съживяване на автомобила - ключе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

Re: съживяване на автомобила

Мнение от Anh1 » 28 Дек 2011, 18:16

Next написа:Малко смешно ми се вижда да не си го бил. Колега ти си със 330Нм на 2000об. а той е с 134Нм на 5500об.мин. просто не виждам как ти е стоял до теб. Погледни си колата или я замери с друга 320д 150кс.

нареди се и ти с някоя такава уса и пак ще си говорим ;) дизел съм все пак
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 28 Дек 2011, 18:53

Anh1 написа:
Next написа:Малко смешно ми се вижда да не си го бил. Колега ти си със 330Нм на 2000об. а той е с 134Нм на 5500об.мин. просто не виждам как ти е стоял до теб. Погледни си колата или я замери с друга 320д 150кс.

Много грубо изказване :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 28 Дек 2011, 19:36

Anh1 написа:

@Анх наистина караш дизел, но трябва да ти кажа, че това турбо доста рита колата. Аз не съм се пускал с такава хонда и не знам, но наистина не е лошо да погледнеш какво съм ти написъл по назад. Аз като си купих мойта кола и викам мале самолет, след като ги извърших тези неща колата тръгна да върви осезаемо по-добре. Сега съм на момент, че изобщо не върви и съм решил да почна 1 по 1 гледане на турбо, турбо пътища, генерация и както казва Ванката (чип/чуп тунинг) :mhihi:

П.с.
Имам съмнения и в съединителя, че не е как беше ама ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 28 Дек 2011, 22:20

До автора на темата !

Трябва да се отбележи дали това ти е първото "дърпане" от подобен род. Искам да отбележа, че тук човешкият фактор хич не е за подценяване. Опитът си е опит. Освен това както един колега спомена по-горе много е важно съотношението тегло/ конски сили за всеки един от автомобилите.
И все пак си мисля, че с това предимство във въртящия момент не би трябвало да имаш проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

Мнение от Anh1 » 28 Дек 2011, 22:48

Днес пак се пускахме и вървим на равно до 4-та предавка - след това го дърпам. Според мен това равностойство идва от това, че бмв-то е по тежко с около 300кг и освен това четох разни работи и ако не съм разбрал грешно 150 коня ги развивам на 5900 оборота. Тези обороти са недопустими за мен понеже имам ограничител и сменям предавките на 4500 оборота ? Той си цеди хондата на 7500 и ползва целия и капацитет. Вероятно не ползвам всичките коне в този случай. Има ли някаква логика в думите ми ? :D Проблема с всички диагностики, които ми предложихте е, че съм от Бургас, а не знам тук да има такива специализирани сервизи
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 28 Дек 2011, 23:02

та така. чакай да го напиша отначало че да няма после неразбрали: няма коне. има само въртящ момент и предавки. те определят всичко. от тях зависи колко добре колата ускорява. "колко добре" - чети чети...

добре де... а конете? как така не важат?

какво всъщност са конете? конете са сметка. конете се получават от въртящия момент и оборотите. няма да пиша формули- нали без математика... ма.. най-общо конете са въртящ момент х обороти.

какво значи всичко това? ми много просто- въртящия момент определя колко добре колата се ускорява. а конете- колко дълго във оборотите може да се подържа това ускорение (въртящ момент). а състезанието се печели не от този които има само по-страшно ускорение, а от този които може по-дълго да се ускорява... с други думи- въртящия момент е мярка за това колко работа може да свърши двигателя. а конете- колко дълго (във оборотите) може да я върши тази работа.... ааааа? ша обясня:
Извадката е от ето тази тема прочети я viewtopic.php?f=29&t=13753
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 28 Дек 2011, 23:04

Не знам от къде вземаш данните, но 150/4000 min-1 :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 28 Дек 2011, 23:11

Anh1 написа:и ако не съм разбрал грешно 150 коня ги развивам на 5900 оборота. Тези обороти са недопустими за мен понеже имам ограничител и сменям предавките на 4500 оборота ?

Ти хубаво си чел, ама си чел за бензинов мотор. Пак си имаш 150 коня, бъди спокоен :mhihi:

Предишна

Назад към E46