Въпрос за педала на съединителя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Въпрос за педала на съединителя

Мнение от jivko2828 » 28 Дек 2011, 1:49

Здравейте,
все по-често ми се случва педала на съединителя да застава в различно положение.
Най-вече проблема се появява сутрин, а именно вечер гася колата и позицията на педала е съвсем малко над педала на спирачката. Слизам сутринта и виждам как педал е под педала на спирачката и когато го натисна, ходът му е доста по-малък. Вдигам си го леко с крак за да се върне на предишното положение, но след известно каране, пак си застава по-надолу и пак трябва да си го бутам.
Според вас това проблем в съединителя ли е, или е от хидравличната помпа на съединителя, или нещо друго? :conf:

Колата е 320d 136hp. Не притриса при тръгване, или поне не винаги, т.е. рядко се случва и то когато положението на педала е неправилно, което може би води и до не добро отцепване. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Въпрос за педала на съединителя

Мнение от koleto_78 » 28 Дек 2011, 12:02

Най-вероятно някоя помпа има въздух.Пробвай а обезвъздушиш системата и ще си покаже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 28 Дек 2011, 12:42

koleto_78 написа:Най-вероятно някоя помпа има въздух.Пробвай а обезвъздушиш системата и ще си покаже.

И аз това си мислех. Ще посещавам сервиза след нова година. Междувременно някой, ако е имал подобен проблем да сподели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 28 Дек 2011, 15:34

Колега при мен се забелязва едно притрисане от време на време при потегляне което се появява предимно когато е студено и много рядко през летните месеци но се е случвало и тогава и аз си мисля че е от хидравличната система на съединителя.Досега не се е случвало да имам разлики в хода или по странно усещане при натискане но явно си има някакъв проблем.Четох преди тук из форума мисля в е39 подфорум съм срещал тема в която споменаваха за нещо като клапан монтиран в системата на съединителя който ако се премахне ставало много по леко и гладко превключването или нещо от този вид.Действително в реалоема го има този клапан но за да е сложен в автомобила стандартно би трабвало да помага а не да пречи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 28 Дек 2011, 16:55

StelllsKi написа:Колега при мен се забелязва едно притрисане от време на време при потегляне което се появява предимно когато е студено и много рядко през летните месеци но се е случвало и тогава и аз си мисля че е от хидравличната система на съединителя.Досега не се е случвало да имам разлики в хода или по странно усещане при натискане но явно си има някакъв проблем.Четох преди тук из форума мисля в е39 подфорум съм срещал тема в която споменаваха за нещо като клапан монтиран в системата на съединителя който ако се премахне ставало много по леко и гладко превключването или нещо от този вид.Действително в реалоема го има този клапан но за да е сложен в автомобила стандартно би трабвало да помага а не да пречи.

Не знам какво точно имаш предвид, колега, но при мен проблема не е в притирасенето, а в странното положение на педала на съединителя, който си застава както си иска.
Вече няколко човека ми казаха, че най-вероятно проблема е малката помпа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 28 Дек 2011, 21:03

StelllsKi написа:Колега при мен се забелязва едно притрисане от време на време при потегляне което се появява предимно когато е студено и много рядко през летните месеци но се е случвало и тогава и аз си мисля че е от хидравличната система на съединителя.Досега не се е случвало да имам разлики в хода или по странно усещане при натискане но явно си има някакъв проблем.Четох преди тук из форума мисля в е39 подфорум съм срещал тема в която споменаваха за нещо като клапан монтиран в системата на съединителя който ако се премахне ставало много по леко и гладко превключването или нещо от този вид.Действително в реалоема го има този клапан но за да е сложен в автомобила стандартно би трабвало да помага а не да пречи.
При теб по скоро е демпфер проблема.Или запалено феродо но едвали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 28 Дек 2011, 22:12

StelllsKi написа:..... за нещо като клапан монтиран в системата на съединителя който ако се премахне ставало много по леко и гладко превключването или нещо от този вид.Действително в реалоема го има този клапан но за да е сложен в автомобила стандартно би трабвало да помага а не да пречи.

Аз съм го махнал този "клапан" ,но той не оказва никакво влияние на положението на педала на
съединителя .
jivko2828 написа:Вече няколко човека ми казаха, че най-вероятно проблема е малката помпа.

+1. :yes:
На другата ми кола имах същия проблем преди време - често педала не се връщаше сам догоре .
Проблема беше в горната помпа ,и по точно една пружина вътре ,беше счупена на 4 части

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 29 Дек 2011, 0:54

IKN написа:+1. :yes:
На другата ми кола имах същия проблем преди време - често педала не се връщаше сам догоре .
Проблема беше в горната помпа ,и по точно една пружина вътре ,беше счупена на 4 части

Мерси колега.
Тази помпа при нас ремонтира ли се, или трябва да я сменям?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 29 Дек 2011, 8:05

мисля че и двете помпи(за горната несам сигорен) но долната неможе да се отремонтира,ма те са по 50-тина лева,моята беше протекла и се наблудаваше подобен аномал като при тебе,и като намаля течноста нацяло(спирачната течност) педала падна долу,след смяната и нещата си доидоха на място,провери спирачната течност,след това и помпите,данеби някоя да тече,след това обезвъздушаване -писано е във форума как се прави,има неква последователност от кое колело става и тем подобни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 29 Дек 2011, 9:15

Най-вероятно е да е помпата на педала.Ремонта е лесен, сменят се гумичките на помпата,които се продават компклект.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 29 Дек 2011, 11:51

jivko2828 написа:
IKN написа:+1. :yes:

Мерси колега.
Тази помпа при нас ремонтира ли се, или трябва да я сменям?

На БМВ-то не съм имал проблеми до сега с помпите и не мога да кажа подлежат ли на ремонт.
Ако се предлагат ОРИГИНАЛНИ ремонтни комплекти ,значи се допуска някакъв ремонт . Но силно
се съмнявам ,защото немците обикновено не предвиждат такива ремонти , за тях проблемна помпа
за спирачна система ,съединител ,означава нова помпа.
Мои приятели са намирали разни афтърмаркет гумички за ремонт ,но практиката показва че резултатите
са много временни - след няколко месеца помпата пак протича ,особено ако стените на цилиндъра вътре
в помпата имат драскотини ,язвички и т.н. Една от причините за преждевременна "смърт" на помпата може
да бъде и мн. стара спирачна течност ,тъй като тя е силно хидроскопична и с времето водата в нея води
до много проблеми. Затова всички автопроизводители препоръчват смяна на сп. течност на 2 - 3 години.
Все пак пробвай първо едно хубаво обезвъздушаване на контура на съединителя ,и ако проблема пак се
появи тогава се насочвай към помпа.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 29 Дек 2011, 13:03

Ето една тема за ремонт на долна помпа взаимствана от Е36, но не вярвам да има голяма разлика...при горната ремонт няма , само смяна с нова :yes: По вероятно обаче да е горна помпа на съединителя :(
viewtopic.php?f=8&t=256190
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 29 Дек 2011, 14:59

Мерси много, на всички които помогнаха. :bowdown:
След нова година ще отида в сервиза да го оправя. Дано е в някоя от тези помпи проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 29 Дек 2011, 16:10

Айде и аз да питам за съеденителя. Преди като исках да запаля гумите на място ставаше с нови зимни гуми 195 широки, но сега пак с тях пробвам не иска пускам съеденителя и буксува съеденителя и колата не помръдва много спирачка ли натискам или съеденителя си е отишъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Яну 2012, 9:39

еми ти сам казваш че съединителя буксува,то от въртене на гуми кво може да стане друго освен да хвърлиш съединител,или е отишъл и ли скоро ще си ходи,в движение не боксува ли :wave:
Изображение

Назад към E46