Проблем с окачването! е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 335d

Проблем с окачването! е46 320д

Мнение от turbobg93 » 21 Яну 2012, 17:50

Здравейте колеги,
Наскоро забелязах , че предното ми ляво колело е с около 1 пръст по-напред от дясното. Това ми е първата кола от тази марка и не съм много на ти с окачването.И когато дигнеш малко по висока скорост например 90 и колата се усеща нестабилна ,като и пуснеш кормилото заминава на дясно(аз мисля че това се дължи на факта че лявото колело върви една идея по напред от дясното). Възможно ли е това да се дължи на тампон или е по-вероятно на крив носач. Ако може някой колега да предположи на какво се дължи тази разлика, ще му бъда много благодарен. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Проблем с окачването! е46 320д

Мнение от NikVanov » 21 Яну 2012, 23:41

Колега, така на око и с предположение няма да стане. Трябва си канал, да се прегледа предницата или на компютър за предница. Носенето може да е и от гуми или от пътя, не е надежден симптом все пак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 21 Яну 2012, 23:48

turbobg93 написа:Здравейте колеги,
Наскоро забелязах , че предното ми ляво колело е с около 1 пръст по-напред от дясното. Това ми е първата кола от тази марка и не съм много на ти с окачването.И когато дигнеш малко по висока скорост например 90 и колата се усеща нестабилна ,като и пуснеш кормилото заминава на дясно(аз мисля че това се дължи на факта че лявото колело върви една идея по напред от дясното). Възможно ли е това да се дължи на тампон или е по-вероятно на крив носач. Ако може някой колега да предположи на какво се дължи тази разлика, ще му бъда много благодарен. :)

:shock: :shock: Как по-точно го измери тоя пръст???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Яну 2012, 11:37

Надлъжен наклон му се вика на това и не се регулира. Първо отиди на диагностика да видят колко здраво е окачването като цяло. Ако е ок - закачете я на стенд да се види има ли нужда от корекции. После ако пак дърпа търси причината в гуми и джанти. Щом дърпа надясно, обърнете внимание на предна лява за кривини. Дори видимо да е ок, пак може да е проблемна. Разменете местата на двете предни и ако се оправи или започне да дърпа наляво ще знаеш, че предна лва гума е проблема. Зависи с какви гуми си отпред и отзад, както и параметрите на джантите, може да правите размествания докато спре да дърпа (това един кадърен гумаджия ще го направи, стига да има поне 2 безпроблемни гуми :mhihi: ). Това е от мен. Съветвам те да почнеш по описания ред. Аз го смятам за най-правилен.

Потребител
Аватар
Кара: 335d

Мнение от turbobg93 » 22 Яну 2012, 13:38

:shock: :shock: Как по-точно го измери тоя пръст???

Като погледнеш дясното колело и после лявото е очевадно ,че е напред. Меря три пръста на дясното колело между предната броня и гумата,после меря и от калника до гумата пак три пръста.Отивам от другата слагам същите три пръста и има място за още един пръст отзад,и един трябва да махна зада ми влезе ръката между бронята и гумата.Ето така го измерих :)

Dirty M5 driveR благодаря за отговора. Мисля тия дни да отида да я прегледат специалисти.
А и ако някой колега от Варна ме насочи към такъв ще съм много благодарен! :)

Назад към E46