон може да са замръзнали и стъклата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 05 Фев 2012, 1:46

Немам думи, на тебе ти е бил паднал акумулатора!!! Четете си книжките бе хора или поне четете важните теми на форума! Като падне напрежението под 11 волта се блокирва запалването и въобще не иска да върти. А ако върти и не иска да пали чак тогава се търси друг проблем. Така както ми казваш, че е запалила тия свещи немат живи съученици. И аз си милях преди време, че свещите нема нужда да се сменяват, ама преди година в топло време ранна есен спря да ми пали и реших проблема за 30 мин. с едни нови свещи и от тогава пали само като види ключовете. Помпата и без да я разглобяваш можеш да я чуеш дали подкачва, а за да я запазиш читава и да си нямаш проблеми с нея не оставяй колата без бензин и много важно редовно да си сменяваш горивния филтър, за да не се задръства с времето и да товари помпата. Остава само да си следиш водата и маслото, но за тях има лампи на таблото и ти с тази кола независимо от метеорологичните условия не би следвало да имаш проблем!

Потребител
Аватар

Мнение от M_POWERR » 05 Фев 2012, 4:25

slitter написа:Немам думи, на тебе ти е бил паднал акумулатора!!! Четете си книжките бе хора или поне четете важните теми на форума! Като падне напрежението под 11 волта се блокирва запалването и въобще не иска да върти. А ако върти и не иска да пали чак тогава се търси друг проблем. Така както ми казваш, че е запалила тия свещи немат живи съученици. И аз си милях преди време, че свещите нема нужда да се сменяват, ама преди година в топло време ранна есен спря да ми пали и реших проблема за 30 мин. с едни нови свещи и от тогава пали само като види ключовете. Помпата и без да я разглобяваш можеш да я чуеш дали подкачва, а за да я запазиш читава и да си нямаш проблеми с нея не оставяй колата без бензин и много важно редовно да си сменяваш горивния филтър, за да не се задръства с времето и да товари помпата. Остава само да си следиш водата и маслото, но за тях има лампи на таблото и ти с тази кола независимо от метеорологичните условия не би следвало да имаш проблем!

Колега акумолатора ми беше много добре но от толкова мн опити да я запаля падна!Горивния филтар е чисто нов!Стаклата сащо не са замразнали просто ме самнява като проверявах бушоните да не сам сложил някой на друго място!А за свещите незнам в какво састояние са така я зех с тия свещи и за парви пат ми го прави този номер,винаги е палила от парвия път! :dunno: :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от febereto » 15 Фев 2012, 17:06

Колеги и аз имам същия проблем.Една седмица ме нямаше и не съм я палил.Като опитах да запаля акомулаторът само правеше чук,чук.Дадожа ми ток с кабели,запали веднага,покарах я и нямаше проблеми до вчера.Опитах да запаля,запали и веднага загасна и след няколко опита акомулатора пак започна да чука.Свалих го,заредих го,сега върти,но неще да пали.Мирише на бензин.Помагайте,моля ви.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 18:08

slitter написа:.....

Жорка :)

За толкова време във форума и толкова закачени коли - не се ли убеди, че съществува една порода хора, която казва "имам проблем", но не се вземат мерки?
Дори и след като се предложи помощ - пак не се вземат мерки :)

Автора да не се сърди, но ако разчита на онлайн диагностика...по-добре да отиде до тотото и да пусне 1 фиш - шанса е равен. :lol:

Предишна

Назад към E46