Трудно отваряне на предния капак
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Трудно отваряне на предния капак
Здравейте колеги. Проблемът ми е следния: от няколко седмици насам предния ми капак се отваря от второто или третото дърпане на лостчето (отвътре), понякога излиза палчето отпред (това на капака), но трябва още ведъж да дръпна отвътре за да може да се отвори капака. А от онзи ден почти не може да се отвори. Дърпам примерно 10 пъти и дори не се освобождава палчето отпред на капака и след 1ч. примерно пробвам пак и на петото дърпане отвътре се освобождава палчето на капака и след още едно дърпане отвътре вече мога да отворя капака. Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Трудно отваряне на предния капак
трябва де се регулират двете ключалки на капака.явно няма синхрон между тях.сложи и малко грес на дупките на ключалките и донякъде ще улесни отварянето.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Колега, следващия път като отвориш капака намажи обилно с грес заключващия механизъм - двете дупки над бъбреците. Имах такъв проблем на старата кола (Е36), оправи се след като го смазах преди две години и още си работи чудесно.
Щом често вдигаш капака не е лошо да огледаш жилото от ръчката до механизма за заключване. Сигурно доста си го опъвал напоследък, щом не ти работи добре, може някоя от снадките му да е тръгнала вече. Вероятно е добре профилактично да го смениш - общо три части са.
На сегашната ми кола (Е46) съм сменял жилото след като се скъса. Казват, че най-често се късало при дръжката в купето (тогава лесно се отваря капака и се сменя), но при мен не се случи така. Скъса се в участъка под капака, а за съжаление отварянето и смяната в такъв случай се оказа сложно. В Дару имат услуга "аварийно отваряне", от която се наложи да се възползвам и заедно с новото жило и монтажа му процедурата излезе към 300 лева. Другите методи са свързани с рязане, чупене, пробиване и т.н., но не ми се стори редно да го причинявам на колата.
Щом често вдигаш капака не е лошо да огледаш жилото от ръчката до механизма за заключване. Сигурно доста си го опъвал напоследък, щом не ти работи добре, може някоя от снадките му да е тръгнала вече. Вероятно е добре профилактично да го смениш - общо три части са.
На сегашната ми кола (Е46) съм сменял жилото след като се скъса. Казват, че най-често се късало при дръжката в купето (тогава лесно се отваря капака и се сменя), но при мен не се случи така. Скъса се в участъка под капака, а за съжаление отварянето и смяната в такъв случай се оказа сложно. В Дару имат услуга "аварийно отваряне", от която се наложи да се възползвам и заедно с новото жило и монтажа му процедурата излезе към 300 лева. Другите методи са свързани с рязане, чупене, пробиване и т.н., но не ми се стори редно да го причинявам на колата.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Греста не събира ли прах, може би е по-добре WD.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
С грес ще остане по-дълго време смазката, докато с ВД40 по-бързо ще загуби смазочните действия. Не е нужно да ги клепаш много. Достатъчно е лекичко да ги намажеш.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
На мен лятото ми направи впечатление, че едната пружина е залепнала и стои постоянно свита на единия от механизмите които влизат в тези тупки зад бъбреците и я оправих но сега гледам че пак е залепнала. Утре ще смажа всичко с грас че аз до сега все със сонакс за ключалки им слагах но явно трябва по-сериозна смазка.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Добре е да се смазва със ЛИТОЛ-24, или по-точно със високотемпературна грес, коятосе ползва за главините.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
И внимавай с дърпането да не скъсаш жилото... може и тва да е проблема.... аз съм го сменял и не искам да ти обяснявам каква игра е

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
[quote="xerial"]И внимавай с дърпането да не скъсаш жилото... може и тва да е проблема.... аз съм го сменял и не искам да ти обяснявам каква игра е
[/quote
Оооо и на мен ми мина презума че мога да го скъсам като дърпам като абдал и затова пуснах темта... пази Божа да не става!

Оооо и на мен ми мина презума че мога да го скъсам като дърпам като абдал и затова пуснах темта... пази Божа да не става!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
vortep написа:xerial написа:И внимавай с дърпането да не скъсаш жилото... може и тва да е проблема.... аз съм го сменял и не искам да ти обяснявам каква игра е![]()
[/quote
При мен така почна - няколко дръпвания за да се отвори - така няколко пъти и накрая оппп жилото фира.... но може при теб да е от пружината или механизма при капака...
10 мнения
• Страница 1 от 1