Проблем със стария кюч

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Проблем със стария кюч

Мнение от vitaliss » 16 Дек 2011, 21:27

имам проблем със двата ключа,става въпрос за старите ключове.отгоре на централното управление има едно фолио което е залепено,е при мене и на двата ключа се е отлепило и сега не ми работят копчетата...пробвах да го залепя но нестава.та така..ако си взема друг ключ от някоя морга ще трагне ли със обучение :D

Другия въпрос ми е,искам да си взема феисовото оправление на климатроника,доколкото разбрах става само със смяна без проблеми. :) но се чудя дали няма да трябва после да трия някакви грешки,дали ще го разпознае колата или да се програмирва :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Проблем със стария кюч

Мнение от NikVanov » 16 Дек 2011, 22:52

За климатроника специалист е Oci, от личен опит-сменя се без проблем, клемите и размерът са еднакви, ако даде някаква грешка по принцип не се отразява на работата и се оправя с препрограмиране.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 17 Дек 2011, 7:57

да,колега клуча ще стане взимаш само платката от моргата и след като я смениш на твоя клуч я убочаваш към твоята кола и готово
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Дек 2011, 9:34

vitaliss написа:имам проблем със двата ключа,става въпрос за старите ключове.отгоре на централното управление има едно фолио което е залепено,е при мене и на двата ключа се е отлепило и сега не ми работят копчетата...пробвах да го залепя но нестава.та така..ако си взема друг ключ от някоя морга ще трагне ли със обучение :D

Другия въпрос ми е,искам да си взема феисовото оправление на климатроника,доколкото разбрах става само със смяна без проблеми. :) но се чудя дали няма да трябва после да трия някакви грешки,дали ще го разпознае колата или да се програмирва :dunno:

Колегата Oci, обучава и програмира ключове от старите и от новите.
Климатроника е ръг трг. Без никакви грешки, се разпознава от колата. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Дек 2011, 10:05

unikalen88 написа:да,колега клуча ще стане взимаш само платката от моргата и след като я смениш на твоя клуч я убочаваш към твоята кола и готово

Колега е прав но ако ключа е ромбоидния няма да стане със смяна на платката защото на нея е и чипа за евс-а и ако смениш платката на робмоидния ключ няма палене после, но ако е този с гумените бутони може да се смени само платката и след това обучавене и готово.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Дек 2011, 10:07

vitaliss написа:имам проблем със двата ключа,става въпрос за старите ключове.отгоре на централното управление има едно фолио което е залепено,е при мене и на двата ключа се е отлепило и сега не ми работят копчетата...пробвах да го залепя но нестава.та така..ако си взема друг ключ от някоя морга ще трагне ли със обучение :D

За климатроника намя проблем сменя се директно като всичко си отговаря после е хубаво само да се препрограмира и да да се изтрият грешките ако има такива, но и да не се направи това няма никакъв проблем ако всичко е наред и няма активни грешки те няма да се отразят на работата на климатика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 17 Дек 2011, 15:48

Мерси за отговорите,става въпрос за стария ключ.
може да заключвате темата :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 18 Дек 2011, 1:43

Еми добре. :mhihi:

Назад към E46