Бучене в малките скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Бучене в малките скорости
Имам бмв 320 д(136к) от 1 седмица и в малките скорости се чува едно бучене, като след 100 км изчезва. Ходих на сервиз и ми казаха, че лагерите и диференциала са перфектни и че няма никакъв шум от тях... Ще сменя маслото на диференциала и ще му сложа добавка... Ако може ми кажете какво да избера, защото ми казаха, че трябва да са определени. Другия вариант е, бученето да идва от гумите, защото още карам с на 1 месец нови летни '17... До 1 семица ще сложа зимни и се надявам всичко да се оправи... ако има някой компетентно мнение,да пише... Благодаря предварително !
Re: Бучене в малките скорости
Намери си широко пътно платно и с големи натоварвания/завивания наляво и надясно се опитай да чуеш дали в някоя от двете посоки бученето намалява.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Пробвай това което казва колегата и ако виенето не намаля осезаемо при завиване наляво - надясно, значи не е от лагерите. Не бързай със смяната на маслото на диференциала, а първо смени гумите, защото при мен като купих колата имаше адско виене което се чуваше най-много на 40-60 км/ч..голямо чудене и проверяване беше и като сложих зимните гуми всичко заспа. Не съм вярвал, че от гумите може да се получава толкова силно виене.

GDobrev написа:Пробвай това което казва колегата и ако виенето не намаля осезаемо при завиване наляво - надясно, значи не е от лагерите. Не бързай със смяната на маслото на диференциала, а първо смени гумите, защото при мен като купих колата имаше адско виене което се чуваше най-много на 40-60 км/ч..голямо чудене и проверяване беше и като сложих зимните гуми всичко заспа. Не съм вярвал, че от гумите може да се получава толкова силно виене.
Ама то по-скоро почва да вие от зимни гуми, щото шляпат по асвалта с мекия си каучук. Принципната логика е такава! Летните по-малко трябва да вият, даже въобще! Ама все пак зависи!
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
И аз така мислех и затова невярвах да е от гумите и проверих всичко де що има за проверяване. Поне при мен беше от гумите с които купих колата..факт е, че бученето изчезна напълно като сложих зимните 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
GDobrev написа:И аз така мислех и затова невярвах да е от гумите и проверих всичко де що има за проверяване. Поне при мен беше от гумите с които купих колата..факт е, че бученето изчезна напълно като сложих зимните
Еми може само да се радваш, че проблема ти е бил в гумите....

morango, пробвай с гумите и ти. Но от летни гуми ме съмнява да имаш проблем, но знае ли се....
6 мнения
• Страница 1 от 1