Тъп въпрос

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Тъп въпрос

Мнение от Phil » 11 Яну 2012, 9:48

Здравейте колеги, вчера тръгнах да сменям въздушния филтър на колата и след като сложих новия не мога да затворя кутията :oops: Има ли някакъв трик или специфичност, защото доста го напъвах и не стана? Видях, че от лявата страна има някакви зъби, но колкото и да натискам не мога да вкарам левия...Колата е с М43

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Тъп въпрос

Мнение от slitter » 11 Яну 2012, 9:53

е как бе, елементарно е, първо слагаш/надяваш зъбите от ляво, после затваряш отдясно. може да махнеш въздуховодите, за да не те ограничават в движенията + дебитомера, за да скъсаш гофрето и след тва да ги сложиш тях, но принципно става и без да се свалят... не знам защо изпитваш тая трудност. същевременно погледни дали филтъра е паснал да не би и той да надига и да ти пречи

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 11 Яну 2012, 10:04

Филтъра е паснал идеално, но левия зъб няма вкарване...май опира в маркуча на радиатора...а въздуховода ме е страх да го напъна, за да не го счупя :roll: Иначе дебитомера го откачам и пак не мога да го затворя...сега си карам с отворена кутия :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Яну 2012, 10:16

Phil написа:Филтъра е паснал идеално, но левия зъб няма вкарване...май опира в маркуча на радиатора...а въздуховода ме е страх да го напъна, за да не го счупя :roll: Иначе дебитомера го откачам и пак не мога да го затворя...сега си карам с отворена кутия :roll:

Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 11 Яну 2012, 10:24

slitter написа:Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!

За натискането ясно, но опира някъде...не мога да го вкарам тоя левия зъб :censored: А как се откача въздуховода? Много крехък ми се струва, за да го напъвам с отвертката :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Яну 2012, 10:30

Phil написа:
slitter написа:Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!

За натискането ясно, но опира някъде...не мога да го вкарам тоя левия зъб :censored: А как се откача въздуховода? Много крехък ми се струва, за да го напъвам с отвертката :roll:

Аз го напъвам баш с отвертката :) ама леко от всички страни, за да излезе на етапи! най-важно е да излезе от двата зъба! при слагането движението е горната част на кутията да нахлупи филтъра. та освободиш ли си място и с гореописаното няма как да имаш проблеми!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 11 Яну 2012, 10:33

slitter написа:Аз го напъвам баш с отвертката :) ама леко от всички страни, за да излезе на етапи! най-важно е да излезе от двата зъба! при слагането движението е горната част на кутията да нахлупи филтъра. та освободиш ли си място и с гореописаното няма как да имаш проблеми!!!

Добре...ще го мъча пак довечера...като поизтрезнея :mhihi: Мерси :)

Назад към E46