Моля помагайте, не иска да запали!!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 2002 E46 330xi Touring
Мечтае да кара: X6

Мнение от lexxel » 10 Фев 2012, 10:19

Здравейте,
От 2 дни карам е46 330хi.
Снощи се возих 2-3 часа из нощна софия да се запозная с колата.
Да мина на проблема: Тази сутрин влизам в колата, давам на контакт и не иска да запали.
Дори не завърта двигателя, не се опитва да запали изобщо. Чува се само едно цък...
На следващия опит не ми светна изобщо таблото.
На излизане от колата като реших да я заключа нямаше сила да свали палчетата на вратите долу...
Възможно ли е да съм натиснал някое копче на дистанционното докато съм завъртал ключа и да се е блокирало нещо?
Или просто е за нов акумулатор?
Моля, дайте съвет, не познавам колата, не съм карал BMW досега.
Колата е в гараж и няма как да дадат ток, защото акумулатора е отзад, в багажника, а едва ли ще успея да я избутам.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Моля помагайте, не иска да запали!!!!!

Мнение от UBAH5 » 10 Фев 2012, 10:23

Всичко говори за отишъл си акумулатор. Пробвай да го заредиш, преди да го смениш.
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 10 Фев 2012, 10:27

Колега, има доста изписано по темата. Шом колата не иска да запали, в твоя случай акумулатора е заминал. Ако колата е карана на къси разстояния може и да е паднал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Фев 2012, 13:42

тоя акумулатор в какво състояние е? динамото предполагам ти зарежда щом не си виждал лампи докато си карал снощи. Остава да си забравил нещо включено цяла нощ или най- вероятно е здухан акумулатора! ако въобще нямаш идея какъв е съветвам те да го свалиш, заредиш и да видиш как ще се държи...ако умре пак - нов и тва е!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 10 Фев 2012, 15:40

Аз пък ти предлагам да видиш клемите дали са затегнати да не се въртят като за начало ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 10 Фев 2012, 18:15

А ток могат да ти дадат и отпред :yes: Като се изправиш срещу кола и отвориш капака пред пасажерското място, от ляво има една пластмасова кутийка на която пише "+" и до нея друг дебел кабел, хванат за купето той е минуса. Та от там даваш и вземаш ток :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Фев 2012, 22:54

lexxel написа:Здравейте,
От 2 дни карам е46 330хi.
Снощи се возих 2-3 часа из нощна софия да се запозная с колата.
Да мина на проблема: Тази сутрин влизам в колата, давам на контакт и не иска да запали.
Дори не завърта двигателя, не се опитва да запали изобщо. Чува се само едно цък...
На следващия опит не ми светна изобщо таблото.
На излизане от колата като реших да я заключа нямаше сила да свали палчетата на вратите долу...
Възможно ли е да съм натиснал някое копче на дистанционното докато съм завъртал ключа и да се е блокирало нещо?
Или просто е за нов акумулатор?
Моля, дайте съвет, не познавам колата, не съм карал BMW досега.
Колата е в гараж и няма как да дадат ток, защото акумулатора е отзад, в багажника, а едва ли ще успея да я избутам.

Вземи друг акумулатор или намери зарядно и зареди твоя,погледни клемите преди това дали са стегнати дори и да са,ако има лека нагар или окисляване - махни ги ,хубаво ги престържи с финна шкурка примерно,както и самите клеми стегни ги и пробвай пак.
Погледни дали точно този + отпред в двигателния отсек дали не мърда самата гайка - разклати я малко,мърда ли - проблем..стягаш хубаво и пак пробваш..
Съмнявам се да е от аларма тип смотано италиянско ключе :kuku: ..и колко ампера ти е акумулатора :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от sovata » 13 Фев 2012, 13:13

колега взимаш един мултицед и мериш акомолатора трябва да тие 12.2 ако тие пот 11 знаш каква е причината да не пали.зареждаш го и го мериш вечерта и сутринта ако има разлика със 1волт значи си за нов акомолатор

Назад към E46