Проблем с Е46 320d 2000г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Е46 320d 2000г.
Колеги проблемът е следния:
Миришеше на нафта в купето, под капака се вдигаше пушек и се установи че по една от дюзите има течове и нафтата пада директно върху ауспуха. Смених тръбичките на всички дюзи които пускат нафта, сложих дефтунка на дюзата по която има течове и пак продалжаваше да тече. Свалих дюзите и ги пратих на стенд за да ги проверят, излезе че на дюзите им няма нищо но човека пак им е сложил някво лепило, сменил е дефтунките, след което ги монтирах на мястото си но пак продалжава да тече нафта от същото място. От какво може да бъде това? Помогнете ми, защото майсторите много ме плашат нещо
Миришеше на нафта в купето, под капака се вдигаше пушек и се установи че по една от дюзите има течове и нафтата пада директно върху ауспуха. Смених тръбичките на всички дюзи които пускат нафта, сложих дефтунка на дюзата по която има течове и пак продалжаваше да тече. Свалих дюзите и ги пратих на стенд за да ги проверят, излезе че на дюзите им няма нищо но човека пак им е сложил някво лепило, сменил е дефтунките, след което ги монтирах на мястото си но пак продалжава да тече нафта от същото място. От какво може да бъде това? Помогнете ми, защото майсторите много ме плашат нещо

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем с Е46 320d 2000г.
4ти цилиндър ли е проблемната дюза ?
Като вдигнеш капака - най-крайната - към купето ли ?
Ако е тя - умната дюза е.
Подлежи на рециклиране.
Нова оригинална е 680 лева.
Нова на БОШ е 500+ лева.
Рециклирането - таван 170-180 лева.
Като вдигнеш капака - най-крайната - към купето ли ?
Ако е тя - умната дюза е.
Подлежи на рециклиране.
Нова оригинална е 680 лева.
Нова на БОШ е 500+ лева.
Рециклирането - таван 170-180 лева.
Ами колега не е тя...третата е. Значи предпоследната към купето и от там върху 4-ите дюзи се задържа нафта. Но надали съм сложил същата дюза на същото място. Докато сменяме тръбичките забелязахме даже че са изхабени от стягане, майстора ми вика този проблем го е имал още докато купуваш колата, пък е в мен от 2 години, как досега не се е показал не знам.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Колега, аз имаш същия проблем - дигаше се яко пушек като я "натисна". Ако я карам спокойно - нищо. В сервиза се оказа, че тече нафта от рейката, която подава нафта към цилиндрите, стича се по ауспуха и дими в следствие на изпарението. Смениха едно малко метално маркуче и се оправи. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=224207
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти, аз имах същия проблем. Като изключим дифтунките проблемите са 3:
1. (най-често) Спукани маркучи за обратната нафта ... смяна с хубави - 10 - 15 лв. Можеш и сам да ги смениш - махаш капака покриващ колектора и който държи въздушния филтър... а бе махни всички
))))) да ти се открият дюзите. купуваш 1м маркучи като тия дето са там и ги сменяш - нямат скоби само се нахлузват...
2. Металните тръби от ГНП към дюзите ... пръска от гайките които затягат металните тръби към дюзите ...
3. 4-тата дюза - умната. От старост почва да пропуска нафта през пластмасата с електрониката, вградена в дюзата ... ( при мен е така но е минимално и пренебрежимо за момента, но аз смених металните тръби ... )
Металните тръби излизат м/у 125 - 160 лв. в зависимост от доставчика ...
Виж http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=275608
1. (най-често) Спукани маркучи за обратната нафта ... смяна с хубави - 10 - 15 лв. Можеш и сам да ги смениш - махаш капака покриващ колектора и който държи въздушния филтър... а бе махни всички

2. Металните тръби от ГНП към дюзите ... пръска от гайките които затягат металните тръби към дюзите ...
3. 4-тата дюза - умната. От старост почва да пропуска нафта през пластмасата с електрониката, вградена в дюзата ... ( при мен е така но е минимално и пренебрежимо за момента, но аз смених металните тръби ... )
Металните тръби излизат м/у 125 - 160 лв. в зависимост от доставчика ...
Виж http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=275608
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
според мен би трябвало да излезе на диагностика ако е от умната дюза, вероятно са останалите варианти....
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
IVЕ написа:според мен би трябвало да излезе на диагностика ако е от умната дюза, вероятно са останалите варианти....
Когато е само теч, а електрониката работи - няма какво да хване диагностиката, колега

- docktorat
- Потребител
-
- Кара: e36, e46
- Мечтае да кара: e90, X5, Q7
- Детайли за колата: 325 tds, 320 d, A4 1.9
И според мен смяната на тръбите на нафтата са първата опция, след като си качвал дюзите на стенд.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
docktorat написа:И според мен смяната на тръбите на нафтата са първата опция, след като си качвал дюзите на стенд.

Възможно е да се е спукала тръбичката на третата дюза , точно където е гайката за затягане. Или се е поизносила фаската на самата тръбичка и не приляга добре на дюзата.
Моят съвет е да огледаш точно там и ако трябва - свали самата тръбичка.
Успех!
9 мнения
• Страница 1 от 1