Въпрос за Harman Kardon
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Въпрос за Harman Kardon
Колата ми е Е46 седан преди фейса и искам да си сложа Harman Kardon.Купил съм си всичко необходимо без инсталацията.Колата донор беше с малката навигация, а аз съм с Buisness CD.
Въпросите ми са:
1.От къде мога да си намеря подходяща за мен инсталация?
2.Колко пари е нормално да ми искат (да съм ориентиран)?
3.Може ли да е от кола с десен волан?
4.От къде да разбера от къде трябва да минава въпросната инсталация и как става връзката със CD-то?
5.Има ли значение дали колата донор ще е с отделни бутони до скороснтия лост или ще е с цяла кутия с една букса (бутона с говорителчето)?
Въпросите ми са:
1.От къде мога да си намеря подходяща за мен инсталация?
2.Колко пари е нормално да ми искат (да съм ориентиран)?
3.Може ли да е от кола с десен волан?
4.От къде да разбера от къде трябва да минава въпросната инсталация и как става връзката със CD-то?
5.Има ли значение дали колата донор ще е с отделни бутони до скороснтия лост или ще е с цяла кутия с една букса (бутона с говорителчето)?
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: Въпрос за Harman Kardon
колега, аз съм правил точно това- от кола с ХК съм взел усилвател, колоните, и плитката с кабелите, които захранват двата баса под кората. друго не ти трябва. е при мен трябваше и цялата конзола отпред с копчето дето пуска пространствения ефект.
значи колоните ти е ясно как се монтират- на мястото на старите. за басовете трябва да пробиеш ламарината над тях. тя е перфорирана- така че ти трябва само леко да я натиснеш с отверка или нещо друго остро. за басовете си купи от дару пластмасовите нитове, в които се завиват рапидките дето ги държи към кората. плитката на кабелите за басовете си я прекарваш както си прецениш ти. закачаш ги към буксата на усилвателя. трябва да провериш само кои пинове ти трябват да одбавиш. към басовете мисля, че се пускаше отделно захранване през бушон. има едни специални кабелни обувки. купуваш си такава обувка пак от дару. некви стотинки е. монтираш си я отпред в бушониерата и теглиш кабела под прага. няма нищо сложно! не ти трябва цялата инсталация както някои се опитват да го изкарат.
значи колоните ти е ясно как се монтират- на мястото на старите. за басовете трябва да пробиеш ламарината над тях. тя е перфорирана- така че ти трябва само леко да я натиснеш с отверка или нещо друго остро. за басовете си купи от дару пластмасовите нитове, в които се завиват рапидките дето ги държи към кората. плитката на кабелите за басовете си я прекарваш както си прецениш ти. закачаш ги към буксата на усилвателя. трябва да провериш само кои пинове ти трябват да одбавиш. към басовете мисля, че се пускаше отделно захранване през бушон. има едни специални кабелни обувки. купуваш си такава обувка пак от дару. некви стотинки е. монтираш си я отпред в бушониерата и теглиш кабела под прага. няма нищо сложно! не ти трябва цялата инсталация както някои се опитват да го изкарат.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Много хубаво ще бъде да направиш снимки при
инсталирането на системата.Аз също имам някви
такива планове за "тюнинг" на музиката,та ще
бъде полезно за доста хора,ако го направиш
инсталирането на системата.Аз също имам някви
такива планове за "тюнинг" на музиката,та ще
бъде полезно за доста хора,ако го направиш

от свинята лебед не става...
- alexsch
- ентусиаст
-
....няма как да ги направя. вече съм монтирал всичко....въсщонст остана ми само да тегля една жълта жица от таблото до усилвателя, която служи за автоматичното усилвале на звука при засилване на скоростта
my mods:
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
тази цялата галимация какви пари ти излезе ако не е тайна?
- armagata
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 535D M-packet
alexsch написа:за басовете трябва да пробиеш ламарината над тях. тя е перфорирана- така че ти трябва само леко да я натиснеш с отверка или нещо друго остро.
Колега къде стоят тези басове ?
Never say no !!!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
armagata написа:alexsch написа:за басовете трябва да пробиеш ламарината над тях. тя е перфорирана- така че ти трябва само леко да я натиснеш с отверка или нещо друго остро.
Колега къде стоят тези басове ?
в багажника се намират и наистина трябва да се пробие ламарината под кората за да се монтират както е оригинално
- Stefan_666
-
-
Само за видите ли се пробива или дупката е колкото целия говорител?
- alexsch
- ентусиаст
-
за рапидките има едни квадратни отвори- в тях се набиват едни специални пластмасови щипки и се навиват винтовете в тях. отворите се пробиват в самата ламарина над говорителя. ламарината е прерязана на това място. трябва само да се почука отдолу през багажника с нещо остро и си пада без проблеми. не си представяйте че става дума за рязане с големия флекс!
my mods:
- Stefan_666
-
-
Аз инсталация намерих само на едно място и ми поискаха 300 лв. 

- alexsch
- ентусиаст
-
....ама хора, пак ви казвам- не ви трябва цялата инсталация. трабва ви единствено кабелите които отиват от басовете до усилвателя! всичко друго си го имате (стига да сте имали някакъв усилвател до момента на ъпгрейда!). тия кабели може да си ги направите и с най-обикновено жици и кабелни обувки за стотинки....стига моля ви! и аз така като търсех частите за моя ХК ми обявяваха некви бесни цифри.....
my mods:
- Stefan_666
-
-
Проблема е, че аз нямам усилвател никакъв 

12 мнения
• Страница 1 от 1