Странен проблем с ел перка.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Странен проблем с ел перка.

Мнение от olegvn » 15 Фев 2012, 17:59

Инфо: BMW e46 compact 320td .
Колеги имам странен проблем.. , като правя диагностика на ел. перката с Dis се появява грешка и не ми позволява да тествам скоростите и в тест план :kuku: .Успявам само да я активирам на сила 95% , но това не значи нищо.. . Днеска свалих перката и погледнах управлението и на външен вид беше ок ( без наличие на нещо изгоряло под смулата) , но с много мръсотия около кабелите който влизат в него . Таблото ми е от бензинка и странното е , че то не иска да ми покаже каква е температурата на водата О_о .. давам на тест 7.0 и вместо да покаже температурата .. просто нищо не става. 0130303846 BOSCH е номера .Да не би проблема е другаде.. по веригата? Направо ме е срам да пускам теми в форума вече :banghead: , но се нуждая от съвет колеги къде да търся проблема :help:.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Странен проблем с ел перка.

Мнение от oci » 15 Фев 2012, 21:34

А добре перката реално работи ли си т.е пуска ли се когато колата загре или като пуснеш климатика но за климатика ще ти трябва да почакаш да се постопли или да я вкараш колата в някой топъл гараж.
На 136 кс перката тръгва на 101 градуса точно, но за твоя двигател не съм сигурен затова опитай се сега в тия студове ще ти е доста трудно но ако можеш да загрееш двигателя на място и да видиш дали изобщо ще тръгне перката.
Това, че при теста с Диса тръгва на 95 процента не значи че перката е здрава може да не тръгват ниските скорости, а повярвай ми това че не виждаш нищо видимо по модула на перката не значи, че е здрав.
Просто толкова перки съм сменил, че съм се нагледал на какво ли не на всяко второ е46 сигурно тази перка не работи като хората.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 15 Фев 2012, 22:32

oci написа:А добре перката реално работи ли си т.е пуска ли се когато колата загре или като пуснеш климатика но за климатика ще ти трябва да почакаш да се постопли или да я вкараш колата в някой топъл гараж.
На 136 кс перката тръгва на 101 градуса точно, но за твоя двигател не съм сигурен затова опитай се сега в тия студове ще ти е доста трудно но ако можеш да загрееш двигателя на място и да видиш дали изобщо ще тръгне перката.
Това, че при теста с Диса тръгва на 95 процента не значи че перката е здрава може да не тръгват ниските скорости, а повярвай ми това че не виждаш нищо видимо по модула на перката не значи, че е здрав.
Просто толкова перки съм сменил, че съм се нагледал на какво ли не на всяко второ е46 сигурно тази перка не работи като хората.

Колега никога не съм я чул тая перка да работи и климатроника изхвърли фреона след 10 дневно каране(тогава реших , че имам пробив )... . Сега се ровя до последо и ако е тя проблема сменям :| , искам категорично да разбера дали е отишла, като пробвам скоростите ,че хич не искам да купувам нещо без да е сигурно ..да не говорим колко пари струва :bang: .. , а това не става понеже ми дава грешка measuring system error 100 . 000 не помня грешката компа заби :ranting: :bang: . Не ми дава и температурния датчик на мотора да диагностицирам :kuku: . Всичко друго си пускам и гледам в диса.Някой имал ли е такава грешка или аз бъркам нещо? Стрелката не е мърдала от средата , но не се знае на каква температура работи мотора .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 15 Фев 2012, 23:22

щом ти е изхвърлчал фреона или перката не е свалила налягането или пък пресостата не е спрял компресора пролени буксата на пресостата това е датчика на дехидратора дали е щракната и другото което е тя е еднаква с тази на габарите на фара и тази на АУЦ сензора ако имаш такъв да не са разменени защото съм имал такъв случай и тогава фреона излиза през клапана на компресора за свръх налягане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 16 Фев 2012, 9:26

oci написа:щом ти е изхвърлчал фреона или перката не е свалила налягането или пък пресостата не е спрял компресора пролени буксата на пресостата това е датчика на дехидратора дали е щракната и другото което е тя е еднаква с тази на габарите на фара и тази на АУЦ сензора ако имаш такъв да не са разменени защото съм имал такъв случай и тогава фреона излиза през клапана на компресора за свръх налягане.

Сега проверих номера на Auc sensora - и той с номер 64118391470 . В реалком ми изписва, че този сенсор е за е38 .. не за е46. Този сензор седи закачен до фара , а не до перката долу :kuku: . Пресостат не знам как изглежда :confused: не съм се занимавал с тазо част от колата .. Може ли колега да ми покажеш скица от реалком с номера :) много ще съм ти благодарен :bowdown: И тогава да проверя по веригата дали нещо не е объркано.

Назад към E46