Недостатъчно загряване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 320d
Мечтае да кара: 760i

Недостатъчно загряване

Мнение от plamen_ » 05 Дек 2011, 16:02

Здравейте колеги. Отскоро карам баварка и съм нов в форума.Проблема ми е със загряването на колата - 320д 136 коня. Преди месец извънградско колата ми падаше в началото на синиото, та и смених термостата като на стария видях че беше счупена една пластмаса, но и с новия не е много по- розово положението. Сега извънградско отива малко след синиото, а градско стига до първата бяла чертичка и започва да връща рязко до края на синиото. Предполагам вече не е от термостата, но не знам от какво може да е. Ще се радвам да ми помогнете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Недостатъчно загряване

Мнение от slitter » 05 Дек 2011, 17:14

Kолега, има адски много изписано по този въпрос, поразрови се малко с търсачката с ключова дума "термостат". В твоя случай термостатите са два на брой. Сега просто е необходимо да смениш и другия термостат и нещата ще си застанат на мястото! като цяло е хубаво да купуваш оригинални елементи от такъв тип, за да не се налага после да сменяваш сменявани детаили. Дано да си купил нещо читаво. Реално термостатите са голям и малък. Не мога да преценя от описанието ти кой точно си сменил. Но който и да е - сега просто смени другия!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Дек 2011, 17:29

slitter написа:Kолега, има адски много изписано по този въпрос, поразрови се малко с търсачката с ключова дума "термостат". В твоя случай термостатите са два на брой. Сега просто е необходимо да смениш и другия термостат и нещата ще си застанат на мястото! като цяло е хубаво да купуваш оригинални елементи от такъв тип, за да не се налага после да сменяваш сменявани детаили. Дано да си купил нещо читаво. Реално термостатите са голям и малък. Не мога да преценя от описанието ти кой точно си сменил. Но който и да е - сега просто смени другия!

Тоя бутон горе в дясно,и четенето в последно време се изместиха :mhihi:
Колегата slitter говори за :

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=35

5 и 8 и погледни другите поне 5-6 теми,където може да получиш идеи от какво и как :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 05 Дек 2011, 17:48

Супер, ама няма кой да чете. :yes:

Назад към E46