Едно питане...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Едно питане...

Мнение от Nasko_ » 11 Дек 2011, 23:22

Здравейте, колеги.
Преди малко, като се прибирах, както си карам, поглеждам в таблото и виждам, че дисплея върху който са изписани километрите едва свети. Поглеждам настрани, по същия начин светят и радиото и климатроника. :shock:
Пробвам да усиля светлината от копчето, на часовниците (километраж, оборотомер) светлината се усилва и намалява, но на дисплеите не. След малко светлината на дисплея започна да се усилва и намалява, но без аз да пипам нищо. Ту се усили докрай, ту намалее до максимум. Някой има ли идея от какво може да се получи? :dunno:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Re: Едно питане...

Мнение от rve » 12 Дек 2011, 0:31

Тази функция се управлява от лайт модула, на него има едно "око", което в зависимост от осветеността в купето променя яркостта на дисплея. Не знаех, че и на радиото и климатроника влияе също. Виж да не се е зацапало нещо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 12 Дек 2011, 0:56

Ахх, винаги съм се чудил, за какво аджеба е това "диодче" там :oops: ...ами ще го погледна.
И да...дисплея се засилва и намалява сам заедно с радиото и климатроника, наблюдавах го 15мин. :)

:OT: Има още едно такова "диодче" на радиото, то за какво е? ...като изгася колата мига червено :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 2003

Мнение от pekicha » 12 Дек 2011, 1:46

По принцип като си пуснеш фаровете се намаля.

Иначе една сутрин и аз имах същия проблем - както си карам и изведнъж забелязвам, че от време на време се засилва и маналява само. Паркирах си колата до работа и вечерта като се качих и тръгнах, проблема го нямаше. Според мен е свързано с лайт модула и това как е свързан. На брат ми на колата винаги премигва когато се регулира силата на светлина от врътката.

Предполагам, че не дава добър контакт и сега като е по-студено има повече вибрации след като запали и е била студена. Така се получи при мен. Но това са само догадки. Нека колегите се изкажат, че и на мен ми е интересно от какво може да е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 12 Дек 2011, 21:40

Днес през цялото време, докато бях в колата си играх с това нещо. Затискам с пръст "окото" светлината намалява, махам пръста, усилва се. Интересното е, че и от врътката също се усилваше и намаляваше без никакъв проблем. С две думи, днес нито веднъж не забелязах да се усилва и намалява само. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 14 Дек 2011, 17:48

А на мене врътката ми регулира само таблото и радиото,климатроника-не и винаги свети на макс.При вас как е.
Аз другите ги държа понамалени поради куцо направеното осветление на колите ни което пробива през черното на таблото,много евтино направено,а не да светят само стрелките и чертичките както според мене е по-добре...
$ anotha day anotha dollar $

Назад към E46