Скъсъна подгряваща свещ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Скъсъна подгряваща свещ

Мнение от xerial » 04 Ное 2011, 20:25

JTD написа:
xerial написа:Браво Радвам се за резултата!! :lalala:

@ JTD - недей да смяташ че форумите са извора на истината и реалността....не ми се спори , за мен не е вариант да се кара със скъсана свещ... най-малкото се държи на нагара - това е достатъчно ;)

Форумите не са извора, но представляват една огромна бездна от информация.
За това ти казах покажи ми само едно мнение след точно тази интервенция и каране, остатъка да е паднал вътре в последствие.
А повярвай има доста двигатели с подгревни свещи на всеки производител и не е само тук този проблем.
Дали е вариант или не човека си преценява, просто фактите говорят, че парчето винаги излиза.
Последния случай, лично наблюдение беше след 2.5 години. Най-често излизат доста по-рано.

Другите неща от рода аз съм чувал за такъв случай сме ги слушали много.

п.п. Този проблем най-често става ако изгори свещта и не се смени веднага и навреме, а се кара продължително време така.

Поздрави.

Ще ти дам един пример - Сменял ли си си сам таралежа за парното ?

Е ако си знаеш колко е шибано и че не е със сигурност работа за 10 мин както се пише по форумите :yes: надявам се схвана идеята.

Аз приключвам с :OT:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Ное 2011, 20:45

не виждам как парчето свещ ще падне в цилиндъра ,първо там има налягане ,после това парче е на конус към главата така уплътнява .. та няма как да премине надолу ..по вероятно е да изхвръкне по някое време .. но и аз не бих карал така ..

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Ное 2011, 21:52

да се включа и аз - като патил от същото. преди години проблема ми беше 1:1 с този- скъсана подгревна свещ. добре че излезе с обратен чук и яко млатене...иначе решението е сваляне на глават. колегата е прав- има вероятност да падне в цилиндъра и вътре всичко да стане на мармалад! независимо дали ще се лепи скъсаното с проксипол или ще се оставя така- не е това решението! иначе за проклетия на тия мотори това си е често срещано явление....явно трябва да се сменят свещи преди да са запекли така жестоко.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 04 Ное 2011, 22:58

Аз незнам някой с дизелов мотор да си сменя профилактично свещите. Кара се до откат. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 07 Ное 2011, 10:10

При мен случая беше същият като този на картинките, но решението беше със чукче и леко почукване докато тръгне към цилиндъра след това с клещите, дърпане ,въртене и докато излезе, през цялото време течност за развиване на ръждясали болтове.

След финала анализирах резултата: След като се скъса свещта,остава една метална част ,която е като фунийка в която е вкарана централната стърчаша ос.При натягането на свещта това е най-предната част на конуса след резбата.С чукането навътре тя се откъсва и след това постепенно излиза и тя и всичко останало. Исках да пробвам с обратен чук но нямаше как да го захвана.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Ное 2011, 18:52

mitaka7 написа:Аз незнам някой с дизелов мотор да си сменя профилактично свещите. Кара се до откат. :mhihi:

За това е хубаво да се прави диагностика...просто профилактично - просто няма как иначе да се знае какви са болежките на една кола - не всички проблеми имат симптоми. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 09 Ное 2011, 20:28

при мен проблема се реши с две гайки чийто вътрешен диаметър е точно толкова колкото дупката останала на мястото на скъсване. Слагат се гайките една върху друга, поставят се на мястото на скъсването на свеща и се пълнят с електрожен (естесвено това го прави някой който разбира от заварки) после със съответният ключ за гайките се развърта.
даже си пазя едната мога да побликувам снимки ако искате.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 14 Ное 2011, 9:35

В началото на зимния сезон стават много актуални подгрявящите свещи.Не искам да пускам нова тема, защото който е на зор ще намери това което му трябва.
ПОДГРЯВАЩИТЕ СВЕЩИ НА Е-46 МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО ОТ БУКСАТА НА РЕЛЕТО ЗА ПДГРЯВАНЕ.
b0017718[1].gif

Релето ще познаете по дебелия червен кабел,който евключен отстрани.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 14 Ное 2011, 10:00

здр колеги приъсвал съм на няколко случаи кадето се къса свещ!!!и по същия начин едият клиен си страгна и се върна след малко с пътна помощ ,а другия си я намаза с покси пол и изкара до вакарел (и пак се върна)
не знам знам точно като загрее се разширява метала и засмуква ли ги незнам НО СЪМ ВИДЯЛ С ОЧУИТЕ СИ !!!голяма болка (бутало,турбо ,пак свещ,гарнитури пален комплект ,шлайф и доста други гпупости )
доста места има които при скъсване на свеща се вади без сваляне на главата-не искам да правя реклама но има такива сервизи които доста спестяват нерви главоболия и не на последно място пари !!
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Ное 2011, 12:50

chocaseto85 написа:...
доста места има които при скъсване на свеща се вади без сваляне на главата-не искам да правя реклама но има такива сервизи които доста спестяват нерви главоболия и не на последно място пари !!

Напиши 2-3 места тук, които имат със сигурност техника за вадене на скъсани свещи.
Това няма да е реклама, а ще е решение на проблема.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 14 Ное 2011, 14:59

сервиза на бош на околковръсното но мисля че и другите бош сервизи ,еврован , и има които не са сервизи !!!!
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Ное 2011, 10:12

Тук има добро описание на процедурата и специалния инструмент

http://www.youtube.com/watch?v=edJWoc8ZeXY&feature=player_embedded

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 19 Ное 2011, 14:41

Даа,значи има безболезнено решение на проблема.Просо трябва да попаднеш на точното място при точния човек..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 320Д
Мечтае да кара: БМВ Е46 330Д

Мнение от shumaher77 » 07 Яну 2012, 17:28

няма как да падне вътре парчето днес смених мойте и една се скъса а тругите ги разглобих като ги нарязах и видях,че няма как да падне и я оставих така.Моята се скъса гайката от резбата иначе си стои там.

Предишна

Назад към E46