странен проблем със сажди

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

странен проблем със сажди

Мнение от donpatrona » 26 Сеп 2011, 23:17

Здравейте,
Моето возило е E46 320d 2000г. От известно време насам, пластмасовия капак, който покрива въздушния филтър е меко казано опушен със сажди, а също в последно време и предните джанти. Първоначално мислех, че е от феродото на накладките и че се набирам много на спирачките, но са си сажди. В момента са си направо черни. Явно има цепнат мъркуч или тръба някъде, но не знам къде да гледам. Ако някой има идея да помогне. Пробвах при майстор, но и той ме нарита за спирачките - каза "карай по-кротко, това е от феродото..."

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

Re: странен проблем със сажди

Мнение от e36Bulgaria » 28 Сеп 2011, 0:32

или е от меката връзка ако имаш такава или гарнитурите на изпускателните кулектори са изгорели и ти пуши от там

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Сеп 2011, 9:13

На тоя майстор трябва да му "нариташ" канчето задето ти говори глупости. Няма как там да отиде феродо от накладките. Аз гласувам за проблем с меката връзка.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Сеп 2011, 9:33

Zagy написа:На тоя майстор трябва да му "нариташ" канчето задето ти говори глупости. Няма как там да отиде феродо от накладките. Аз гласувам за проблем с меката връзка.

Подкрепям Zagy,как точно ще стигне феродо ,през подкалниците ли :mhihi: и през корите под мотора :mhihi: ,единственото от сажди както каза Zagy е меката връзка или някъде по генерацията след като не е масло а сажди :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 28 Сеп 2011, 17:50

Имах подобен случай със скъсана мека връзка на тръбата която води изгорелите газове към ЕГР. Провери и нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 29 Сеп 2011, 18:01

BaHka написа:Имах подобен случай със скъсана мека връзка на тръбата която води изгорелите газове към ЕГР. Провери и нея.

Може да си прав, на мен и без това не ми бачка ЕГР-а. Електрониката на "умната" дюза е прецакана.

Благодаря на всички, които се "отзоваха". Започвам да преглеждам на ред всички меки връзки ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Сеп 2011, 20:26

donpatrona написа:
BaHka написа:Имах подобен случай със скъсана мека връзка на тръбата която води изгорелите газове към ЕГР. Провери и нея.

Може да си прав, на мен и без това не ми бачка ЕГР-а. Електрониката на "умната" дюза е прецакана.

Благодаря на всички, които се "отзоваха". Започвам да преглеждам на ред всички меки връзки ...

Имаш 1 :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46