Долях в розовия антифриз син.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Долях в розовия антифриз син.
jbankov написа:Не мисля,че на фона на цялото количество в системата 0,5л. концентрат би оказало някакво влияние на действията му , както и на цвета на антифриза
Направо си оказва влияние - нали за тва казвам, че разрушава формулата (химическата имам предвид). Затова при смяна се препоръчва промивка на системата, за да е сигура, че е излязъл целия стар натифриз, именно, за да не разруши формулата! Поне така пише по "дебелите книги"!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Съгласен съм Жорка, ама ако правихме всичко по дебелите книги нямаше да има форум и тъпи въпроси, нали .
Колко хора си сменят антифриза и го източват целия и колко от тях правят промивка след това
Аз лично направих същата грешка преди около месец и сипах около 1 литър Г12 и цвета не се беше променил след като източих цялото количество и си налях новичък син да си ми е мирна главата 
Колко хора си сменят антифриза и го източват целия и колко от тях правят промивка след това

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
gromovich написа:BMW antifreeze provides protection for metals such as cast iron, steel, and aluminum.
Phosphate-free, nitrite-free formula to reduce the formation of harmful deposits
For best year-round protection and performance, mix one part BMW antifreeze with one part of water. The resulting 50/50 mixture provides corrosion and freezing protection down to -34°F.
During winters in extremely cold areas, the mixture can be increased to 60% antifreeze / 40% water, which provides freezing protection down to -62°F.
To maintain protection against excessive silicate precipitation, do not mix this antifreeze with other antifreezes containing nitrites and/or phosphates. Also, do not mix other additives or other components into the coolant.
Ingredients: Ethylene glycol, diethylene glycol, sebacic acid, sodium hydroxide, 2-ethylhexanoic acid, corrosion inhibitors, defoamers, silicates, and dyes.
For maximum protection, BMW recommends changing coolant every three years
Antifreeze/coolant is blue in color.
С превод.

Без фосфати, нитрити формула, за да се намали образуването на вредни отлагания
За най-добрите целогодишно защита и производителност, смесете една част антифриз на BMW с една част вода. В резултат 50/50 смес осигурява на корозия и замразяване защита на -34 ° F.
През зимата в изключително студени места, сместа може да бъде повишена антифриз 60% / 40% вода, която предвижда замразяване защита до -62 ° F.
За да поддържа защита срещу прекомерната силикатна валежи не се смесват антифриз с други антифризи, съдържащ нитрити и / или фосфати. Също така, не се смесват с други добавки или други компоненти в охлаждащата течност.
Състав: етилен гликол, диетилен гликол, себацинова киселина, натриев хидроксид, 2-ethylhexanoic киселина, корозия, defoamers, силикати, и багрила.
За максимална защита, BMW препоръчва промяна на охлаждащата течност на всеки три години
Антифриз / охлаждащата течност е синя на цвят.
- jboss
- Потребител
-
- Кара: E46 320d по две
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500
Карай така,проблем няма
Внимавай какво сипваш следващия път да няма 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Абе антифриза не е ли само с една цел,да не замръзва в системата..........та нека някой голям капацитет ми обясни не е ли една и съща работата на всички цветови гами антифризи
карате ме да потърся някой върл химик и да ни отвори очите че http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7
и че......Задължително е сместа да се оцвети със син цвят (с тампонно мастило), което да напомня за отровното ѝ действие!

и че......Задължително е сместа да се оцвети със син цвят (с тампонно мастило), което да напомня за отровното ѝ действие!

S7 написа:Абе антифриза не е ли само с една цел,да не замръзва в системата..........та нека някой голям капацитет ми обясни не е ли една и съща работата на всички цветови гами антифризикарате ме да потърся някой върл химик и да ни отвори очите че http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7
Не ти отива на количеството мнения да пишеш това!!! Много пъти е обсъждано за антифризите и разликите! ... не е само против замръзване!!!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Не за друго просто винаги ми е било интересно,след като е охлаждаща течност не е ли такава независимо от цветовата гама а за другите му качества ми е пределно ясно 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
S7 написа:Не за друго просто винаги ми е било интересно,след като е охлаждаща течност не е ли такава независимо от цветовата гама а за другите му качества ми е пределно ясно
извинявам се предварително за сарказма с който ще кажа следното........
по твоята логика след като са все едно и също, дай да смесим дерби круша и кока кола. не знам какво би се получило на вкус, но все са безалкохолни и няма проблеми......
да такава е, все си е антифриз, но различните цветове са признак за наличието на различни добавки в антифриза като цяло. смесването им би довело до загуба на действието на някои добавки и от там биха се променили другите качества на антифриза, които пределно ясно ги знаеш.......

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2