Не иска да влезе моторния компютър и ABS/DSC
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Не иска да влезе моторния компютър и ABS/DSC
Колеги, помагайте!
Е46, 330Д, 2001 по някое време спира да влиза в моторния комп и АБС/ДСЦ. Всички други модули бацат коректно и се влиза в тях, без тези двата. От ровене днес почти целия ден стигам до следните заключения:
Някои модули като таблото например отчитат лоша комуникация по CAN и нормално, то такава липсва реално в упоменатите модули. На този етап вече е ясно на 100%, че по някаква причина е натоварена шината! В момента, в който я разтовариш като изключиш напълно моторния компютър, шината се разтоварва и започва да влиза в АБС/ДСЦ. Там също е записан комуникационен проблем. Като включиш моторния комп обратно, ньъц, пак спира да влиза. Обратния вариант не е прован, демек да изключа АБС/ДСЦ и да вида дали ще се разтовари, за да св свърже с моторния комп. Може би ще го пробвам утре, ама си яко разглобяване, много е малко мястото да бръкне човек, че да стигне до буксата. Опитвах се да разтоварвам модул по модул през конзолата над бушоните за комуникационните кабели като ги изключвам един по един, за да стигна до тоя, който товари. Безуспешно! Явно не е там! Давайте некви идеи къде да гледам и какво може да товари така??? Трябва да го пипна откъде е!!! Надявам се само да не е компа, в него! А и човека и той се надява...

Е46, 330Д, 2001 по някое време спира да влиза в моторния комп и АБС/ДСЦ. Всички други модули бацат коректно и се влиза в тях, без тези двата. От ровене днес почти целия ден стигам до следните заключения:
Някои модули като таблото например отчитат лоша комуникация по CAN и нормално, то такава липсва реално в упоменатите модули. На този етап вече е ясно на 100%, че по някаква причина е натоварена шината! В момента, в който я разтовариш като изключиш напълно моторния компютър, шината се разтоварва и започва да влиза в АБС/ДСЦ. Там също е записан комуникационен проблем. Като включиш моторния комп обратно, ньъц, пак спира да влиза. Обратния вариант не е прован, демек да изключа АБС/ДСЦ и да вида дали ще се разтовари, за да св свърже с моторния комп. Може би ще го пробвам утре, ама си яко разглобяване, много е малко мястото да бръкне човек, че да стигне до буксата. Опитвах се да разтоварвам модул по модул през конзолата над бушоните за комуникационните кабели като ги изключвам един по един, за да стигна до тоя, който товари. Безуспешно! Явно не е там! Давайте некви идеи къде да гледам и какво може да товари така??? Трябва да го пипна откъде е!!! Надявам се само да не е компа, в него! А и човека и той се надява...

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Re: Не иска да влезе моторния компютър и ABS/DSC
Предледай масата на компютъра на двигателя, виж и масата на самия двигател. На една Е39-ка беше точно със същите симптоми и се беше развила гайката за масата където е вързан компа на ДВГ-то.
OK, утре ще я прегледам, но май я опипах днес ровейки и май ми се стори добре, но все пак ще я проверя обстойно! Благодаря! Ако някой се сети още нещо, да свирка!
Не е нито масата, нито комуникационните кабели! Днес всичко успях да проверя и да измеря. Комуникацийте са чук, навсякъде би трябвало да стига сигнал - премерено от модул - до ОБДто долу. В момента няма причина да не иска да се върже! Или компютъра товари шината, или някой компонент е окъсил (датчик например) и влияе върху ЕКУто, та то от това да товари шината! Няма причина иначе да се разтоварва шината, в момента, в който откача ЕКУто и АБСа да почва да се връзва, а като включа да не искат и двата модула! Имерени са внимателно всички маси и всички захравнащи! Това е или някаква елементарна простотия, или компа е сдал багажа = 10:90 според мен! Някой, ако се сеща нещо......
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
На мен беше ми изчезнала комуникацията с компютъра на колата-все едно,че няма компютър.След махане на таблото и проверка на кабел по кабел,се оказа....печката.Изпищяло управлението и шашка компа на колата.Изключих буксите и светна всичко.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
На мен ми се случи такъв проблем при един Фолксваген пасат с проблемен АБС. В последствие човека си смени компютъра на АБС и нещата се оправиха. Със стария АБС , който ту работи , ту не работи и лампата на таблото светеше, не можеше да се влиза в ЕКУ-то и в АБС когато е проявен проблема; когато червената лампа на АБС не свети диагностиката на ЕКУ и АБС е възможна. След като изключихме буксата на АБС, диагностицирахме ЕКУ-то успешно. Със сигурност повреда в компа на АБС пречи да се диагностицира ЕКУ-то. А на въпросния АБС има повредени писти по платкита, които отговарят за масата.
jonybravo_bg написа:На мен ми се случи такъв проблем при един Фолксваген пасат с проблемен АБС. В последствие човека си смени компютъра на АБС и нещата се оправиха. Със стария АБС , който ту работи , ту не работи и лампата на таблото светеше, не можеше да се влиза в ЕКУ-то и в АБС когато е проявен проблема; когато червената лампа на АБС не свети диагностиката на ЕКУ и АБС е възможна. След като изключихме буксата на АБС, диагностицирахме ЕКУ-то успешно. Със сигурност повреда в компа на АБС пречи да се диагностицира ЕКУ-то. А на въпросния АБС има повредени писти по платкита, които отговарят за масата.
Почти съм сигурен, че тук случая е различен и повредата е или в печката, или в компа ДДЕ! АБСа в случая мисля, че е ОК. Реално АБСа не прави никакви мизерии. Работи си добре! В него няма никакви грешки!
7 мнения
• Страница 1 от 1