Преден ляв AIRBAG(врата) и червена лампичка на таблото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Преден ляв AIRBAG(врата) и червена лампичка на таблото
Колеги светна ми лампата за бега след разглобяване на предна лява врата и по-точно имаше бояджииска работа по вратата част от която включваше изчукване в областта точно на бега.От сервиза ми казаха че са разкачили букаста към него и май са го демонтирали целия бег от вратата,и като са го сглобили са установили че лампата за бега неще да изгасне.Възможно ли е само от едно откачане на буксата на този бег да запише нещо в централата или са ми прецакали нещо.Също ми казаха че са се опитали да изгасят лампата с КТС на Бош но изобщо не е разчело SRS модул,и ме пратиха в БМВ сервиз да ми угасят лампата.
Съмнява ме още нещо и дано не се окаже датчика в пасажерската седалка....в деня като си взех колата от сервиза сутринта до обяд беше топло после следобяда заваля дъжд и забелязах как всички стъкла се изпотиха отвътре,което ще рече че са ми бърсали седалките с нещо мокро може би за да махнат прахта след боядисването и да не би нещо да са го повредили този датчик... или и аз не знам.
Като цяло имам един принцип където си барал последно там трябва да се търси проблема затова ще ви помоля който е запознат да сподели дали може да се набие грешка само от разкачане на буксата на този бег?
Съмнява ме още нещо и дано не се окаже датчика в пасажерската седалка....в деня като си взех колата от сервиза сутринта до обяд беше топло после следобяда заваля дъжд и забелязах как всички стъкла се изпотиха отвътре,което ще рече че са ми бърсали седалките с нещо мокро може би за да махнат прахта след боядисването и да не би нещо да са го повредили този датчик... или и аз не знам.
Като цяло имам един принцип където си барал последно там трябва да се търси проблема затова ще ви помоля който е запознат да сподели дали може да се набие грешка само от разкачане на буксата на този бег?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Преден ляв AIRBAG(врата) и червена лампичка на таблото
според мене са забравили буксата и са врътнали ключа после са се сетили и са я закачили ама 1 път записана грешката е останала. трябва просто да отидеш някъде да ти я изчистят.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Забърсвали са ти прахта, а? Тея хора (майстори) незнаят ли за защитни торби, найлони им се викат?
Изчисти си само грешката.

Изчисти си само грешката.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
zBoost написа:според мене са забравили буксата и са врътнали ключа после са се сетили и са я закачили ама 1 път записана грешката е останала. трябва просто да отидеш някъде да ти я изчистят.

А ако не се изчисти...провери дали въпросният бег си е на мястото

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
vavilon написа:А ако не се изчисти...провери дали въпросният бег си е на мястото
Е,това би било доста грубо от тяхна страна

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Много се съмнявам да ти откраднат еърбега....не че е невъзможно.
Първо търси причината в еърбега на вратата, тъй като там е имало интервенция.
Първо търси причината в еърбега на вратата, тъй като там е имало интервенция.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Според мен с махането на бега, хората саз си пуснали музика в колата или нещо от тоя сорт и са ти направи ли тази мечешка услуга като са врътнали клуча и са извади ли бега преди това. а може и да са забрави ли да го свържат и да ти е направило грешка като си я взел. Проверка и диагностика му е майката но се съмнявам да е страшно 

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:zBoost написа:според мене са забравили буксата и са врътнали ключа после са се сетили и са я закачили ама 1 път записана грешката е останала. трябва просто да отидеш някъде да ти я изчистят.
![]()
А ако не се изчисти...провери дали въпросният бег си е на мястото
Е то остава и да са ми измъкнали бега направо ще викна медиите,този сервиз е един от най-реномираните в Стара Загора до по-миналата година беше на мерцедес сервиза сега са представителство на мицубиши и са едни от най-добрите в града още от едно време,когато си правих каското дори разпитвах кои застрахователи работят с тях за да си сключа застраховката там.
Лошото е ,че не познавам никой тук с дис и кабел за да ми я закачи колата а в м кар не ми се ходи да им давам грешни пари.Само не можах да разбера сега работят ли ми възглавниците при това положение с лампата....
Благодаря ви за бързите отговори колеги!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Aко до следващата седмица не си намерил човек със софт да ти изтрие грешката - аз ще се прибирам към Хасково и ще се "пусна" по магистралата до колелото на Стара Загора - можем да се видим там и да я изтрия - напълно безплатно разбира се
П.с. Без значение колко добър е сервиза - в България има понятие наречено "човешки фактор" ... не казвам, че ти го няма бега, но ... такива неща съм виждал...не чувал, а ВИЖДАЛ...че просто ме е шубе да си оставя колата в сервиз и да не съм там през цялото време вече

П.с. Без значение колко добър е сервиза - в България има понятие наречено "човешки фактор" ... не казвам, че ти го няма бега, но ... такива неща съм виждал...не чувал, а ВИЖДАЛ...че просто ме е шубе да си оставя колата в сервиз и да не съм там през цялото време вече

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Dimitroff написа:Aко до следващата седмица не си намерил човек със софт да ти изтрие грешката - аз ще се прибирам към Хасково и ще се "пусна" по магистралата до колелото на Стара Загора - можем да се видим там и да я изтрия - напълно безплатно разбира се![]()

На мен ми блъснаха колата докато бях вътре и приемчик от сервиза я караше...

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:Aко до следващата седмица не си намерил човек със софт да ти изтрие грешката - аз ще се прибирам към Хасково и ще се "пусна" по магистралата до колелото на Стара Загора - можем да се видим там и да я изтрия - напълно безплатно разбира се![]()
Така е прав си за сервизите и аз мисля по същия начин но тук се наложи колата да стои при тях 4 дни и нямаше как да стоя там през цялото време.
А за диагностиката ти благодаря но ми се струва неудобно да те разкарвам да идваш до кръговото,предполагам за Хасково се отбиваш на Поповица.
А и аз от доста време се зачитам в темата ''софтуер'' и мисля направо да си закупя кабел и малко по малко да навлезна в нещата с ваша помощ където срещна трудност.Диагностиката ми е слабост от доста години имам няколко кабела и софт за почти всички газови инжекциони но с автомобилна диагностика не съм се занимавал,и мисля че вече е време,а и сега имам конкретна причина да започна от някъде.
11 мнения
• Страница 1 от 1