M43 трака - предположения, колко ще струва ремонта?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is

M43 трака - предположения, колко ще струва ремонта?!

Мнение от Шева » 02 Сеп 2011, 9:31

Здравейте,

Моята 18-ка се разтрака и лошото е, че го прави на празен ход и също така в движение. Според мен това се дължи на биелен лагер, но това в последствие ще го видя...
Искам да ви попитам, колко горе долу ще ми струва ремонта, за да бъда подготвен и да мисля варианти!
Благодаря предварително за помощта!

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: M43 трака - предположения, колко ще струва ремонта?!

Мнение от mitaka7 » 02 Сеп 2011, 11:23

Може да трака от много неща. Трябва майстор да ти отвори мотора и да види какво е положението. Всеки работи с различни части, така че цена реална не очаквай да получиш тук в нета, без да се знае каква е повредата.
Писал си, че караш 318 is, същевременно казваш, че мотора е м43. :mhihi:

П.С. В скоро време чакам да има тема...колата проговори като човек, дайте идея какво да правя...?!?! :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is

Мнение от Шева » 02 Сеп 2011, 15:35

mitaka7 написа:Може да трака от много неща. Трябва майстор да ти отвори мотора и да види какво е положението. Всеки работи с различни части, така че цена реална не очаквай да получиш тук в нета, без да се знае каква е повредата.
Писал си, че караш 318 is, същевременно казваш, че мотора е м43. :mhihi:

П.С. В скоро време чакам да има тема...колата проговори като човек, дайте идея какво да правя...?!?! :mhihi:

Здравей, колега!
Разбирам, че темата е донякъде неточна и многоаспектна, но я пуснах, за да добия представа, колко горе долу трябва средностатистически майстор да вземе за този проблем, през който от толкова много регистрирани потребители все някой е преминал. Тъй като колата е на 200км от София и искам да съпоставя цени на хора, които са правили този проблем и тези цени, които ще бъдат обявени :)
ПС Да, карам 318ис и мисля, че това не пречи да притежавам и друга кола :) Все пак в заглавието съм споменал, че проблема касае М43.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i compact
Мечтае да кара: BMW F-03
Детайли за колата: всичко възможно

Мнение от bavreca_94 » 25 Сеп 2011, 0:18

здравей колега аз поне разбирам каква ти е болката щото на мене ми се беше случило на 16-ската и се късам от яд като се сетя колко пари да дадох за ремонт като ми се беше разтракала и в последствие разбрах от какво беше но минало свършено. Значи не се изисква доста опит просто трябва да си по наблюдателен и да помниш кое как е било почни от най простото свали капака на главата и виж елементите в какво състояние са може би имаш нещо счупено по валовете или по петите просто хвърли едно око, дали проблема е причинен от главата а след това търси другаде ясно е че светен майстор няма да намериш който да ти помогне поне по добре нещо от колкото нищо аз направих такава грешка и от там на сетне никога на майстор не ходя и няма да ида за каквото и да било. Ако излезне нещо интересно на което да си се запънал пиши ... късмет!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 25 Сеп 2011, 4:34

Една пълна ревизия на м43 излиза около 2000 лева като в цената влизат и труд и части като колянов вал,биели,бутала,сегменти,клапани и много много други неща ако имаш нещо за питане давай на лично направо :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Сеп 2011, 11:47

fozio написа:Една пълна ревизия на м43 излиза около 2000 лева като в цената влизат и труд и части като колянов вал,биели,бутала,сегменти,клапани и много много други неща ако имаш нещо за питане давай на лично направо :)

E то за 2000 лв. ще си купи още 2 мотора М43.
И едва ли ще се наложи смяна на колянов вал - тракането най-вероятно е от повдигачи, но така само можем да гадаем.

Към автора : отиди поне до майстор да я погледне колата, за да каже какъв е проблема според него. Така можем да гадаем - тракането може да е от много неща
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 25 Сеп 2011, 13:26

Шева написа:Здравейте,

Моята 18-ка се разтрака и лошото е, че го прави на празен ход и също така в движение. Според мен това се дължи на биелен лагер, но това в последствие ще го видя...
Искам да ви попитам, колко горе долу ще ми струва ремонта, за да бъда подготвен и да мисля варианти!
Благодаря предварително за помощта!

Поздрави!

Здравей колега и аз като колегата bavreca_94 ти знам болката :mhihi: защото преди няколко месеца и аз имах същия проблем като твоя.чукаше ми коляновия вал,няма да е лошо да кажеш коя година ти е колата и др. Значи ако отидеш на майстор доста пари ще ти вземат :confused: ако си готов сам да си го ремонтираш мога да ти дам някой важни съвети,но първо както те съветват колегите погледни си главата въпреки че се съмнявам че е от нея :yes: пиши какво става :bchug:
Последна промяна besnia_ на 25 Сеп 2011, 13:29, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Сеп 2011, 13:28

Ще е хубаво да кажеш и с какво масло го караш мотора. Може да е прекалено тънко...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Сеп 2011, 18:09

Повдигачите се вадят елементарно без никакви инструменти на този мотор може да чука някой повдигач за целта се сваля капака на клапаните той е на няколко болчета и после изключваш от скорост и превърташ вала като въртиш коленовия вал на него отпред има гайка слагаш трешчотката и въртиш така, че гърбицата на разпределителния вал да сочи на горе и така се охлабва кобилицата на съответния повдигач натиска се пружината с една търба например и вади кобилицата и след това и повдигача.
Ако е здрав повдигача няма да можеш да го прибереш лесно ще трябва с менгеме да го изпускаш.
Така могат да се проверят или ако е изпуснал напълно като се свали капака и натискаш кобилиците повдигача ще хлопа на празно.
Но най-добре ако не разбираш отиди на някой майстор да я погледне ако искаш аз мога да ти препоръчам.
А иначе един мотор такъв здрав втора ръка е 500 лв макс и не си струва ремонт за 2000 лв определено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 25 Сеп 2011, 18:20

Колега сетих се кое може да е :mhihi: балансьора на коляновия вал :winky: миналия месец съм продал два такива ;) лесно може да го чуеш отдолу като легнеш в по голямата част на картера се намира не може да си сигурен на 100% че е той но е напълно възможно тук на снимката се вижда :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 25 Сеп 2011, 19:39

kriso85 написа:
fozio написа:Една пълна ревизия на м43 излиза около 2000 лева като в цената влизат и труд и части като колянов вал,биели,бутала,сегменти,клапани и много много други неща ако имаш нещо за питане давай на лично направо :)

E то за 2000 лв. ще си купи още 2 мотора М43.
И едва ли ще се наложи смяна на колянов вал - тракането най-вероятно е от повдигачи, но така само можем да гадаем.

Към автора : отиди поне до майстор да я погледне колата, за да каже какъв е проблема според него. Така можем да гадаем - тракането може да е от много неща

Колега на мойта бяха превъртяли 2 биелни лагера и коляновия вал и биелите не подлежаха на ремонт и целия ремонт с нови части ми струваше около 2000 лв (като имаше и други неща за смяна по-колата като и те влизат в цената)
Изображение

Назад към E46