хубавите ни пътища...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: хубавите ни пътища...

Мнение от b00st » 14 Яну 2012, 20:31

ако може направо викай мобилната група на място, не кат, че някои пишат актове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 14 Яну 2012, 20:52

Като викне кат,ще му напишат акт за несъобразена скорост с пътната обстановка,естествено акта ще му е по малко от щетите на колата,така че той си преценява..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2012, 20:56

tani bojilov написа:Като викне кат,ще му напишат акт за несъобразена скорост с пътната обстановка,естествено акта ще му е по малко от щетите на колата,така че той си преценява..

Я пак :mhihi: ...да смятаме ли колко са щетите и каква скорост ще пишат..щото за глоба над 50лв,отивам да обжалвам и да видя как ще ми нашият ,че съм карал с над 30 от ограничението..
Ще ти кажа и друго..кой квото иска да пише...само че има едно нещо дето се вика експертиза и ако се заядеш достатъчно и слагаш катаджията там където трябва..сега като не му платят нищо - да видим кое е по добре..да вика или не КАТ..достатъчно е да се обади ,че е имало ПТП да му дадат номер
дори и с 90 да е карал глобата е 2-пъти по малка от цената на частите да оправи колата :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 14 Яну 2012, 21:11

:yes: Без КАТ не плащат.
новият ми номер: 0877787835

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 330d и Е90 320d

Мнение от koko moto » 14 Яну 2012, 22:18

Прав е колегата за номерчето от КАТ. А акт, КАТ не пишат всеки път. Зависи от конкретната ситуация. Важното е, че щетите са само материални при пострадалият калега:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 14 Яну 2012, 22:45

marto853. написа::yes: Без КАТ не плащат.

Напротив! Не искам да правя реклами, но точно това стана. Викнах мобилна група. Дойдоха, снимаха дупката и пораженията по колата ми с по-късно ми изплатиха щетата.
Преди доста години преди да има мобилни групи при същата ситуация викнах КАТ дойде и ми написаха акт за несъобразена скорост спрямо пътната обстановка, а скороста беше около 20 км :S

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2012, 23:29

Amatior4o написа:
marto853. написа::yes: Без КАТ не плащат.

Напротив! Не искам да правя реклами, но точно това стана. Викнах мобилна група. Дойдоха, снимаха дупката и пораженията по колата ми с по-късно ми изплатиха щетата.
Преди доста години преди да има мобилни групи при същата ситуация викнах КАТ дойде и ми написаха акт за несъобразена скорост спрямо пътната обстановка, а скороста беше около 20 км :S

Но си викнал мобилна група...а в случая колегата е помогнал на приятел до колкото разбрах няма мобилна група..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Яну 2012, 23:31

Достатъчна е само мобилната група, която да заведе щетата - не трябва КАТ.
Si non confectus, non reficiat.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Яну 2012, 0:55

така е шапкарите по принцип трябва да ти съставят акт, ако ще и с -5 да си карал, но просто много от тях не го правят щото най-безмисленото нещо както стоиш и гледаш потрошената кола на студа явно е да ти съставят акт в тоя момент. иначе винаги съм се чудил закво е така и 1 път разбрах - логиката им кърти паважи! като бях в подобна ситуация със счупена броня и радиатор 1 педя навътре, полицая ми вика "еми аз акт на купчина железа на пътя немога да напиша, мога на тебе само" BG :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Мнение от Iskren_ » 15 Яну 2012, 1:55

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=210998 В тази тема с червената стрелка сочеща към двата края на черното кабелче излизащо от + клемата, колеги от форума ми обясниха че играе тази роля за превенция за заплаване при удар при мен кабелчето е прекъснато опитай от там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 15 Яну 2012, 13:41

Човека няма каско, а ако викне кат ще му напишат акт за каране с несъобразена скорост, след което следва ходене по съдилища и куп главоболия. Така си е решил. Относно кутийката при +са на акумулатора, бяхте прави. Мерси за помощта. А за тоците, този пиропатрон разделя май някаква по-силова верига, която е за двигателя, иначе аварийни и плафони си имаше, дори и гъбарити. Нямаше фарове... Вече запали колата, остава да си оправи тапицериите и еърбезите :|
Изображение

Предишна

Назад към E46