Проблем с ключ или?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Проблем с ключ или?
Здравейте колеги!
От няколко дни съм горд собственик на BMW е46 320i с M54.Имам следния проблем:
Колата ми я продадоха с 2 ключа-един с бутоните за алармата и сервизен.Колата палеше и с двата ключа,но изведнъж спря да пали с този с бутоните.Иначе бутоните си работят.Днес отидох до Мкар където единия приемчик побара нещо по колата и започна да пали и с двата ключа.Но при заключване на колата с дистанционното не иска да се отключи с него.Повиках приемчика пак и той ми каза че най вероятно ключа ми е за смяна,но дали наистина е така?Също ми прави впечатление че когато съм в колата и я заключа от вътре с копчето за заключване се заключва всеки път но не всеки път се отключва.
От няколко дни съм горд собственик на BMW е46 320i с M54.Имам следния проблем:
Колата ми я продадоха с 2 ключа-един с бутоните за алармата и сервизен.Колата палеше и с двата ключа,но изведнъж спря да пали с този с бутоните.Иначе бутоните си работят.Днес отидох до Мкар където единия приемчик побара нещо по колата и започна да пали и с двата ключа.Но при заключване на колата с дистанционното не иска да се отключи с него.Повиках приемчика пак и той ми каза че най вероятно ключа ми е за смяна,но дали наистина е така?Също ми прави впечатление че когато съм в колата и я заключа от вътре с копчето за заключване се заключва всеки път но не всеки път се отключва.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Проблем с ключ или?
Може да имаш проблеми с прословутите релета за централното...
Централното заключване не работи - тема 1 ; тема 2

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за светкавичния отговор колега.Утре имам час за диагностика.Ако наистина е от тези релета ще излезнат ли като грешка?
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Няма да излезнат като грешка.
Пробвай нещо друго.
Когато заключиш...преди да отключваш - заключи пак и тогава отключи.
кажи дали става така.
Пробвай нещо друго.
кажи дали става така.

- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
И така пробвах,но май няма резултат 

Dimitroff написа:Няма да излезнат като грешка.
Пробвай нещо друго.
кажи дали става така.
Ооо,и аз имах проблем с релетата и повярвай ми какво ли не съм пробвал,нищо не помага.
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
Май наистина ще се окажат тези релета,понеже от вчера ключа си работи безотказно.Има ли смисъл да ходя в Наис Кар или направо някаде на ел техник?Може ли да ми препоръчате някой добър такъв в Пловдив?
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
колега като идва6 од панайра на колелото завива6 в десно и после само право.минавас едни светофари и о6те на право.пи6е на голяма табла СЕРВИЗ СУРЕН.тьрси го сурен така се казва мом4ето.опрай ми го сь6тия проблем за 30 лева.
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
Колата вече е в бокса.Благодаря на всички отзовали се.Темата е за ключ.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
За релета си 100% имах сащия проблем, всичко се реши със смяната им. Разгледай темата има написано подробно кое как и къде. Има тема в DIY. 

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
Така,днес ми да разкажа в крайна сметка какво се случи-отидох днес в сервиз "Сурен" и за 30 минути и 30 лева проблема ми беше отстранен.

прерових доста теми за тези релета зад жапката и
как се менят но при мен централното на вратите си работи отключва и заключва нормално прозорците си се свалят вдигат от ключа.
а и никаде из темити не намерих дали тези релета одговарят за багажника или има някое друго реле дето отваря багажника на самата машинка на багажника като подам 12волта от акумолатора сработва провереих буксите и кабелите под кората на капака и всички си са на ред.
ако някои е имала сащия проблем или можи дами помогни.
благодаря предварително
Здравейте колеги!
От скоро имам Е46 и отстраних втори проблем благодарение на форума и затова реших да пиша-сега при втория път.
Дано да успея да помогна на нуждаещ се.
Падна голям студ.Свалят се акомулатори и се зареждат.Нормално.Но какво стана-колата спря да се отключва и заключва от дистанция.
Когато вляза вътре успявам да я заключа от копчето за заключване на вратите, което е вътре в купето.А с ключа не мога-нито от голямото копче, нито директно с ключа от вратата.Започнах да чета и разбрах за настройката на ключа към колата.Направих го няколко пъти и накрая успях.При мен се получи така:
1.Дадох на контакт , изключих от контакт и извадих ключа с натиснат бутон за ОТКЛЮЧВАНЕ.
2.Последователно натиснах 3 пъти бутона за ЗАКЛЮЧВАНЕ, като същевременно държах без да пускам бутона за ОТКЛЮЧВАНЕ.
3.Червената лампична върху ключа започна да мига и след 3-4 сек. колата се ЗАКЛЮЧИ и ОТКЛЮЧИ.
4.Пробах дистанционното-вече работеше.
Проверих дали можех да отключа/заключа/колата директно с ключа-отново не успях.Явно трябва да водя колата на ключар,но това ще чака да се стопли времето.
Отстраних проблема и колата ще нощува тази нощ заключена за което благодаря на всеки който е намерил време за да сподели опит.
Останете със здраве!
От скоро имам Е46 и отстраних втори проблем благодарение на форума и затова реших да пиша-сега при втория път.
Дано да успея да помогна на нуждаещ се.
Падна голям студ.Свалят се акомулатори и се зареждат.Нормално.Но какво стана-колата спря да се отключва и заключва от дистанция.
Когато вляза вътре успявам да я заключа от копчето за заключване на вратите, което е вътре в купето.А с ключа не мога-нито от голямото копче, нито директно с ключа от вратата.Започнах да чета и разбрах за настройката на ключа към колата.Направих го няколко пъти и накрая успях.При мен се получи така:
1.Дадох на контакт , изключих от контакт и извадих ключа с натиснат бутон за ОТКЛЮЧВАНЕ.
2.Последователно натиснах 3 пъти бутона за ЗАКЛЮЧВАНЕ, като същевременно държах без да пускам бутона за ОТКЛЮЧВАНЕ.
3.Червената лампична върху ключа започна да мига и след 3-4 сек. колата се ЗАКЛЮЧИ и ОТКЛЮЧИ.
4.Пробах дистанционното-вече работеше.
Проверих дали можех да отключа/заключа/колата директно с ключа-отново не успях.Явно трябва да водя колата на ключар,но това ще чака да се стопли времето.
Отстраних проблема и колата ще нощува тази нощ заключена за което благодаря на всеки който е намерил време за да сподели опит.
Останете със здраве!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Щом имаш червен диод на ключа - значи е от стария вид, който не зарежда сам батерията.
Смени си батерията и няма да имаш проблеми - най-много още веднъж да инициализираш ключа както си го направил след смяната
Смени си батерията и няма да имаш проблеми - най-много още веднъж да инициализираш ключа както си го направил след смяната

15 мнения
• Страница 1 от 1