Скъсъна подгряваща свещ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Скъсъна подгряваща свещ
JTD написа:xerial написа:Браво Радвам се за резултата!!![]()
@ JTD - недей да смяташ че форумите са извора на истината и реалността....не ми се спори , за мен не е вариант да се кара със скъсана свещ... най-малкото се държи на нагара - това е достатъчно
Форумите не са извора, но представляват една огромна бездна от информация.
За това ти казах покажи ми само едно мнение след точно тази интервенция и каране, остатъка да е паднал вътре в последствие.
А повярвай има доста двигатели с подгревни свещи на всеки производител и не е само тук този проблем.
Дали е вариант или не човека си преценява, просто фактите говорят, че парчето винаги излиза.
Последния случай, лично наблюдение беше след 2.5 години. Най-често излизат доста по-рано.
Другите неща от рода аз съм чувал за такъв случай сме ги слушали много.
п.п. Този проблем най-често става ако изгори свещта и не се смени веднага и навреме, а се кара продължително време така.
Поздрави.
Ще ти дам един пример - Сменял ли си си сам таралежа за парното ?
Е ако си знаеш колко е шибано и че не е със сигурност работа за 10 мин както се пише по форумите

Аз приключвам с

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не виждам как парчето свещ ще падне в цилиндъра ,първо там има налягане ,после това парче е на конус към главата така уплътнява .. та няма как да премине надолу ..по вероятно е да изхвръкне по някое време .. но и аз не бих карал така ..
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
да се включа и аз - като патил от същото. преди години проблема ми беше 1:1 с този- скъсана подгревна свещ. добре че излезе с обратен чук и яко млатене...иначе решението е сваляне на глават. колегата е прав- има вероятност да падне в цилиндъра и вътре всичко да стане на мармалад! независимо дали ще се лепи скъсаното с проксипол или ще се оставя така- не е това решението! иначе за проклетия на тия мотори това си е често срещано явление....явно трябва да се сменят свещи преди да са запекли така жестоко.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Аз незнам някой с дизелов мотор да си сменя профилактично свещите. Кара се до откат. 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
При мен случая беше същият като този на картинките, но решението беше със чукче и леко почукване докато тръгне към цилиндъра след това с клещите, дърпане ,въртене и докато излезе, през цялото време течност за развиване на ръждясали болтове.
След финала анализирах резултата: След като се скъса свещта,остава една метална част ,която е като фунийка в която е вкарана централната стърчаша ос.При натягането на свещта това е най-предната част на конуса след резбата.С чукането навътре тя се откъсва и след това постепенно излиза и тя и всичко останало. Исках да пробвам с обратен чук но нямаше как да го захвана.
След финала анализирах резултата: След като се скъса свещта,остава една метална част ,която е като фунийка в която е вкарана централната стърчаша ос.При натягането на свещта това е най-предната част на конуса след резбата.С чукането навътре тя се откъсва и след това постепенно излиза и тя и всичко останало. Исках да пробвам с обратен чук но нямаше как да го захвана.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mitaka7 написа:Аз незнам някой с дизелов мотор да си сменя профилактично свещите. Кара се до откат.
За това е хубаво да се прави диагностика...просто профилактично - просто няма как иначе да се знае какви са болежките на една кола - не всички проблеми имат симптоми.

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
при мен проблема се реши с две гайки чийто вътрешен диаметър е точно толкова колкото дупката останала на мястото на скъсване. Слагат се гайките една върху друга, поставят се на мястото на скъсването на свеща и се пълнят с електрожен (естесвено това го прави някой който разбира от заварки) после със съответният ключ за гайките се развърта.
даже си пазя едната мога да побликувам снимки ако искате.
даже си пазя едната мога да побликувам снимки ако искате.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
В началото на зимния сезон стават много актуални подгрявящите свещи.Не искам да пускам нова тема, защото който е на зор ще намери това което му трябва.
ПОДГРЯВАЩИТЕ СВЕЩИ НА Е-46 МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО ОТ БУКСАТА НА РЕЛЕТО ЗА ПДГРЯВАНЕ.
Релето ще познаете по дебелия червен кабел,който евключен отстрани.
ПОДГРЯВАЩИТЕ СВЕЩИ НА Е-46 МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО ОТ БУКСАТА НА РЕЛЕТО ЗА ПДГРЯВАНЕ.
Релето ще познаете по дебелия червен кабел,който евключен отстрани.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги приъсвал съм на няколко случаи кадето се къса свещ!!!и по същия начин едият клиен си страгна и се върна след малко с пътна помощ ,а другия си я намаза с покси пол и изкара до вакарел (и пак се върна)
не знам знам точно като загрее се разширява метала и засмуква ли ги незнам НО СЪМ ВИДЯЛ С ОЧУИТЕ СИ !!!голяма болка (бутало,турбо ,пак свещ,гарнитури пален комплект ,шлайф и доста други гпупости )
доста места има които при скъсване на свеща се вади без сваляне на главата-не искам да правя реклама но има такива сервизи които доста спестяват нерви главоболия и не на последно място пари !!
не знам знам точно като загрее се разширява метала и засмуква ли ги незнам НО СЪМ ВИДЯЛ С ОЧУИТЕ СИ !!!голяма болка (бутало,турбо ,пак свещ,гарнитури пален комплект ,шлайф и доста други гпупости )
доста места има които при скъсване на свеща се вади без сваляне на главата-не искам да правя реклама но има такива сервизи които доста спестяват нерви главоболия и не на последно място пари !!
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
chocaseto85 написа:...
Напиши 2-3 места тук, които имат със сигурност техника за вадене на скъсани свещи.
Това няма да е реклама, а ще е решение на проблема.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
сервиза на бош на околковръсното но мисля че и другите бош сервизи ,еврован , и има които не са сервизи !!!!
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
Тук има добро описание на процедурата и специалния инструмент
http://www.youtube.com/watch?v=edJWoc8ZeXY&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=edJWoc8ZeXY&feature=player_embedded
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Даа,значи има безболезнено решение на проблема.Просо трябва да попаднеш на точното място при точния човек..
- shumaher77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 320Д
- Мечтае да кара: БМВ Е46 330Д
няма как да падне вътре парчето днес смених мойте и една се скъса а тругите ги разглобих като ги нарязах и видях,че няма как да падне и я оставих така.Моята се скъса гайката от резбата иначе си стои там.
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3