Въпрос за ел. перка 320 д - 136 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Въпрос за ел. перка 320 д - 136 к.с.
Колеги споделете на колко градуса се включва перката на 320 Д - 136 к.с. - ръчни скорости? Чета разни неща едни казват 100 градуса други 90 + ...... Мнозинството твърдят 100 градуса, ако е така излиза, че тая перка играе роля един вид на последна защита от прегряване и ако всичко останало по охладителната система е ок тя би трябвало да не включва особено сега зимата, когато и климатика не се използва. Но пък от друга страна колата може да си работи на 96 - 97 - 98 и перката няма да включи, ама до колко тия градуси са нормални за този дизелов мотор. Питам всичко това, защото при мен работната температура в рамките на 95 градуса +/- 2, термостатите са нови/оригинални/, антифриза е на -40, водната помпа е ок /вижда се как щрялка водата/, това до колко е нормално. Колко е работната температура конкретно на моя мотор? Че си мисля, като се стопли времето - лятото, температурата на охлаждащата течност ще е като на бензинов мотор долу горе
около 100 градуса или повече
Интересно ми е и още нещо, дали някой е забелязал на около 85 - 88 градуса, когато се предполага, че термостата трябва да отвори, температурата на охладителната течност пада с няколко градуса ....?

Интересно ми е и още нещо, дали някой е забелязал на около 85 - 88 градуса, когато се предполага, че термостата трябва да отвори, температурата на охладителната течност пада с няколко градуса ....?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Въпрос за ел. перка 320 д - 136 к.с.
А в крайна сметка неразбрахме, при теб на колко градуса се включва? Щото доста е писано!
Засичи я тази пуста перка от скрито меню 7.0, кога ти вклюва и кога изключва и вземи и сподели! Ей такива, елементарни неща на първо време.
Засичи я тази пуста перка от скрито меню 7.0, кога ти вклюва и кога изключва и вземи и сподели! Ей такива, елементарни неща на първо време.

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
На първо време до 98 не се включва
ама моята кола не мисля, че е критерий, с тази работна температура/може и да греша/ ........ 

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Засечено на моята и на още няколко като моята, точно на 101 градуса тръгва.
ПП и на личните, които ми прати ти писах спри да се филмираш
ПП и на личните, които ми прати ти писах спри да се филмираш

4 мнения
• Страница 1 от 1