Въпрос за еърбег

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос за еърбег

Мнение от oci » 13 Яну 2012, 11:51

iv4o9999 написа:сигурен съм на 99,9 че в шофиорската няма кантар, просто няма логика при положение че колата се движи нещо трябва да я управлява, съответно няма смисъл от датчици, защото седалката зад волана е заета при всички положения

Иво е абсолютно прав на кола с ляв волан шофьорската седалка няма кантар за присъствие Иво обясни защо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 13 Яну 2012, 14:00

Добре, аз съм напълно съгласен в това и то такава е и логиката.

Остава въпроса какво може да се направи, когато обръщаш дирекцията за да работят еърбеците коректно. Кръстосването на кабелите отпада, тъй като шофьорската няма кантар, а вече тя се явява пасажерска.
Самият кантар прост датчик ли е и може ли да се прехвърли от едната на другата седалка(ако може, значи кръстосваме кабелите и сме на 6 точки).

Също така дали може модула с паметта за седалката да се прехвърли, ясно е че с копчетата и пластмасите има малко филм.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Яну 2012, 14:39

Nedialkov написа:Добре, аз съм напълно съгласен в това и то такава е и логиката.

Остава въпроса какво може да се направи, когато обръщаш дирекцията за да работят еърбеците коректно. Кръстосването на кабелите отпада, тъй като шофьорската няма кантар, а вече тя се явява пасажерска.
Самият кантар прост датчик ли е и може ли да се прехвърли от едната на другата седалка(ако може, значи кръстосваме кабелите и сме на 6 точки).

Също така дали може модула с паметта за седалката да се прехвърли, ясно е че с копчетата и пластмасите има малко филм.

Поздрави!

То за прехвърляне може ама е доста работа и пари по тапицери защото сами осезател е в седлото на седалката и ще трябва да се разглобят двете седалки, да се разшие седлото и после да се прехвърли целия осезател той е като одеало по цялото седлно на седалката и после по обратния начин.
За това най-лесното е слага се залъгалка т.н хардуерно лъжене на системата или пък софтуерно се прекодира централата на беговете без този кантар той така или иначе рано или късно си заминава.
Това с паметта е по сложно вече до колкото знач самата пластмаса с копчетата на седалката няма как да се прехфърли от дясната на лявата седалка иначе модула е лесна работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2012, 15:23

Добре някой може ли да обясни,след като има седалка само в пасажерската седалка,защо и под мойта има некви кабели като седалката ми не е ЕЛ,няма подгрев памет и такива работи?..а и също така сега като го зема този салон от десен волан,само слагам седалките завивам 4-те болта и това е така ли?жици никакви не връзвам?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Яну 2012, 15:31

кабелите ти са за пиропатрона на колана :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2012, 15:37

Ахa,eм добре като се сложат предни седалки от десен волан тия жици за пиропатроните ще паснат така ли?само без жиците за кантара :dunno:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Яну 2012, 15:44

буксите са същите. само кантара ти става в шоферската седалка и ти стоиш на него. има 2 варианта залъгалка или разправии да прехвърляш дунапрена и плата/кожата от 1та на другата седалка така че да станат LHD.

Предишна

Назад към E46