Тъп въпрос
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Тъп въпрос
Здравейте колеги, вчера тръгнах да сменям въздушния филтър на колата и след като сложих новия не мога да затворя кутията
Има ли някакъв трик или специфичност, защото доста го напъвах и не стана? Видях, че от лявата страна има някакви зъби, но колкото и да натискам не мога да вкарам левия...Колата е с М43

Re: Тъп въпрос
е как бе, елементарно е, първо слагаш/надяваш зъбите от ляво, после затваряш отдясно. може да махнеш въздуховодите, за да не те ограничават в движенията + дебитомера, за да скъсаш гофрето и след тва да ги сложиш тях, но принципно става и без да се свалят... не знам защо изпитваш тая трудност. същевременно погледни дали филтъра е паснал да не би и той да надига и да ти пречи
- Phil
- ентусиаст
-
Филтъра е паснал идеално, но левия зъб няма вкарване...май опира в маркуча на радиатора...а въздуховода ме е страх да го напъна, за да не го счупя
Иначе дебитомера го откачам и пак не мога да го затворя...сега си карам с отворена кутия 

Phil написа:Филтъра е паснал идеално, но левия зъб няма вкарване...май опира в маркуча на радиатора...а въздуховода ме е страх да го напъна, за да не го счупяИначе дебитомера го откачам и пак не мога да го затворя...сега си карам с отворена кутия
Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!
- Phil
- ентусиаст
-
slitter написа:Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!
За натискането ясно, но опира някъде...не мога да го вкарам тоя левия зъб

Phil написа:slitter написа:Просто при вкарването натисни кутията над зъба, който не влиза, за да може да го промушиш. отдясно седи отворено, отляво нядяваш да ти те по-лесно... така се прави... до сега не съм имал проблеми със затварянето!
За натискането ясно, но опира някъде...не мога да го вкарам тоя левия зъбА как се откача въздуховода? Много крехък ми се струва, за да го напъвам с отвертката
Аз го напъвам баш с отвертката

- Phil
- ентусиаст
-
slitter написа:Аз го напъвам баш с отверткатаама леко от всички страни, за да излезе на етапи! най-важно е да излезе от двата зъба! при слагането движението е горната част на кутията да нахлупи филтъра. та освободиш ли си място и с гореописаното няма как да имаш проблеми!!!
Добре...ще го мъча пак довечера...като поизтрезнея

7 мнения
• Страница 1 от 1