Има ли разлика?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Има ли разлика?

Мнение от slitter » 21 Сеп 2011, 12:01

Не бе, някои са с по-твърдо феродо, други са с по-меко! Примерно ТЕКСТАР са с по-меко феродо, също споделям,и спира "по-мазно" някакси. като казвам по-мазно означава по-готино, по-меко, повече, демек с по-малко натискане на педала - по-лесно спиране. Затова и аз съм привърженик на меката накладка. Верно е, че по-бързо се износва, хвърля повече феродо върху джантата, което малко дразни, но пък запазва диска. А твърдите са характерни за ментетата в по-голямата си част. От там съдя, че това е по-лошото качество на накладката. Дори, ако я насилиш в началото при слагането има голяма вероятност да почне да свири, което е много дразнещо. И тъпото е, че ще свири докато трае нейния живот. И затова било то хубава или лоша в началото не насилвай много спирачките.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Сеп 2011, 12:08

Zagy написа:
mitaka7 написа:Не знам какви са тези твърди и меки накладки, освен ако не са някакви рейсингови. Според мен става въпрос за качеството на накладката.

Митак - Текстара е сравнително мека накладка или аз така поне знам.

или пък има такива, които са доста твърди
за NK съм чувал, че едни накладки могат да изкарат 2 смени на дискове :mhihi:

и двамата говорите за едно и също - стоковите хубави накладки са по-меки от стоковите гадни
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 21 Сеп 2011, 18:01

Аз вече съм минал 1200км :dunno: би трябвало да са улегнали вече :)
дисковете са брембо макс, накладките феродо.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Сеп 2011, 21:07

Zagy написа:Текстара е сравнително мека накладка или аз така поне знам.

И аз така съм чувал :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 22 Сеп 2011, 0:03

Nasko_ написа:Аз вече съм минал 1200км :dunno: би трябвало да са улегнали вече :)

Aбе вие да не сте сложили единичен диск от е 36??? Щото за е36 има два варианта единичен и вентилиран - номер 1 единичен, номер 2 вентилиран, както е на схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... rake_disc/ За е46 го дават само вентилиран и да не би буталото да е в самия си край и затова да не иска да спира добре??? Не е нормално да не легне за 1200 км. Тука явно говорим за проблем, а не както си мислехме всички, че не са легнали накладките. Или накладките са нещо скапани и не спират, или неква обърквация е станала с дисковете. Я по-добре вземи отношение, че все пак говорим за спирачки, а колата както и да я гледаш си е с двигател 2,5! Не е ташак работа явно! Разкачи гумата и провери дали не е единичен диска, както ти казах и след това, ако се окаже вентилиран, вземи си купи едни нови накладки ТЕКСТАР! И не на последно място вземи някой да ти помага и пообезвъздушете, да не би да е поела въздух ако са бърникали. Бърникали ли са маркучи нещо???

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Сеп 2011, 0:17

поне си смени спирачната течност и/или обезвъздуши системата и после пиши как е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 26 Сеп 2011, 23:32

slitter написа:
Nasko_ написа:Аз вече съм минал 1200км :dunno: би трябвало да са улегнали вече :)

Aбе вие да не сте сложили единичен диск от е 36??? Щото за е36 има два варианта единичен и вентилиран - номер 1 единичен, номер 2 вентилиран, както е на схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... rake_disc/ За е46 го дават само вентилиран и да не би буталото да е в самия си край и затова да не иска да спира добре??? Не е нормално да не легне за 1200 км. Тука явно говорим за проблем, а не както си мислехме всички, че не са легнали накладките. Или накладките са нещо скапани и не спират, или неква обърквация е станала с дисковете. Я по-добре вземи отношение, че все пак говорим за спирачки, а колата както и да я гледаш си е с двигател 2,5! Не е ташак работа явно! Разкачи гумата и провери дали не е единичен диска, както ти казах и след това, ако се окаже вентилиран, вземи си купи едни нови накладки ТЕКСТАР! И не на последно място вземи някой да ти помага и пообезвъздушете, да не би да е поела въздух ако са бърникали. Бърникали ли са маркучи нещо???

Да, колега...точно това се е получило. Явно моят "приятел" е решил да изкара някой лев като ми купи такива дискове, а аз му давам пари за Брембо.
Сега поех нещата в свои ръце и колата вече е с Брембо дискове, сега всичко е наред :)
Благодаря!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Сеп 2011, 2:54

българска работа...

Предишна

Назад към E46