проблем с застраховател-спе6но
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: проблем с застраховател-спе6но
ludiq666 написа:каското е на 15к,взел съм проформи за еърбеци и труд за6тото това искаха,колата е купе 2002г.интересно ми е дали на еърбег може да се сложи овехтяване и т.н.цените за работа и за другите 4асти в сервиз ги изваждаха от саит занимава6т се с доставка на алтернативни 4асти от където застрахователите си правят справките...Дефакто за еърбеците те дават към 1000 лв.
1 - Няма афтер маркет за въздушни възглавници и нищо свързано с тази система. Забрави този вариант. За да направят въздушни възглавници, то има едни сертификати, които трябва да се вземат, а никой китаец няма да набута толкова пари, за да изкара примерно 10% от тях в бъдеще.
2 - На всяка част има овехтяване. А точно на ербега на всеки 10 години дори производителя го дава като тотална щета и трябва да бъде заменен задължително. Демек ако колата ти е 2002 година тази година му е 10-тата и трябва да бъде заменен. Съответно имаш 100% овехтяване и сещай се натам.
3 - Както вече ти се спомена, то за 10к отиваш директно на тоталка. Ама пак ще си късметлия ако ти я пишат тоталка, и те накарат да я бракуваш (така става, когато се обяви като тотал - първо доказваш, че е спряна от движение и е бракувана).
А за тоталка може да ти я пишат и под 70%, което в твоя случай прави точно тази сума, която си им обявил само за ебеците. Смятай натам...
В твоя случай ако искаш да си оправиш колата единствения вариант са ти само части втора употреба.
Успех.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
а защо не си я закарал с възлагателно писмо, така избягваш работата с пари и фактури
с възлагателно писмо на финала трябва да сваля кори на врати таван и т.н. да проверявам съпротивления или еърбеци има там.И както се слу4ва в много на6и сервизи не се знае дебитомер и други 4асти по колата моите ли 6те останат.......Така 4е се 4удя как да накарам застрахователите да платят за това което аз съм платил,а именно всяка година по 1 к за каско.....
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Gqbriel написа:Amatior4o написа:Чувал съм, че застрахователите ти плащат части и ремонт на колата от официален сервиз (Дару, Камор и др.) само ако си платил валутно каско!
Ако не си с такова каско и си си купил части от някой от тези сервизи и сега да искаш застрахователите да ти ги осребрят значи си бил доста ледено-студена вода
Мисля,че има ограничения в годините...
@Габриеле прав си

Доколкото знам беше не по стара от 10 години. При валутното каско плащаш около 20% повече и получаваш правото да купуваш части от официален дилър по фактура и правото да си ремонтираш колата там.
@Адовет ти също си прав, но говориме за валутно каско. За новата кола е така предполагам. Дано и ние някой ден се възползваме от това

П.с.
Мойта кола е 2003 г. и това за годините, облагите от официален дилър ми го предложиха в Бул Инс. Предполагам, че го има и във всяка една компания. Аз не се възползвах.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Ако си в бул инс ми кажи кода на полицата. P201, P202, P301 и т.н
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
На какъв сервизен час са ти писали проформата?
8 лв без ддс нали на толко застрахователите отпускат,а между другото като сваляха отворените еърбеци,има6е някви лепенки-2008г на този в таблото.Тогава колата е била удряна от преди6ния собственик и според него са сменявани в дару.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
сервизния час ти е повече от добър, с него нямаш проблеми. Хвани хората ,които са ти правили проформата да я направят наново с части втора употреба. И все пак къде си застрахован и ако си имал предишни щети дозастраховал ли си колата?
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
А на каква стойност е застрахована?Ако е на 15000 и надолу при проформа от 10000лв ще откажат ремонта и ще я тотализират.Ако искаш да я правиш сваляй проформата и ще я одобрят ако не ти плащат пак 70% от застрахователната стойност и я бракуваш.
Колега сканирай ми договора за автокаско и ми го изпрати.
Ако не ти одобряват пълно каско , а ти си сключил договор за пълно каско, имаш право да ги съдиш.
Не забравяй да поискаш и повторен оглед на автомобила и да оспориш предложеното ти обезщетение.
Имаш право да съдиш застрахователя, за това, че е сключил договор , който не изпълнява, но първо си прочети договора!
Виж и застрахователната стойност на автомобила си. в договора няй- вероятно са ти сложили клауза, че извършват нова оценка, според която ти изплащат обезщетението, но са длъжни да ти го платят по застрахователния договор за пълно автокаско ако си сключил такъв.
Ако не ти одобряват пълно каско , а ти си сключил договор за пълно каско, имаш право да ги съдиш.
Не забравяй да поискаш и повторен оглед на автомобила и да оспориш предложеното ти обезщетение.
Имаш право да съдиш застрахователя, за това, че е сключил договор , който не изпълнява, но първо си прочети договора!
Виж и застрахователната стойност на автомобила си. в договора няй- вероятно са ти сложили клауза, че извършват нова оценка, според която ти изплащат обезщетението, но са длъжни да ти го платят по застрахователния договор за пълно автокаско ако си сключил такъв.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Тук е технически форум. 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2