Тест на парктроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Тест на парктроник
Здравейте,
Блъснаха ме във верижна катастрофа и сега някой от парктроник датчиците ми не работи. Как мога да ги изтествам или някой сервиз/човек който може да помогне( в краен случай Дарукар).
Имам кабел и ако някой може да ме посъветва за програмата може и да успея да го изтествам сам. Доколкото четах по другите статии се включва на задна и се отива да се чуе датчика дали мн лекичко цъка(колата е автоматик и ще видя някой познат да помага).Два от датчиците мисля ,че са паднали вътре в бронята и май ще трябва да е сваля ,за да видя дали цъкат.
Идеята ми е да го закача на диагностика ,за да видят хората целият парктроник може и отпред да имам проблеми.
Благодаря
Блъснаха ме във верижна катастрофа и сега някой от парктроник датчиците ми не работи. Как мога да ги изтествам или някой сервиз/човек който може да помогне( в краен случай Дарукар).
Имам кабел и ако някой може да ме посъветва за програмата може и да успея да го изтествам сам. Доколкото четах по другите статии се включва на задна и се отива да се чуе датчика дали мн лекичко цъка(колата е автоматик и ще видя някой познат да помага).Два от датчиците мисля ,че са паднали вътре в бронята и май ще трябва да е сваля ,за да видя дали цъкат.
Идеята ми е да го закача на диагностика ,за да видят хората целият парктроник може и отпред да имам проблеми.
Благодаря
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"
"Вуйчо ми"
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Тест на парктроник

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Даваш на контакт без да палиш, включваш на задна и караш някой да постави някаква твърда преграда пред всеки един от датчиците, ако не чуваш зумер да пищи при закрит датчик - датчика не работи, или му е прекъснат кабела.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
landolin написа:Даваш на контакт без да палиш, включваш на задна и караш някой да постави някаква твърда преграда пред всеки един от датчиците, ако не чуваш зумер да пищи при закрит датчик - датчика не работи, или му е прекъснат кабела.
Някой май пише без да чете

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
vhristev написа:Здравейте,
Благодаря
С INPA имам спомен че се тестваха, даваше статус на всеки един от 4-те! Успех!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Teзи които са в бронята така или иначе ще отчитат постоянно ако са все още свързани.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
koleto_78 написа:landolin написа:Даваш на контакт без да палиш, включваш на задна и караш някой да постави някаква твърда преграда пред всеки един от датчиците, ако не чуваш зумер да пищи при закрит датчик - датчика не работи, или му е прекъснат кабела.
Някой май пише без да четеТе като са му паднали датчиците зад бронята и твърда и мека преграда да сложи няма да я хване
E предполага се, че колегата ще си ги е извади от там където са паднали и ще види че са цели преди да тества

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
По добре тая тема да се изтрие развитие вече има и то е следното.
Колегата има кабел и Инпа и при опит да влезе в парктроника не успява.
Днес се видяхме с него и се оказа, че парктроника му не е оригинален. Модула е някакъв италиански, слаган е там и датчиците наподобяват на външен вид като оригиналните буксите са по четири пина, но факт е, че парктроника му е не оригинален и реално диагностика не може да се прави със софтуер на бмв защото не е по к линия този модул, това което установих, е че до модула има захранване когато е на задна и пуска към пищялката напрежение, но така и не я намерихме тая пищялка кой знае кой къде я е заврял
а и нали не пищи та не може да се ориентираме къде е трябва да се търси по кабела ама на тоя студ остана колегата в сервиза където ще му правят колата да му проследят кабелите на китайчето 
Колегата има кабел и Инпа и при опит да влезе в парктроника не успява.
Днес се видяхме с него и се оказа, че парктроника му не е оригинален. Модула е някакъв италиански, слаган е там и датчиците наподобяват на външен вид като оригиналните буксите са по четири пина, но факт е, че парктроника му е не оригинален и реално диагностика не може да се прави със софтуер на бмв защото не е по к линия този модул, това което установих, е че до модула има захранване когато е на задна и пуска към пищялката напрежение, но така и не я намерихме тая пищялка кой знае кой къде я е заврял

И сега от каското искат диагностика .... е как се прави диагностика на платка и сега ще се разправям пак най вероятно ще излезнат с пиниза ... ТОЙ НЕ Е ОРИГИНАЛЕН и тогава ще ги закотвя с "защо тогава тази опция ми е била вписана в каското и съм плащал ?" ще драсна като има нещо ново.
Мерси на колегата за теста мн ми помогна
Мерси на колегата за теста мн ми помогна
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"
"Вуйчо ми"
Не може да запалиш колата, да я включиш на задна скорост и да отидеш да слушаш дори и някой да ти е натиснал съединителя, защото при грешка колата ще те удари.
При мен единия датчик е откраднат и липсва и при това положение, колата звъни на задна скорост при паркиране, но не измерва разстояние.
Може да се свали целия панел и да се разгледа какво липсва. Липсващото да се замести със здраво. Може да се легне под колата и да се види дали всеки един от елементите си е в буксата. Ако е изтикан, но не е скъсан, тогава се вкарва обратно, но ако е скъсан и изпаднал трябва да се търси такъв. При късмет може да се клати в бронята. По- важно е да е в наличност. Външната обвивка, която се вижда отвън е капаче, в което влиза датчикът отвътре. Трябва да се погледне отдолу с фенерче. "Бронята" е достатъчно дълбока и има възможност да се вее вътре и да не е изпаднал, защото всеки сензор е в система хванат на кабел.
Дано имаш късмет, капаче се намира, датчикът е проблем. Пиши ако купуваш датчик откъде си взел и на какви пари, ако може.
При мен единия датчик е откраднат и липсва и при това положение, колата звъни на задна скорост при паркиране, но не измерва разстояние.
Може да се свали целия панел и да се разгледа какво липсва. Липсващото да се замести със здраво. Може да се легне под колата и да се види дали всеки един от елементите си е в буксата. Ако е изтикан, но не е скъсан, тогава се вкарва обратно, но ако е скъсан и изпаднал трябва да се търси такъв. При късмет може да се клати в бронята. По- важно е да е в наличност. Външната обвивка, която се вижда отвън е капаче, в което влиза датчикът отвътре. Трябва да се погледне отдолу с фенерче. "Бронята" е достатъчно дълбока и има възможност да се вее вътре и да не е изпаднал, защото всеки сензор е в система хванат на кабел.
Дано имаш късмет, капаче се намира, датчикът е проблем. Пиши ако купуваш датчик откъде си взел и на какви пари, ако може.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
[quote="гумата"]Не може да запалиш колата, да я включиш на задна скорост и да отидеш да слушаш дори и някой да ти е натиснал съединителя, защото при грешка колата ще те удари
не е нужно да се пали колата достатъчно е да се даде на контакт и да се включи задна скорост и парктроника работи и можеш да си ги слушаш датчиците колкото искаш без да те удари колата
не правете глупости ще се убиете хора........
не е нужно да се пали колата достатъчно е да се даде на контакт и да се включи задна скорост и парктроника работи и можеш да си ги слушаш датчиците колкото искаш без да те удари колата

не правете глупости ще се убиете хора........

11 мнения
• Страница 1 от 1