Проблем с паленето !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с паленето !
Здравейте колеги ! Имам 320д е46 - вчера ставам за работа в 4:30 сутринта паля си колата без проблем и отивам. като ми свърши смяната на обед качвам се в колата рекох да запаля и ....... няма никой ! Върти без да запали. Издръпах я до сервиз там я закачиха на компютър и не отчете никаква грешка ( на таблото също нищо не свети ). Самненията са за ГНП-то. Та въпроса ми е каде да я закарам в Пловдив да ми свършат работа що годе за по земна цена. Благодаря предварително !
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Проблем с паленето !
А дали не ти е замръзнала нафтата 

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Добре е при сегашните големи минусови температури да се потдържа малко малко повече нафта в резервоара. Имам в предвид да не свети лампата , а стрелката да е поне около първата чертичка на датчика. При малко количество гориво в резервоара от големия студ нафтата започва да се згъстява , парафинизира се и започва да прави по-гъста утайка на дъното. И тук се започват проблемите. Тази гъста утайка , като се засмуче , почти не минава през горивния филтър и няма палене.
Когато горивото е повечко не се засмуква от парафинизирания слой и почти няма проблеми с паленето /ако всичко е наред със самата запалителна система , разбира се/.
Безпроблемно палене на всички
Когато горивото е повечко не се засмуква от парафинизирания слой и почти няма проблеми с паленето /ако всичко е наред със самата запалителна система , разбира се/.
Безпроблемно палене на всички

Пичове имам 30 литра нафта в резервоара. 4 деня я бях оставил в топъл гараж. Бях свалил сондата и мерихме температурата на нафтата беше 8 градуса. И пак не запали. Мисля че не е там проблема.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В Пловдив могат да ти свършат работа оторизирани сервизи за около 600 лв някъде,толкова е ремонт на ГНП. Моята я правих в Сф на половин цена, ако се интересуваш пиши ЛС да ти кажа къде! 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Е добре де той колегата казал че ходил на диагностика,та ако има проблем в помпата няма ли да го отчете 

Оказа се електрониката на нафтовата помпа
Казаха ми че ремонта ще ми излезе около 450 лв.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Това в Пловдив ли? На това място където я правих аз ремонта е 250 лв ама ти си знаеш 

Иво благодаря ти все пак, но ако трябваше да я докарам от Чепеларе до София на платформа щеше да ми излезе същото
Важното е че проблема се намери и се отстрани.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Просто сваляш твоята и я пращаш с еконта
Къде ще ти я правят, оторизиран сервиз ли?

10 мнения
• Страница 1 от 1