Проблем с парното,моля помагайте!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с парното,моля помагайте!
Колеги видял съм се в чудо с автомобила ,ситуацията е следната: Миналата година ми гръмна разширителния съд ( БМВ Е46 320 бензин , 2000) и от тогава няма такъв зор с това парно! Няма и няма ! Започнах да сменям всичко наред термостат,водна помпа,диагностики .... Дори и направих смяна на гарнитура и шлайфане на глава понеже мислеха,че вкарва въздух в системата и затова се губи парното и отново нищо. Електронните клапани за климатроника също са проверени и резултата е същия..... обезвъздушавам хубаво системата парното се появи и след 4-5 дни го няма никакво. Моля ако някой е по в час с този двигател и охладителната му система да пише. Благодаря !
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с парното,моля помагайте!
ivo_1982 написа:Колеги видял съм се в чудо с автомобила ,ситуацията е следната: Миналата година ми гръмна разширителния съд ( БМВ Е46 320 бензин , 2000) и от тогава няма такъв зор с това парно! Няма и няма ! Започнах да сменям всичко наред термостат,водна помпа,диагностики .... Дори и направих смяна на гарнитура и шлайфане на глава понеже мислеха,че вкарва въздух в системата и затова се губи парното и отново нищо. Електронните клапани за климатроника също са проверени и резултата е същия..... обезвъздушавам хубаво системата парното се появи и след 4-5 дни го няма никакво. Моля ако някой е по в час с този двигател и охладителната му система да пише. Благодаря !
така както си описал ти си направил всичко което е вероятно ако разбира се някъде не са претупали работата, но ако си сменил всички тези части остава като вариант единствен запушено радиаторче на парното в купето, но въпреки това провери пак ел. клапаните защото те много често правят тази мизерия или пак самия модул на климатроника може да не ги управлява коректно и да ги държи затворени.
Не си случил на хора, които могат да реагират адекватно. Направо ти препоръчвам да се свържеш с колегата оци, който ти писа преди мен, за да погледне колата, а сигурен съм ще намери точния проблем. Самия клапан много лесно може да го провериш и сам. Като изчезне парното просто пипни изходящия маркуч от клапана и ако е по-студен, начи клапана затвяря пътя към вътрешния радиатор и проблемът е в него. Съответно трябва да се прочете модула на климатика дали не отмерва грешно вътрешната температура и самия модул целенасочено погрешно да не затваря клапана и т.н., т.е. трябва човек, който да може да следи причинно следствените връзки. Всичко това оци може да го погледне!
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колега и аз много се борих с парното. Каквото и да ти говорят, първо виж радиаторчето на парното. При мен с прочистването му си оправих всички грижи.
4 мнения
• Страница 1 от 1